IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2020, 13:37   #1
Standart İlişkilerde çiftlerin birbirine yardımcı olması

Evliliklerde çatışmaya sebep olan konulardan biri de eşlerin birbirlerinden farklı rol beklentilerine sahip olmalarıdır🌹 Bazı aileler, “Yemekleri kim pişirecek?”, “Çocukların bakımından kim sorumlu olacak?” gibi sorulara kolaylıkla çözüm bulabilirken bu konular bazı ailelerde sorun olabilmektedir. Bazı durumlarda, yaşanan olaylara bağlı olarak değişmesi gereken rolün beklenildiği ölçüde değişmemesi, bireylerin üstlenmeleri beklenen rolü üstlenmemiş olmaları, problemlerin esas kaynağını oluşturmaktadır. Bu noktada evlilik doyumu açısından önemli olan, eşlerin beraber ve iş birliği içerisinde çalışabilmeleri, birbirlerine destek olabilmeleri, gerektiği zaman rolleri açısından esnek davranabilmeleridir.
Bu konuda işleri kolaylaştırabilmek için şunlar yapılabilir:
• Ailede iş bölümü yapmaya ve ev işlerinin sadece bir kişinin üzerinde toplanmasını engellemeye çalışın. Örneğin akşam yemeklerini hep beraber hazırlamak, sofrayı iş birliği ile kurmak ve kaldırmak gibi düzenlemeler yapın.
• Sabah saatlerinde işe yetişme, çocukları okula hazırlama, kahvaltıyı yetiştirme gibi stres yaratan durumları kontrol altında tutabilmek için bir gece önceden düzen lemeler yapın. Örneğin giyecekleri geceden hazırlama, kahvaltı masasını hazırlamış olarak yatmış olma gibi.
• Eşinizle birlikte paylaşmak üzere, rahatlayabileceğiniz, kafanızı dinleyebileceğiniz zamanlar oluşturmaya çalışın.
• Fazla uykusuz kalmamaya gayret edin. Çünkü uykusuzluk stresi arttırır.
• Eşinizle bu konu hakkında konuşurken dürüst olmaya gayret edin. Üzerinizdeki sorumluluğun gerçekten sizi yıpratan yönlerini; çözüm odaklı olarak karşılıklı konuşun. Çözüm için gerekli durumda profesyonel destek alın❤


Alıntı
________________

*Samimiyetiniz değil

-Pazarlığınız içten !
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:06.