IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2020, 12:04   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kaybetme Korkusu İlişkileri Nasıl Etkiliyor?

Kaybetme Korkusu Ve İlişkilere Etkisi, Kaybetme Korkusu Yaşamayın! Geçmiş Korkularınızın
Sizi Esir Almasına İzin Vermeyin.

İlişki anlayışı herkes için oldukça farklı. Kimi insan sığınacak bir liman ararken kimisi ise sığınacak bir liman olmayı amaçlıyor. İlişkilerin başlangıcı ve ilerleyişi kişilere ve olaylara göre farklılık gösteriyor olsa da tüm ilişkilerin temel amacı masal boyunca mutlu olabilmektir. İlişkilerde ister kadın ister erkek olsun birçok kişi kaybetme korkusu ile yüz yüze gelir ve bu korku yüzünden ilişkiler çoğu zaman büyük bir sınav ile karşı karşıya kalır. Kaybetme korkusuna sahip olan taraf istemsizce çok daha dominant ve baskıcı bir tavır sergilediği için karşı taraf bu duygu geçişlerini kabul etmekte zorlanabilir.

Kaybetme Korkusu Nasıl Yenilir?
Hiçbir şeye Tamamen Sahip Olamazsınız
Hayattaki hiçbir şey koşulsuz şartsız size ait değildir. Her şey çok hızlı ve dönüşüm içerisinde sizin kullanımınıza sunulur. Bu eşyalarda olan bir özellik olsa da insanlarla olan iletişim de benzerlik gösterir. En yakın arkadaşınız sonsuza kadar sizinle kalmayabilir. Siz değiştikçe ve dönüştükçe kararlarınız ve seçimleriniz de farklılıklar gösterebilir. Bugün yanınızda olan insanlar yarın yanınızda olmayabilir. Kaybetme korkusu sıkça görülen ve kişiye kaygı gibi sıkıntılar yaşatan bir durum olarak karşımıza çıkar. Kaybetme korkusunda kişi sahip olduğu ilişkiyi korumak ve elinde tutmak adına yüzlerce hata yapabilir. Sadece yanında olmasını istediği için onu koruma ve elinde tutma amacı ile karşı tarafı sıkan, boğan bir davranış biçimi sergilemek mutlu bir ilişkiyi dönülmez bir çıkmaza sokabiliyor.

Davranış Kontrolü Önemli
Yaptığınız her şey tamamı ile sizin kontrolünüzde. Öncelikle bilmeniz gereken en önemli şey bu olmalı. Sonrasında ise eğer bir insan hayatınızdan gidecekse bunu ortadan kaldırmanın hiçbir yolu olmadığını bilmelisiniz.
Kaybetme Korkusu Ve İlişkilere Etkisi

Belki birileri de sizi kaybetmekten korktuğu için farklı tepkiler gösterdi ve siz sırf bu tepkilerden korkarak onlardan uzaklaştınız. O yüzden sadece anı düşünerek bir ilişkiyi yürütemiyor olsanız da en azından hareketlerinizi kontrol altına alarak ilişkinizin kontrolünü korkularınıza değil yüreğinize vermeye çalışmalısınız. Kaygı haline büründüğünüzü hissettiğiniz an birkaç saniye tepkisiz kalarak, bu duygunun geçici olduğunu kendinize hatırlatarak kaybetme korkunuzun önüne geçebilirsiniz.

Geçmiş Korkularınızın Sizi Esir Almasına İzin Vermeyin
Geçmişte her ne yaşamış olursanız olun bunun her ilişkinizde sizin tekrar ve tekrar başınıza gelmeyeceğini bilin. Eğer sürekli aynı şeyleri yaşıyorsanız belki de içsel korkularınız sebebi ile sürekli aynı şekilde tepkiler vermeniz yüzünden olabilir. Böyle bir durumda eğer her ilişkinizde aynı sonuçları yaşıyorsanız mutlaka bir uzmanın yardımına başvurmalısınız. Böylelikle sorununun kaynağı çözüleceği için ilişkilerinizde kaybetme korkusu devrini kapatmış olacaksınız. İlişkiler her zaman düz bir yolda yürüyormuş hissi yaşatmayabilir. Bazen yokuş yukarı çıkıyormuş gibi zorlanabilirsiniz. Böyle anlarda olaylara verdiğiniz tepkiler sizin sorun çözme yetinizi geliştirecektir. Hayattaki en önemli kişi sizsiniz. Kendi değerinizin farkına varın. Bırakın size eşlik etmek isteyenler yanınızda sizinle birlikte yürüsünler

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 24 Kasım 2020, 13:32   #2
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Cepte olmadığını bilsin ama sensiz yapmaya da alışmasın.

 
Alt 23 Temmuz 2021, 21:28   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bir adım atarsa bir adım atınmalı.

________________

~ E & B ~
 
Alt 23 Temmuz 2021, 21:39   #4
Standart

bir korkuyla zaten iliski yurumezki

________________

No MoRe DramA
 
Alt 22 Ekim 2021, 13:11   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

En yakın arkadaşınız sonsuza kadar sizinle kalmayabilir. Siz değiştikçe ve dönüştükçe kararlarınız ve seçimleriniz de farklılıklar gösterebilir. Bugün yanınızda olan insanlar yarın yanınızda olmayabilir.

O kadar doğru kiii..
Sevgili değil sadece arkadaşlıkta da bu geçerli akışına bırakmak lazım. Bazen kuş bile tutsan olmaz çünkü.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:17.