IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Arşiv Odası İRCRehberi.Net forum sitemiz üzerinde, güncelliğini yitirmiş ancak arşiv niteliği taşıyan konulara ve başlıklara Arşiv Odası'nda ulaşabilirsiniz.

Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2020, 20:09   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Diyojen Sendromu Nedir?

Diyojen sendromu hiç çöp atmayıp biriktirme ve toplumdan izole bir şekilde yaşama rahatsızlığıdır. Adını kinik felsefenin öncülerinden olan filozof Diyojen’den alan bu sendrom, yaşlı bireylerde görülen bir davranış bozukluğudur. Kurallara bağlı yaşamı reddeden Diyojen, halka açık yerlerde yatıp kalkmış, hayatını sürdürmek için dilenmiş, kendine sadeliği ve basitliği ilke edinmiş bir filozoftur. Bu sendromdan muzdarip kişiler de aynı Diyojen gibi kendilerini toplum dışına iterler, dış görünüşlerine önem vermezler, insanlarla iletişim kurmaktan kaçınırlar ve çöp biriktirme alışkanlıkları vardır.

Biraz Asosyal Yapıdadırlar


Bu hastaların genellikle sosyokültürel seviyesi yüksektir ve bu davranışları çok yavaş edinirler. İlk olarak etraflarıyla temaslarını kesen bireyler sonrasında sosyal duygularda çöküş yaşarlar. Genelde yalnız yaşarlar ve yardım kabul etmezler. Diyojen gibi tek istekleri “Gölge etme başka ihsan istemez.” olan hastalar toplum tarafından da çok umursanmazlar. Bu sendrom, beynin idari işlevlerden sorumlu olan frontal lobunda meydana gelen bozulmalar sonucu oluşur. Buna karşın her frontal lob bozunumunda bu belirtilerin ortaya çıkmaması henüz açıklanabilmiş değildir. Sendromun kişilik yapısıyla birlikte ortaya çıkan bir nöropsikiyatrik bir hastalık olması muhtemeldir. Diyojen sendromu yaşayan hastalar toplumdan dışlanmamalı, uygun medikal tedaviye yönlendirilmelidir.

alıntı
________________

Hope. . . ✨
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:57.