IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Arşiv Odası İRCRehberi.Net forum sitemiz üzerinde, güncelliğini yitirmiş ancak arşiv niteliği taşıyan konulara ve başlıklara Arşiv Odası'nda ulaşabilirsiniz.

Anketimiz: 2'inci tur Seçimlerini kim kazanır ?
Kılıçdaroğlu 16 35.56%
Erdoğan 29 64.44%
Katılımcı sayısı: 45. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

347Beğeni(ler)


Kilitli
 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2023, 22:04   #41
Standart

Rasyonel olan Kemal Bey'in kazanması.

________________


imza yok. parmak bassam?
 
Alt 16 Mayıs 2023, 22:05   #42
Standart

Alıntı:
Thalaiva Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklı olan KAZANACAK.. diyorsun ama Kazandıranlara Beyinsiz deme cürretini kendinde bulabiliyorsun.. Benim kızdığım nokta O.. Yoksa Tabiki Demokrasi var bu memlekette.. Kazanan a ve kazandırana saygımız sonsuz. Keşke sizin de olsa..
Bak Güzel Kardeşim peki sana şunu sorayım tam tersini düşün birde oy icin suriyeli iranlı afganlı bir sürü insana kapıları acan kim sen onu söyle o insanlar buraya ne icin getirildi bunun acıklamasını yap o insanlar akp degil de chp ye oylarını verseydi ne yapardın bence sizde neyin ne oldugunu nasıl oldugunun farkındasınızda diyorum yaa işinize gelmiyor görcez 28 de ??

________________

нєяşєуιη, zαмαηı ναя; уαşαмαηıη, ѕєνмєηιη, нαттα öℓмєηιη вιℓє..
 
Alt 16 Mayıs 2023, 22:36   #43
Standart

Alıntı:
dizZy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak Güzel Kardeşim peki sana şunu sorayım tam tersini düşün birde oy icin suriyeli iranlı afganlı bir sürü insana kapıları acan kim sen onu söyle o insanlar buraya ne icin getirildi bunun acıklamasını yap o insanlar akp degil de chp ye oylarını verseydi ne yapardın bence sizde neyin ne oldugunu nasıl oldugunun farkındasınızda diyorum yaa işinize gelmiyor görcez 28 de ??
Siyasi açıdan açıklama bana düşmez Ben Siyasetçi değilim :) Daha önceki yorumlarımda da demiştim tekrarlıyorum. Devletin Aklı ile Kişilerin Aklı Bir olmaz. Sen Şahsi bakar düşünür karar verirsin. Ama Devlet ona göre bakmaz. Bakış açısından dolayı Siyasi görüşü bırakıyorum bir kenara..

Şahsi görüşüme gelince..

Bak yakın zamanda Bir deprem meydana geldi. 13 ilimizde. Tabiki Rabbim bir daha böyle büyük acılar göstermesin. Ama buradaki yıkım da savaştan altta kalır bir şey değildi. Depremden sonra Bir çok ilimize göç başladı. Tabiki o ortamda bulunmak, ailelerini sevdiklerini mallarını geride bırakmak zor ama O psikoloji ile baktığında bir an önce oradan uzaklaşma istedikleri de aşikar.. Zira bulunduğum ilçeye bile 18 bin depremzede geldi. İL lerimizi sen düşün. Düşün şimdi Suriyelileri. Her gün başlarına bombalar atılıyor.. Hergün evleri taranıyor.. Ailelerini, arkadaşlarını, dostlarını.. v.s birer birer kaybediyorlar. Bu adamlar bizim kadar şanslı değildi çünkü Ülkelerinde hangi bölgeye giderlerse gitsinler malesef ki bu tehidtle yaşamak ya da başlarına gelecek, ya da üzerlerine boşalacak kurşunlarla malesef hayatlarını kaybedeceklerdi. Bir umutla en yakın ülkelere dağıldılar. Tabiki Geçmişten gelen akrabalık ilişkileri göz önünde bulunduğunda Türkiye ye gelmek oradaki akrabalarına sığınmak istemeleri de doğal. Gönül isterdi ki Savaş kısa sürsün ve bu insanlar kendi ata yurtlarına geri dönsün. Ama şu aşama da zaten devletimiz kurtarılan bölgelere Suriyelileri yerleştirmeye devam etmektedir. Orada bir nebze olsun ölüm korkusu olmadan yaşamalarını sağlamaya çalışmaktadır.
Evet Bir anda olan bir durum.. Önlem alınmadı. Planlama yapılmadı. v.s gibi bir çok bahane sunulabilir. Onun sorumlusu ya da cevaplayacak olanı ben değilim. Bir şekilde bu İnsanlar Türkiye ile beraber bir çok ülkeye gittiler oralara yerleştiler. Boş boş otursalar ( ki zaten BM Mülteciler konseyi bunlara sürekli yardım ediyordu ) diyoruz ki Adamlar çalışmıyor ohh ekmek elden su gölden :) Çalışsalar diyoruz ki İşsizlik zaten çok Biz iş bulamıyoruz ne yapacağız gönderin suriyelileri. Ve yahu Kendini bilmez bir kaç suriyelinin yaptıkları gözümüze batıyor ve genelleme yaparak Ülkeden kovmaya çalışıyoruz. Ama Kusura bakma da Biz im içimiz de insanlıktan çıkmış.. nasibi almamış.. insanlar çok. Genelleme hoş olmaz. Tabiki böyle kanun dışı ya da halkı tahrik edici şeyler yapanlar tespil edilip sınırdışı edilmeli.. ki hakeza devletimiz de bu yönde çalışmalar yapmaktadır. Benim suriyelilerle bir problemim olmadı. Afganlarla da Suriyelilerde çalıştım. Çalışmalarında bir sorun görmedim. Ama Yabancı olunca en ufak hataları ya da yanlışları göze batar.. öyle de.. Sonuçta evine gelen bir misafirin ufacık yanlışını yıllarca unutmazsın..

Velhasıl.. Savaş devam ederken.. bu insanları oraya göndermek Ölüme göndermekle eşdeğerdir. Ellerinde silah yok muhimmat yok.. Tepelerinde gezen uçaklardan atılan bombalara şemsiye açacak değiller ya..

Çalıştırmak konusunda ise zaten son zamanlarda üreten bir toplum değildik. Ama pandemi ve sonrasındaki süreçte üreten bir ülke olmaya devam ediyoruz. Bu üretim alanlarında ise bir çok suriyeli çalışmakta. Hatta öyle ki bir çok sanayi bölgesinde Türk gençlerinin çalışmak istememesinden dolayı Sureiyeli çalıştırdıklarını beyan edenler mevcut. ( Google den aratıp bulabilirsin )

Suriyelilerden bahsettik ama Afganlılarla hiç sohbet etme imkanı buldun mu bilmiyorum. Onlarda da durum farksız.. Küçük yaşta ellerine verilen keleşlerle kendi akrabalarını öldürmeye zorlandıklarını bizzat dinleyerek öğrendim. Her neyse..

Şimdi Gelelim son duruma :)

Öncelikle bu adamların vatandaşlık alanların 126 bin 786 sı oy kullanabilecek. Hakeza bu adamların da hepsinin AK Partiye verdiklerini biz bilemeyiz Zira bilirsin ki Seçim alanına tek kişi girerler. Ama şu da bir gerçek ki.. Her konuşmanda Sizi ülkenize göndereceğiz. Sizi buradan kovacağız.. v.s v.s dersen İllaki :) sizin söylemlerinize istinaden sizin karşınızdaki partilere oy verirler. Hani Seçimi 126 bin oyla kaybetseniz anlarım da :) bu kadarcık oy ile bahaneler arkasına sığınmamalısınız.

Sözün Özü..
Biz Elhamdulillah müslümanız diyorsak..
Ve müslümanlar da Kardeş ise..
Yaptığımızın doğru olduğunu düşünüyorum.
Yanlışımız yok demiyorum. Daha güzel bir planlama,
daha güzel bir organizasyon,
daha güzel bir adaptasyon ile..
muhtemeldir ki daha az sorun yaşanabilirdi..

Yine de Takdir Devlet Büyüklerimizin. Sistemi dışarıdan görerek yorumlamak kişisel düşüncedir. Saygı duyarım. Ama benim düşünceme de saygı duyulmasını beklerim..

Velhasıl..
Hayırlı Forumlarımız olsun

 
Alt 16 Mayıs 2023, 22:59   #44
....
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Depremzedeler yurtta çadırda serada kalıyor
Suriyeliler afganlar vs vs dairede ve maaş alıyorlar
İstedikleri gibi de taciz ediyorlar üstüne video çekip çekinmeden paylaşım yapiyorlar
Ah ya yazık ... Evet çok dramatik bir olay
Vatan vatan diyorsunuz da onlarda diğerleri gibi neden kendi vatanı uğruna olmediler de başka ülkede keyf çatıyorlar
Maden vatandaş oldular neden askerlik yok üstüne ödül verir gibi maaş veriyorlar
Herşeye kılıf uydurursunuz .
Savunuyorsunuz anladikta bu kadari da çok komik .

________________

🌙
Anahita
 
Alt 16 Mayıs 2023, 23:23   #45
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tabi ki Reis alır.
Çünkü yedirmeyiz!

 
Alt 16 Mayıs 2023, 23:29   #46
Standart

Tek Tek Gidelim o halde :)
Kılıf değildi aslında ama gerçi suç bende :) Anlamak istemeyene de anlatmak işte.. Neyse Yine de anlatalım o halde..

Alıntı:
Kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Depremzedeler yurtta çadırda serada kalıyor..
Depremin büyüklüğünü anlatmaya gerek yoktu.. Tabiki ilk başlarda konutların yıkılması.. Konteynerların kurulumu gibi zaman gerektiren unsurlardan dolayı çadırlarda yaşamaları elem bir durumdu. Zira Bir çoğu akrabalarının yanına gitse de orayı tek etmeyenler için gerek doğa koşulları, gerekse depremlerin devam ettiği düşünüldüğünde hasarlı binalarda kalmaları risk teşkil ederdi. Velhasıl.. Konteynerler gelmeye başladıkça da zaten bu aileler bu kentlere yerleştirildi. Türkiyede son yıllarda görülen büyük bir belediyecilik örneği ile oradaki vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediyor. Belediyede çalışan ve halen oralarda görevli arkadaşlarımın olduğunu bilerek bunu yazıyorum. Suriyelilerin evlerde oturması konusunda da :) Yani savaş bvaşlayınca gelen insanlar gelip kiraladıkları dairelerde kalıyor diye şikayet etmek.. Enteresan. O zaman Yarın Avrupa da Fransa da v.s gibi ülkelerde Türkler geldi burada ev aldılar kiraladılar denilse hoş mu olur :) Yapmayın Allah aşkına..


Alıntı:
Kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Suriyeliler afganlar vs vs dairede ve maaş alıyorlar
Türkiye Cumhuriyeti devleti ne şimdi ne de bundan önce kendi kaynaklarını kullanarak Suriyelilere bir aylık bağla-ma-mıştır. Bir kişinin devlet bankasının önünde sıra beklemesi veya banka ATM’sinden para çekmesi onun devletten maaş aldığı anlamına gelmez. Suriyeliler için yapıldığı söylenen harcamalardan kasıt, onlara verilen maaşlar değil, kampların kurulması, alt yapı, gıda, sağlık, eğitim ve güvenlik gibi alanlarda yapılan harcamalardır.

Sadece belli şartları sağlayan geçici koruma ve uluslararası koruma statüsüne sahip kişilerin aldığı bir aylık vardır. Bu aylığın adı Sosyal Uyum Yardımıdır (SUY). Sosyal Uyum Yardımının finansmanı Avrupa Birliği’dir.


Alıntı:
Kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İstedikleri gibi de taciz ediyorlar üstüne video çekip çekinmeden paylaşım yapiyorlar
Yukarıdaki yazımı okumadan muhtemeldir ki aklınızdaki sorunlarda yazmışsınız cevabınızı..
Ben de böyle tahrik edici, ya da kanun dışı olaylarda sınırdışı edilmesinden yanayım..
Ama milyonlarca insanın geldiği bir ülkede hepsinin de PIRIL PIRIL insanlar olmasını bekleyemezsiniz.. Çürükleri ayıklamak da devlete düşüyor..

Alıntı:
Kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ah ya yazık ... Evet çok dramatik bir olay
Vatan vatan diyorsunuz da onlarda diğerleri gibi neden kendi vatanı uğruna olmediler de başka ülkede keyf çatıyorlar.
Savaş olması için İki tarafından silahlı olması lazım.. Şu anda oradan Türkiye de diğer ülkelere göç edenler sivil insanlardır ve ellerinde silah yoktur. Hadi olsun diyelim :) Eskisi gibi kılıçla tüfekle savaş yapılmıyor ki.. Uçaklardan atılan bombalar.. Tanklardan atılan mermilere öyle hafif silahlarla karışık veremezsiniz.. Zaten Savaşmak için kendilerince özgürlük savaşçıları adı altında ordu kurup ilk günden itibaren savaşan gönüllüleri mevcut. Ama eldeki imkanlar ya da imkansızlıklar Hepsinin birden savaşa girmesine müsade etmiyor. Orada ölmemek için de kaçıyorlar.. KEyif konusunda yine istisnalar kaideyi bozmaz diyeyim zira Ailesini..Evini..Malını..Mülkünü kaybetmiş insanlar buraya gelip çalışıyorlar. Çalışmak kadar dinlenmek de eğlenmek de ( tabiki edep adap sınırları aşılmadan ) haklarıdır. Çocuklarını alıp gezmek gezdirmek.. v.s.. Ama Sınırı aşanlar var mı elbette. Onları da dediğim gibi devlet olarak gerekeni yaptıklarından şüphem yok. Zaten en ufak bir olayda sosyal medyada tt oluyorlar ve gerekli işlemler de yapılıyor.

Alıntı:
Kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Maden vatandaş oldular neden askerlik yok üstüne ödül verir gibi maaş veriyorlar
1111 sayılı Türk Askerlik Hizmet Kanunu’nun 2. maddesi aşağıdaki şekildedir:

“Yabancılar ve mültecilerden Türk vatandaşlığına sahip olanlar ve yasal olarak yerinden edilmeyenler Türk vatandaşlığına geçtikleri yaşa göre sınıflandırılır. Askerlik hizmetlerini aynı yaştaki askerlere ve Türk subaylara benzer şekilde yerine getirmelidirler.”

Ancak, kökeni farklı bir ülkeye bağlı olup 22 yaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına dâhil olan yabancılar askerlik görevinden muaftır.


Umarım açıklayıcı olmuştur.

Alıntı:
Kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herşeye kılıf uydurursunuz .
Savunuyorsunuz anladikta bu kadari da çok komik .
Aslında amacım kimseyi savunmak değil :) Yanlış bildiklerinizi ( ki kişisel düşüncenizdir size göre doğrudur ) en azından doğrularla düzeltmeye çalışayım belki :) anlaşılabilir olurum. Dediğim gibi KILIF uydurmak değil amacım. Öyle âfâki bilgilerle değil olanı söylemekle mükellefim. Siz anlayıp anlamamak da serbestsiniz.

 
Alt 16 Mayıs 2023, 23:31   #47
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben (!) desem linç yer miyim xjcxjxjdj
Şaka şaka ben siyasi yorum yapmiyorum, okumaya geldiydim.

________________



per aspera ad astra ✨
 
Alt 16 Mayıs 2023, 23:35   #48
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
MarjinaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Erdoğan kazanır,kazanmalıda zaten.Sen koskoca atatürkün partisi olarak bir sürü atatürkçüyü dışarıda bırakıp feto destekcılerıne,terör destekçilerine ve sana yuzde 1 bile oy katkısının olmayacagı bilindiği halde partılere 37 tane millet vekili verıyorsan bırak cumhurbaskanı seçilmeyi derhal chp dende istifa etmesi lazım.

#Kılıçdaroğluistifa
O kadar haklısın ki. Her harfine bizzat katılıyorum.
Bu zamana kadar asla siyasi konularda yer almadım.
Ama bu seçimler farklı.
Ya Vatanı koruyup, sahip çıkarak Reis'e oy vereceksin. Veyahut da Vatanı teröristlere satacaksın!
Atatürk'ün partisini teröristlere sattılar!
Çünkü bunların soyları türke dayanmıyor, çünkü bunlar Türk bile değil!


 
Alt 16 Mayıs 2023, 23:37   #49
Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 17 Mayıs 2023, 07:11   #50
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

TUM YORUMLARİ okuyunca şu söz geliyor: “Sevdiklerinizle siyâset yapmayınız. Zira, siyâset dostlukları zedeler. Siyâsetçiler yollarına devam ederken; Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.”


Fikir beyan ederken kırmadan karşısındakine saygı duyarak haraeket etmeden yorumlasmak daha güzel olacak diye düşünüyorum..


________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Kilitli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:25.