IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!

Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2025, 15:23   #1
Standart Susuyorsam Bir Nedeni Var

Susmak, bazen en büyük cevaptır. İnsanlar bazen anlamaz suskunluğun ne kadar derin bir dil olduğunu. Susuyorsam, bilin ki bir nedeni var. Konuşmak için değil, dinlemek için seçmişim o anı. Ya da belki susarak kendimi koruyorum, çünkü herkes anlamıyor, herkes dinlemiyor.

Ben kimseye boğun edecek biri değilim. Evet, bazen haksızlıklar karşısında sessiz kalıyorum, bazen içimde fırtınalar kopuyor ama yine de dışarıya yansıtmıyorum. Çünkü güç, sadece yüksek sesle değil, dimdik durabilmekte saklıdır. Kendi yolumu çizmekte, kendi dünyamda sağlam durmakta.

Samimi insanlarla olmak, en değerli hazinem benim için. Çünkü onlar suskunluğumu anlar, sözlerim olmadığında bile yanında olur. İçtenlik kolay değildir; gerçek dostluk öyle kolay kurulmaz. Herkes anlatır, herkes dinler gibi yapar ama az insan anlar.

Susuyorsam, o suskunlukta saklı binlerce anlam vardır. Yargılamadan, sorgulamadan, yalnızca hissederek yaklaşanlar bilir bu dili. Ben kolay kolay boğunmam, kırılmam; ama saygı gösterilmezse susarım, çıkar giderim.

Bu yüzden suskunluğumda kaybolma. Çünkü ben, kimseye boğun edecek biri değilim. Kendi dünyamda sessizliğimi korurum, kendi değerlerimi yaşarım. Ve beni gerçekten anlayanlar, o sessizliğin içinde saklı olanı görür.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)