![]() |
| yazan uykusuzadam 12 Ağustos 2025, 19:23
yıpranmış anılar tükenmiş umut gibi hafif bir şeyler alıyorum üstüme gece de gece gibi değil yeminle yıldızlar edepsiz birer deniz feneri (ben yandım bari onlar boşa yanmasın deyip masadaki mumlara püf diyorum hiç ısrar etmeden küsüp sönüyorlar poff diye - a aa ne ayıp) rakı kadehinin akustiğine kurulmuş diyor ki müzeyyen senar genc ömrümü çüüü rüttümm genc ömrümü çüüü rüütttümm gössküme vura vuraaaa gössküme vura vuraaaaa ölürem beennn öööö lüü remm vayyyy merak ediyorum genç ömür nedir ömür dediğin ne zaman gençtir ki diye ne yıpranmış anılar ne tükenmiş umur kalıyor yok oluyorlar pufff deyip hepsi - daha ne anılar yıpratacaktık oysa bu kafayla - umut mu - o zaten nicedir el oğlu bana anlıyorum meğer boşaymış ömür bir çimdik esef iki dirhem kınama üç kuple teessüf dört kıyım müteessirlik bir miktar melankoli ve bol miktarda da allah'ına kadar isyan alayım diyorum garsona meze niyetine buyur beyim deyip sinir bozucu ve sinirli bir tonunda elli altılık ömür koyuyor masaya daaankk diye densiz dank ediyor ve aklım başıma geliyor yahu bir zamanlar gençtim ben diye daha hınçla doldururken kadehe rakıyı girdap oluşuyor döne döne a aa o da ne benmişim meğer dolan kadehe hımmm ilginç deyip içiyorum bir lokmada kallavi kadehi içime bir sürü mazi doluyor bir tur benzemez kimse sana tavrına hayran olayım atıp sıradaki şarkıya geçiyor o sırada müzeyyen abla bir ihtimal daha var o da ölmek mi dersin demesin mi - demeseydi iyiydi ama geç kaldık artık (geç kaldık diye çoğul yazdım çünkü bilumum benle başbaşayım bu gece) yuh artık bu kafayla çekilecek iş mi yahu bu demeye kalmadan al bende bi'telaş al bende bi'telaş ama var ya yok böyle telaş hatta accayip bi'pürtelaş elim ayağıma dolanıyor ayağım elimle sarmaş dolaş parmak aramda sigara bir dikişte içiyorum bi'gıdım ömrümü kafam kıyak ve şiir bu ya ölmüş annenemin ördüğü süveter geçiyor elime kıpraşıyor ötem berim (kuşlar cikcikleniyor gecenin bu vakti kırlangıçlar fora yapmayın etmeyin yatın uyuyun benzemeyin bana be'oolumm diyorum ses yok tık yok meğer benmişim genc ömrümü çüüürüttümmm genc ömrümü çüüürüttümmm diye gössküne vura vura şakıyan) annemin ördüğü süveteri geçiyorum üstüme -ohhh! öyle bir hafifleme ki sorma gitsin işte tam o sırada çoğalıyor ense kökümde bir tomar tanıdık insan içme iiiçmee sakın iiiiiiç meeeee sakın harcama kendini içmek günah diye hadiyin ülenn ordannn genc ömrümü çürütürken ben siz nerdeydiniz diyerekten bir kere daha doldurup fondip ediyorum kadehin dibinde kalan az buçuk ömrümü sonra nasıl olduysa ölü annem beliriyor kapıdan ne işin var ana senin hem de tülbentle meyhanede pardon balkonda demeye kalmadan örtüyor el işi göz nuru seni üstüme anam ah canım anam hah işte esas o zaman buluyorum kafayı (anne naaaptın sen yavv diyecem içimden de iç sesim uyumuş yutkunup tutuk nutkumu susuyorum içime içime) zaten öyle bir ısınıyorum ki seninle o esnada - üstüme ne giysem bu kadar yumuşayamam - ne içsem bu kadar sarhoş olamam - içmesem zaten haram yaşamak - sonuçta sen varsan yaşamak yaşamak (sonra uyumuş ya da sızmışım) uyandığımda ne anam vardı ne süveter ne sen kaldığım yerden devam ediyorum gösküme vura vura şimdi ihtiyar ömrümü tüketmeye bu da ömürse ... 👍 4 |
| Görüntüleme 109
Yorumlar 8
|
| | #2 | |
| Alıntı:
Emeğine sağlık, çok beğendim. 👍 1
________________ 𝒯𝒶𝓉𝒶𝓀𝒶𝑒! ![]() ~ 𝑀𝒶𝒹𝑒𝓂 𝒷𝑜𝓏𝒶𝒸𝒶𝓀𝓉ı𝓃, 𝓃𝑒𝒹𝑒𝓃 𝒹𝓊̈𝓏𝑒𝓁𝓉𝓉𝒾𝓃 𝒷𝑒𝓃𝒾? | ||
| |
| | #3 |
| Emegine kalemine sağlık cok güzel olmuş tek kelime harika 👍 1
________________ ![]() | |
| |
| | #4 | |
| Alıntı:
Şiir dediğimiz de okuyanı bir yerlere götürünce şiir olmuyor mu zaten Ne mutlu bana yani. Değer kattınız teşekkür ederim. Esen kalın... 👍 1 | ||
| |
| | #5 |
| Değer kattınız, çok teşekkür ederim. Esen kalın... 👍 1 | |
| |
| | #6 |
| Kaleminize sağlık 👍 1 | |
| |
| | #7 |
| | |
| |
| | #8 |
| Kalemine kuvvet 👍 1