IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2023, 14:28   #1
Standart Kadınlar erkeklerin evli ya da bekar olduğunu kokusuna göre ayırt edebiliyor

Kokuların kadın erkek ilişkilerindeki rolü üzerine yapılan yeni bir araştırmaya göre, kadınlar erkeklerin kokusundan evli olup olmadığını anlayabiliyor.

Kadınlar erkeklerin evli ya da bekar olduğunu kokusuna göre ayırt edebiliyor

Kokuların insan cinselliğindeki olası rolünü anlamaya çalışan araştırmacılar, kadınların erkeklerin kokusunu ayırt edebildiğini ortaya koydu.

İnsanlarda koku ve cinsellik arasındaki bağlantıya dair güçlü kanıtlar bulan araştırmacılar, 18 ila 35 yaşlarındaki yarısı evli yarısı bekar olan kadından erkeklerin vücut kokularını ve görünüşlerini derecelendirmelerini istemişti.

"DAHA GÜÇLÜ VÜCUT KOKUSU SİZİ ÖNE ÇIKARIYOR"
Hangi erkeğin evli olup hangisinin bekar olduğunu bilmeyen her kadın, 3 bekar ve 3 evli erkeğe ait tişörtleri kokladı ve vesikalık fotoğraflarını inceledi. Araştırma sonuçlarında kadınların hepsinin, bekar erkeklerin vücut kokusunu daha çekici bulduğu ortaya çıktı.

Independent Türkçe’de yayınlanan habere göre, Frontiers in Psychology’de yayımlanan araştırmanın yazarlarından Mehmet Mahmut, birkaç hafta önce Newsweek'e konuyla ilgili "Daha güçlü vücut kokusu, daha çok öne çıkmanızı sağlayabilir. Muhtemelen baskınlık sinyali veriyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"KADINLARIN KOKU ALMA DUYUSU DAHA İYİ"
Bu tür araştırmaların insanlararası ilişkilerin biyolojik temellerine dair önemli ipuçları verebileceğini ifade eden Mahmut "Kadınların muhtemelen daha iyi bir koku alma duyusu var ve etraflarındaki kokularla daha çok ilgileniyorlar" dedi.

Mahmut ve ekibi, bekar ve evli erkeklerin testosteron seviyelerine göre ayırt edilebileceğini, daha yüksek testosteron seviyelerinin daha güçlü bir kokuyla bağlantılı olduğunu düşünüyor. Nitekim bu düşünce, konuyla ilgili daha eski araştırmaların bulgularıyla da uyumlu.

Kadınlar erkeklerin evli ya da bekar olduğunu kokusuna göre ayırt edebiliyor

ESTERON SEVİYESİ SİNYALİ BELİRLİYOR
ABD'deki Michigan Üniversitesi'nde 2010'da yapılan bir araştırmada bekar erkeklerin daha yüksek testosteron seviyesine sahip olduğunu ortaya koymuştu. Hakemli bilimsel dergi Hormones and Behavior'da yayımlanan makalede, bu durumun bekarları flört ederken daha rekabetçi olabileceklerini ortaya koymuştu.

Buna göre yüksek testosteron seviyelerine sahip vücutların doğal kokusu, zindelik ve cinsel uygunluk sinyali veriyor olabilir.

ntv
 
Alt 08 Ocak 2023, 08:39   #2
Standart

Daha neler ya. Köpek miyiz la biz.

 
Alt 31 Ocak 2023, 06:20   #3
Standart

Edemezsin kokla artik hergun yok artik
huylandigim bir iliskiyi zaten yurutmem ben

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:01.