IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2020, 02:13   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 10 olumsuz beden dili hareketi

Hepimizin fark etmeden yaptığı, o anki duygu ya da düşüncelerimizi belli eden hareketlerimiz vardır. Bu hareketler bazen karşı tarafa olumsuz sinyaller gönderebilir ve sohbetin bitmesine, iş görüşmesindeysek işi almamızı engellemesine neden olabilir. İşte o beden dili hareketleri...

Kambur durmak
Kambur durmak karşınızdakilere özgüvensiz bir duruş sergiler. Bundan kaçınmalı ve duruşunuzu dik, kendinden emin bir hale getirmelisiniz. Böylelikle insanlarla olan iletişiminizin kalitesi de çok yükselecek, kendinizi daha rahat ve özgüvenli hissedeceksiniz.


Bacakları ya da kolları birleştirmek
Böyle bir duruş sergilediğinizde karşınızdaki kişiye, iletişime açık olmadığınız ve onu dinlemediğiniz mesajını verirsiniz. Daha sağlıklı iletişim kurabilmek için kollarınız ve bacaklarınız açık bir biçimde durun. Karşınızdaki sizinle iletişime çok dava hevesle yaklaşacaktır.


Kıpırdanmak, huzursuz durmak
Bir konuşmanın ortasında sürekli parmaklarınızla ritim tutmak, saatinizi kontrol etmek, kıpırdanmak, saçınızla oynamak karşınızdaki kişiye sıkıldığınız ve gitmek istediğiniz mesajlarını verir. Bunun yerine karşınızdaki kişiye odaklanmayı deneyebilirsiniz.


Boynunu ovalamak
Stresinizi azaltmak ya da boyun bölgesini rahatlatmak için elinizle ovalıyor olabilirsiniz ama bunu birisiyle konuşurken en az miktarda yapmaya çalışın. Aksi halde karşınızdaki kişiye sıkıntı ve anksiyete dolu bir izlenim vermiş olursunuz.


Tırnak yemek
Sürekli tırnaklarınızı yemek, ısırmak karşınızdaki kişiye gergin biri olduğunuz izlenimini verir ve kötü bir izlenim bırakır.


Çok fazla ya da yetersiz göz kontağı
Karşılıklı sohbet halindeyken yeterli göz kontağı kurmamak özgüven eksikliği, karşınızdakini sevmemek ya da güvenilmez biri olduğunuz izlenimlerini verir. Çok fazla göz kontağı kurmak ise agresif bir izlenim yaratır ve karşınızdaki kişinin kendini rahatsız hissetmesine sebep olur. İkisinin ortasını bulmaya çalışın.


Başka yöne bakmak
Biri konuşurken bir başka yöne bakmak, dikkati dağılmış bir izlenim verir ve oldukça kaba bir davranıştır. Bunun yerine size bir şeyler anlatan ya da gösteren kişiye odaklanın ve onu dinleyin.


Göz devirmek
Göz devirmek saygı göstermediğiniz izlenimini yaratır. Yakın bir arkadaşınızla sohbet arasında yaptığınızda gerçek duygunuzu bilebilir ama patronunuz ya da hiç tanımadığınız birileriyle konuşurken bu hareketi yapmak onlara saygısız olduğunuz düşüncesini verir.


Gülümsemeyi unutmak
Sohbet esnasında bazen gülümsemeyi unutabiliriz ama buna dikkat etmek gerekir. Sahte bir gülümseme yerine samimi bir gülümseme karşınızdaki kişiye açıklık ve pozitif enerji verir. Böylelikle sohbetiniz de sağlıklı bir yönde ilerler.


Çok hareketsiz, durağan olmak
Biriyle konuşurken çok durağan durmak karşınızdakine söyledikleriyle ilgilenmediğiniz izlenimi verir. Bunu engellemek için surat ifadeleri kullanın ve çok abartı olmayacak şekilde karşınızdaki kişinin hareketlerini aynalayın. Bütün bu hareketleri başka insanlarda fark ettiğiniz zaman nasıl hissettiğinize bakarak sizin de diğer kişilere nasıl hissettirdiğinizi anlayabilirsiniz.


kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 07 Temmuz 2020, 02:16   #2
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sevmediğim insanlara karşı çok güzel göz deviririm ;haha

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 07 Ekim 2022, 01:24   #3
Standart

Tırnak yemek bi aralar ben (:

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:38.