IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2020, 10:47   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Eski Aşk Nasıl Unutulur?

Unutmamızı engelleyen duygusal, düşünsel, davranışsal ve dilsel (gramatik) olmak üzere 4 temel unsur vardır.

Duygusal boyutta

Siz, eski ilişkinizde kendinizi mutlu, huzurlu, güvenli, konforlu, anlamlı gibi yaşadığınız olumlu duygusal aktarımlardan yani size adrenalin hormonu ile gelen olumlu duygusal kazançlarınızdan vazgeçmek istemezsiniz. Burada bu duyguların aşık olduğunuz kişiden değil o kişi ile olan ilişkinizde adrenalin hormonunun size verdiğini bilmeniz, kişi ile olan aşkınız bitince değil adrenalin hormonunun normal seviyede salgılanmasında dolayı artık bu olumlu duyguları hissetmediğinizi bilmelisiniz. Tekrar aynı olumlu duyguları yine bu hormonun seviyesinin yükselmesi ile kazanabileceğiniz bir gerçektir. Dolayısıyla adrenalin hormonunuzu yükseltecek bir şeyler yapabilirsiniz: spor yapmak, sizi mutlu edecek bir amaca bağlanmak, sizi mutlu edecek bir projeye başlamak gibi…

Düşünsel boyutta

Yaşadığınız ilişkiye yüklediğiniz anlamları gözden geçirin: örneğin o beni anlayan tek kişiydi, o aradığım gerçek aşktı, o evleneceğim kişiydi, o beni seven tek kişiydi vs gibi düşünceleriniz sanki o yoksa bunlarda yokmuş gibi düşünmenize ve hissetmenize sebep olur. Oysa ki onu tanıdığınız örneğin 1 yıl kadar bir zaman olsun ve siz 25 yaşında olun. 24 yıldır kimsenin sizi anlamamış olması, sizi sevmemiş olması vs mümkün değil veya 70 yaşına kadar yaşayacağınızı hayal edin, geri kalan 45 yıl boyunca kimsenin sizi sevmeyeceği veya sizi anlamayacağı da gerçekçi bir düşünce değildir.

Dikkat etmeniz gereken bir başka şey de şudur: Bu kişi sizdeki hangi eksiği tamamlamıştı; örneğin siz belki de biraz içe kapanıktınız ve o kişi dışa dönüktü ya da siz biraz çekingen, o ise girişimciydi gibi. Yani eksik olduğunuz, kendinizi yetersiz hissettiğiniz bir alanda o kişinin yeterliliği veya size kattığı olumlu kazançlar, sizin o kişiyi unutmanızı engeller. Sanki o kişi olmayınca bu eksiklik veya yetersiz olduğunuz alanlar tamamlanmayacakmış gibi düşünürsünüz. Yapmanız gereken kendinizi tanıyıp eksik veya yetersiz hissettiğiniz veya düşündüğünüz alanları geliştirmek olmalıdır.

Davranışsal boyutta

O kişi ile birlikteyken yaptığınız ve sıklıkla yapıldığı için alışkanlık haline dönüşen davranışlarınız vardır: örneğin birlikte gittiğiniz çay bahçeleri, sahil yürüyüşleri, restoranlar vs ya da mesajlaşmalar, gibi iletişim biçimleriniz. Bu alışkanlıklarınızı terk edin. Aynı ortamlara gitmeyin, bilakis daha iyi ortamlara gitmeye gayret edin. Onunla kullandığınız iletişim kanallarını başka bir arkadaşınızla aynı sohbetleri yapmak için kullanın. Onunla hangi saatlerde ne şekilde yazışıyorduysanız aynı saatlerde bir başka arkadaşınızla mesajlaşın.

Dilsel boyutta

Onu unutmalıyım, onu unutacağım, onu unutamıyorum gibi cümleleri dillendirmeyin ve hatta kendi kendinize dahi söylemeyin. Bu söylemler yerine seni unutmamın, unutmamamın, unutmak istememin, unutmak istemememin bir önemi yok. Önemli olan seni hatırlamanın benim elimde olması. Seni istediğimde hatırlayabilirim, istediğimde istediğim kadar düşünebilirim, istediğimde hayal edebilirim diye söyleyin. Bilinçaltınıza giden bu “istediğimde” vurgusu bir süre sonra onu hatırlamanız üzerinde bilinçli bir kontrol geliştirmenizi sağlayacaktır.

Ve son olarak en önemlisi: kendinize şunu söyleyin

“Ey sevgili! Bendeki kadarsın, ben kadarsın. Seni göklere çıkaran ve yücelten benim yani benim yüceltme potansiyelim kadarsın.”

Hz.Mevlana’nın bir sözüyle tamamlayalım bu konuyu: “Karga gül bahçesine girmekle, bülbül olmuyor” .Gül bahçesi sizsiniz, sizin sevebilme potansiyelinizdir.

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 23 Mart 2023, 07:52   #2
Standart

Allah belasını versin unutulmuyor.

 
Alt 23 Mart 2023, 08:03   #3
Standart

İnsan neleri unutuyor bunu mu unutmayacak? Şarkıda da dediği gibi unutulmaz denen dertler gün gelir unutulur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 23 Mart 2023, 08:29   #4
Co Admin
BuKLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Cem Adrian kısaca özetlemiş aslında , Tüm yollar senin olsun bana yeter bir umut bırak giderken ...kalbim sende dursun bana unutmayı anlat severken ...

Aşkın eskimişi olur mu bilmem hani aşk kalbinin yerini hatırlamak ve onun kalbi ile birleşince artışlarının hızlanması ısınması ise şayet bir tarafın kalbi gittiğinde, yalnız kalan o kalp üşür yalnızca bir başka kalp ile ısıtmaya çalışmak Aşk'a ihanet gibi geliyor yada yanılgı neden unutmak için çabalayım ki varsın üşüsün kalbim

 
Alt 23 Mart 2023, 08:48   #5
Standart

Kalp dediğin zaten atıyor.
Marifet ritmi değiştirende.
Malesef ritmi değiştirenler de
Kolay unutulmuyor.

________________

ηrmη
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:40.