IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2022, 13:41   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sevgilinizden sıkılmış olabilir misiniz?

Sıradan bir ilişkide de iki taraftan biri diğerinden doğal olarak “sıkılabiliyor.” Peki partnerinizden sıkıldığınızı nasıl anlarsınız veya bunun bir çözümü var mıdır, gelin hep birlikte bakalım.

Öncelikle uzun süreli ilişkilerde partnerinizden “sıkılmanız” oldukça normaldir. Eğer böyle bir duygu ile karşı karşıya kaldıysanız ve bunu kabullenmekte zorlanıyorsanız, lütfen kendinize fazla yüklenmeyin. Zira ne olacağını bildiğiniz bir filmi tekrar tekrar izlemek her zaman herkes için eğlenceli olmayabilir.

Kimi insanlar bildiği şeyleri tekrar tekrar yaşamayı ve bir adım sonra ne olacağını bilmeyi severken, kimi insanlar da bunu her zaman keyifli bulamayabilirler. Onlar yeni maceralara istek ya da heyecan duyabilirler. Bu gayet normaldir.

Peki partnerinizden sıkıldığınızı nasıl anlarsınız?

Eğer:
  • Anlattığı şeyler ilginizi çekmiyor ve sonuna kadar dinlemekte zorlanıyorsanız,
  • Onunla görüşecek olmak sizi heyecanlandırmıyorsa,
  • Bazı şeyleri sadece “kavga etmemek” için yapmaya başladıysanız,
  • Hayallerinize onu dahil etmiyorsanız,
  • Daha bireysel programlar yapmaya başladıysanız,
  • Onunla olmaktansa arkadaşlarınızla olmayı tercih ediyorsanız,
  • Onu eskisinden daha fazla eleştirmeye başladıysanız,
  • Onu başkalarıyla kıyaslamaya başladıysanız,

Partnerinizden sıkılıyor olabilirsiniz.

Bu noktada konuyu evlilik ve evlilik olmayan ilişki olarak ele almak gerekir. Eğer evli olmadığınız partnerinizden yani, kız arkadaşınızdan, erkek arkadaşınızdan veya nişanlınızdan sıkılmaya başladıysanız bu ilişkiyi daha fazla devam ettirmenin anlamı bizce pek yoktur. Zira işin içine ciddiyet girmeden bile o kişi size artık zevk vermiyorsa bunu bile bile hayatınızın sonuna kadar ona veya kendinize sıkıntı çektirmenize gerek yoktur.

Unutmayın karşı taraftan sıkılmaya başladığınızda ona olan sevginiz ve akabinde saygınız da azalacaktır. Bir yerden sonra tartışmalar artacak ve boş yere birbirinizi üzme olasılığınız artacaktır. Ayrıca sıkıldığınız biri ile ilişkiye devam etmek, ona yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden biridir. Herkesin kendisinden keyif alan biriyle olmaya hakkı vardır ve siz sıkıldığınız kişiyle ilişkinize devam ederek onun bu hakkını elinden almış olursunuz.

Üstüne üstlük gönlünüz başkalarına kayacağı için ona büyük bir saygısızlık yapmış olursunuz. Ayrıca daha ciddi bir adım atmadan bile birbirinizden sıkılmaya başladıysanız, ciddi bir adım attıktan sonra, yani evlendikten sonra işin içine girecek “zorunluluklarla”birlikte ilişkinizi sürdürmek çok daha fazla zorlaşacaktır. Ve buna gerek yoktur. Eğer ben evli değilim, sıkıldım fakat yine de devam ettirmek istiyorum diyorsanız o zaman evlilere verdiğimiz önerileri siz de uygulayabilirsiniz.

Eğer evliyseniz ve partnerinizden bir süredir sıkılıyorsanız, burada ilk ve tek çare ilişkiyi bitirmek olmamalıdır. Birlikte bir yola baş koyduysanız, bu yolun her zaman güllerle dolu olmayacağını bilmelisiniz. Ve birlikte bunun üstesinden gelmelisiniz.

Öncelikle sıkılmaya başladığınızı hissettiğinizde kendinize doğru bir yolculuk yapmalı ve kendinize şu soruları sormalısınız:
  • Son zamanlarda çok mu çalışıyorum?
  • Kendime hiç vakit ayıramıyor muyum?
  • Çok mu stresliyim?

İnsanlar zor dönemlerini acısını bazen en yakınlarından çıkarabilirler. Yani en stresli zamanlarınızda, hatta bazen büyük kayıplarda veya yaslarda en yakınlarınızdakiler size batmaya başlayabilir. Eğer durum böyleyse, bir süre kendinizle kalmalı, sakinleşmenin ve kendi hayatınızda öncelikle kendinizi mutlu etmenin yollarını aramalısınız.

Fakat eğer yukarıda saydığınız maddeler geçerli ise yani gerçekten de sizin hayatınızda ciddi bir problem olmamasına rağmen, partnerinizden sıkılmaya başladıysanız ve bu ilişki sürdürmeye değer bir ilişki ise, size iyi bir haberimiz var:

Bu işi kurtarabiliriz!

Öncelikle bir adım sonrasının ne olacağını bilmek insanı sıkabilir. Bu sebeple her seferinde aynı filmi açmak yerine, senaryoyu değiştirebilirsiniz. Yani spontane kararlar alıp eşinizle birlikte farklı şeyler deneyimleyebilirsiniz. Bu bazı akşamlar dışarıdan yemek söylemek, spontane tatillere çıkmak, her zaman yaptığınız ritüellere ara verip onun yerine “değişik” şeyler denemek olabilir.

Partnerinizle birbirinize yaptığınız sürprizlerin sıklığını arttırmalısınız. Sizin biraz heyecana ihtiyacınız var ve sürpriz çok heyecanlıdır. Onun çoğu tepkisini ezbere biliyor olabilirsiniz ve bu size hiç eğlenceli gelmeyebilir. Fakat hiç beklemediği bir sürprize nasıl tepki vereceğini bilemezseniz ve bunu deneyip görebilirsiniz.

Eskiden birlikte nasıl eğlendiğinizi hatırlayın. Belki çocuklar belki sorumluluklardan önce birlikte ne yapardınız? Onları daha sık yapmaya başlayın. Böylelikle ondan en başta nasıl ve neden hoşlandığınız hatırlayacaksınız.

Cinsellik bir ilişkinin “sıradanlaşmamasında” son derece önemlidir. Cinsellik azaldığında çoğu ilişki “sıkıcılaşabilir.” Bu sebeple cinselliğinizin içine eğlenceli oyunlar ekleyebilirsiniz. (Tabiki karşı tarafın rızasını alarak.)

Gün içinde konuştuğunuz saatler bile belli mi? Bunu değiştirin. Onu beklemediği saatlerde arayın hatta belki de ona hiç beklendiği mesajlar atıp tepkilerine bakabilirsiniz.

Bir şeyler sıradanlaşıyorsa, aynı şeyler tekrar tekrar yaşanıyor demektir. Ve bu döngü kırıldığında yani aynı şeyler yapılmadığında işler spontane ve daha eğlenceli bir hale gelebilir. Ara ara işleri düzeninden çıkarmak ilişkinize heyecan katabilir. Unutmayın bir kişiyi hayatınıza sonuna kadar eş olarak seçtiyseniz ve bu ilişki “sıkıcılaştıysa” tekrar alevlendirmenin yolları mutlaka bulunabilir. Yeter ki isteyin!

kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 12 Şubat 2022, 13:43   #2
Standart

ayrilik sart bu durumda
ne karsiya nede kendine zulum edilmemeli

________________

No MoRe DramA
 
Alt 12 Şubat 2022, 14:49   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sevgiliden sıkılmak nedir ya ? Seven sevdiğinden neden sıkılsın yahu

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 12 Şubat 2022, 15:00   #4
Standart

Sevgili olamamışız bence..

________________

Vazgeçilmez değilim, değilsin , değilsiniz...
 
Alt 12 Şubat 2022, 16:11   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sevgilim olsaydi onu hep severdim canim benim, arada kafasını da kırsam severdim. Sıkılmazdım yani. O da benden sıkılmaz benim gibi birini bulmuş niye sıkılsın ;d

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 27 Şubat 2022, 12:22   #6
Standart

yaaa hayır bizz çok iyiyizzz

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:03.