IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
37Beğeni(ler)

Kilitli

Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2020, 11:09   #1
Editör
Hümaşah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 26. Haftanın Tartışması : Kadına Şiddetin Cezası Ne Olmalıdır?

Türkiye'de her geçen gün kadına şiddet, taciz, zorbalık öldürme gibi olaylar oluyor.
Nice canlar gitti. Toplumumuz da ne yazık ki ciddi bir şiddet sorunu var.

Dün Pınar Gültekin vahşice öldürüldü. 5 gündür aranmakta olan Pınar Gültekin'in cansız bedenine dün ulaşıldı. Cemal Metin Avcı adında ki cani, Pınar Gültekin'i öldürdükten sonra cesedini çöp varilinde yakıp, üzerine beton dökerek cinayet işledi.

26. Haftanın Tartışması : Kadına Şiddetin Cezası Ne Olmalıdır?

Sizce kadına şiddetin cezası ne olmalıdır?

Bu gidişe dur demek için ne tür önlemler alınmalıdır?

Alt 22 Temmuz 2020, 11:11   #2
yok saymak çok zarif bir intikamdır.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Adalet yerini bulması için bu katillerin müebbet yemesi gerekiyor.Ki hangi ceza bu şiddetin vicdan boyutu hafifletir bu mualla.Daha fazla olmaması tek temennim.

**

Gözlerini parlatan şey icin savaşmamak ne büyük korkaklık.

**

Alt 22 Temmuz 2020, 11:14   #3

Şiddetin cezasını bilmem de kasten insan öldürmenin cezalarından biri ölümdür. Kur'ân'da da var olan ve binlerce yıldır süregelen kanun böyledir.

Alt 22 Temmuz 2020, 11:20   #4
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çocuk, ve kadın istismarcılarına, katillerine idam gelmeli. Yüreğimiz ağzımızda yaşıyoruz kadınlar olarak. Artık daha fazla ölmek istemiyoruz. İdam gelmeli...

.

Alt 22 Temmuz 2020, 11:24   #5

Kadina sittede yine kadinlar dur diyecek, baska yolu yok.
Olur olmadik hasta ruhlu insanlari hayatlarina almiyacaklar, hadi aldilar en ufak tehdid veya siddet egilimi oldugu takdirde gerekli mercilere bunu bildirmesi gerekiyor.
Hemcinslerimi ben biraz elestirmek istiyorum.
Farkli heyecanlar pesinde yanlis adimlar atiyorlar ve malesef bunun sonucunda vahim son yasaniyor.
Benim bikac kez sahit oldugum, erkek kizi tokatliyor patakliyor iki adim sonra sarilip öpüsüyorlar, yani buna neden bayanlar musaade ediyor? Sozde sahiplenmek, kiskanilmak yada maco tavirlardan haz aliyorlar.
Bayanlar kendini koruyacak arkadas!
Ipsiz sapsiz hasta ruhlu insanlari hayatlarina almiyacaklar.
Taviz vermemeli verdimi geriye donusu olmuyor iste.

Lakin istemdisi yine saplantili insanlardan zarar goren bayanlar icin de devletin hakikaten artik caydirici bi cozum getirmesi gerekiyor.

Cinayetlerin kadin - cocuk katillerinin ardi arkasi kesilmiyor.

Bir millet, inancindan kulturunden ahlaki degerlerden uzaklastikca yozlastikca suc orani artiyor malesef.

Allah islah etsin, merhamet versin insanogluna

Alt 22 Temmuz 2020, 11:25   #6

Ben cezaların , idamların caydırıcı olduğunu düşünmüyorum.

Evlatlar güzel ahlakla büyütülmüyor..

Herkesin gözü başkasının evinde artık.

Önce ahlaki değerlerimizi tekrar aşılama zamanı geldiğini düşünüyorum. Bir toplumu önce ahlakını bozarak çökertirsin. Son zamanlarda ki olaylarda bunun kanıtı niteliğinde.

Ahlak , iman olmazsa olmaz değerler.

*Samimiyetiniz değil

-Pazarlığınız içten !

Alt 22 Temmuz 2020, 11:25   #7
Webmaster
AreS1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Caydırıcı cezalar yok ve idam qelmediqi sürece bu vahsetleri yaşamak zorunda kalıor kadınlarımız insan olmaktan utandım utanıyorum...

Alt 23 Temmuz 2020, 11:59   #8
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bunu kafasında kurgulayan ruh hastası bir yaratık bir tane değil bin tane değil her yerde bunlar. Kıskanmış, yemek tuzsuz olmuş gibi bahanelerle öldürülüyor insanlar. Çilem Doğan' ın bir savunması vardı o kadar haklıydı ki kadın ama bizim çabuk unutmak gibi bir huyumuz var işte ne yazık ki. Başımıza gelmeyen şeyin acısını da hissedemiyoruz. Bu şekilde bir cinayeti düşünmeyi bırak aklına dahi getirememesi lazım insanların. Kanunlar kadını koruyamıyor, hayvanları, çocukları.. Kanunlar sadece suçlulara yarıyor onlar da elini kolunu sallayarak cinayet işliyorlar.

Alt 23 Temmuz 2020, 12:25   #9
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

26. Haftanın Tartışması : Kadına Şiddetin Cezası Ne Olmalıdır?

Her defasında bu son olsun dediğimiz hiçbirşey son olmuyor maalesef. Giden gidiyor kalan kalıyor ateş düştüğü yeri yakıyor. bazen insan çaresiz elden de birşey gelmiyor. Gelmiyor işte, isyan edeceksin de neye edeceksin. Adaletemi, insanlığamı, yaşananlaramı.. takılıp kaldık resmen ALLAH yardım etsin demekten başka birşey gelmiyor.

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..

Alt 23 Temmuz 2020, 12:50   #10
Banlı Üye
Tupac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Şu son 2 3 yılda reyting rekorları kıran ve genelinde izleyicisinin kadınlar olan dizileri ve içerikleri şuraya bir atan olsa.Çok basit bişey ama bunu izleyip sonra sonunda ne oldu merakı ile kapatılmayan televizyonlar var oldukça,o yayınların kaldırılmasına isyan edilmedikçe sorun çözülmez.
Zihniyet değişmedikçe herşey boş..

Kilitli

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)