![]() |
| |
| | #1 |
![]() 2025'in ilk 3 ayında 98 kadın erkekler tarafından katledilmiştir. 71 kadın cinayeti ve 27 kadının ölümü ise şüpheli olarak kaydedilmiştir. Kadınların %62.2'si kendi evlerinde katledilirken en yaygın cinayet yöntemi ateşli silahlar olmuştur. *2022 yılında 284 *2023 yılında 309 *2024 yılının 10 ayında ise 276 kadın cinayeti gerçekleşti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Türkiye'de Zaman Geçtikçe Artan Kadın Cinayetileri Daha Çok Çoğalmaya Başladı. Size Göre Bu Olayların Asıl Kaynağı Nedir? SEBEPLERi NELERDİR? 👍 8
________________ | |
| |
| | #2 |
| diyecek çok sey varda cezalar daha caydırıcı olmalı idam gibi gelmeli.. 👍 1 | |
| |
| | #3 |
| Kanayan yaramız ve üstelik de çözümsüz ve gereken hassasiyetin asla verilmediğini üzerinde durulmadığını düşündüğüm bir yara.. Verilen cezalar yetersiz, caydırıcılığı yok.. Ve kadınlar ölmeye devam ediyor maalesef.. Söylenecek o kadar çok şey ki ama ne desem boşa biliyorum ve bunu bilmek bile canımı acıtıyor.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok önemli bir konuyu gündeme getirmişsin sana çok teşekkür ederim güzelliğim, emeğine sağlık 👍 1
________________ ![]() | |
| |
| | #4 |
| Kadına şiddett , kadın cinayetleri hiç bitmeyecek.. Münevver karabulut hunharca katledildi. Özgecan Arslan Şule çetin .Pınar Gültekin. . Evladıni otobüse biniyorsun öldürüyorlar ,sevgili yapıyorsun öldürüyorlar, boşanmak istiyorsun yinede canından oluyorlar. Gerekli yaptırımlar cezalar gelmedikçe . Cinayetlerin sonunun geleceğini düşünmüyorum. Ülkemizde maalesef ne kadına ne hayvanlara nede gelecegimiz cocuklara yeteri kadar değer verilmiyor. Bunda devletin ve ekonomide payi çok yüksek. Maalesef toplumcaa ahlaki değerlerimi ve öz benliğimizi yitirdikçe bunlar daha fazla artacak.. Emegine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim 🌻 👍 1
________________ 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒! ![]() | |
| |
| | #5 |
| Paylaşımı beğensem mi beğenmesem mi bilemedim ama niyetimin kötü olmadığını bildirmekle beraber katkı babında beğeniyorum Berfincan... Kendi adıma konuşuyorum, Yaratılışta Kadınlar Erkeklere nazaran Bir kat daha narin ve zayıf yaratılmışlardır ama bunu koz belleyerek kendi lehlerine çevirip kadına eziyet eden işkence eden canlı formlarını insandan saymıyorum. Ve gördüğümde de çoğu zaman engel olmuşluğum vardır. ALLAH belalarını versin öyle insan müsveddelerin. 👍 2 | |
| |
| | #6 |
| Türkiye'de son aylarda kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet haberleri gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor malesef.Tehlike saçan bu kişiler, sokakta bu şekilde hareket edememeli. Bir sağlık sorunu varsa da tedavi edilmelidir. Kadın karakola gidip şikayetçi oluyor ama şiddet uygulayan erkek bir kapıdan girip öbür kapıdan çıkıyor. Adalet gerçekleşmeyince hem o kadın bir daha şikayet etmiyor hem de adam katmerlenerek güçleniyor. Emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 1
________________ ![]() | |
| |
| | #7 |
| Sadece caydırıcı cezaların eksikliğine bağlamayı doğru bulmuyorum Toplumun genelinde büyük bir sevgisizlik ve empati yoksunluğu var. Tarihte yapılan bir deney var mesela, çoğu kişi bilmeyebilir 13. yüzyılda bir kral, bebeklerin hangi dili konuşacağını merak edip onlara hiç sevgi, ilgi ve temas göstermeden büyütmeye çalışıyor. Deneyin sonucun bütün bebekler, yaklaşık 4 ila 12 ay içinde sevgi ve temas eksikliğinden hayatını kaybediyor. (Bu da ayrı vahşet) İşte biz de sevgisiz, ilgisiz, empatisiz insan yetiştiriyoruz. Sonrası maalesef şiddet, tahammülsüzlük ve nefret olarak dönüyor topluma. şiddetin sebebi de biraz burada yatıyor bence. İnsan sevgisiz büyürse, sevgisiz sever, öfkesini kontrol edemez, sahiplenmeyi sevgi zanneder.Zihniyetin değişmesi şart. Gel gör ki ne yazık ki bu zihniyeti değiştirmesi gereken kitle, üç kuruşluk makarna, kömür, kumanya ve seçim öncesi verilen karton kolilerle susturulmuş. Ülkenin kaderi üç poşet makarnaya, bir torba kömüre teslim edilmiş. Eğitim desen hak getire, sorgulama desen tırtt aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası. Sonra da bu sevgisiz ve boş kafalar çocuk yetiştiriyor, insan öldürüyor, şiddeti meşru görüyor. O koliyi verene canını bile teslim eder ama bir kadın cinayeti haberi görünce eee ne işi varmış o saatte dışarda tövbe est demeyi de ihmal etmiyor . İşte biz böyle çürüyoruz. Hem zihniyetle, hem suskunlukla, hem de sevgisizlikle... 👍 2
________________ Üslup muhattaba göre şekil alır . | |
| |
| | #8 |
| Çaresiz, savunmasız birine kötülük yapan(lar) benim gözümde maalesef insan değildir. Yine ve herzaman daha yüksek sesle "kadınlar çiçektir." 👍 1 | |
| |
| | #9 |
| Konuşacak okadar çok şey var ki yaşamlarının ellerinden alınması mi yoksa yaşarken ölü gibi yaşayanlar mi korku içinde olanlar mi gizlenenler mi ne sayayım şimdi ...Yazık günah 👍 1
________________ Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!! | |
| |
| | #10 |
| Hükümeti her konuda eleştiren muhalefet partileri tek konuda anlaşıyorlar işte bu konuda idam gelmesin. Buradan anlayın ikisi de aynı kafanın ürünü. İdam getirmeyen partilere oy verdiğiniz sürece daha burada çok yazar çizeriz vah vah timsah gözyaşlarii dökeriz. İdama karşıyım diyen kimse Allah'ın buyurduğu Kur'an'da kıssa da kısas hakkı tanımıyorum diyen bir kimse zaten kafirdir. Diniyönden böyle. Gelelim sosyal olarak bir kadını birisi öldürdü kocası birisi kimse artık onu sevenler de onu öldürecek çünkü her şeyden önce yüreği soğumayacak intikama ateşiyle yanacak her gün. Zaten bir katili 20sene yatıramazsınız şimdi olduğu gibi af yasasıyla çıkartırsınız. Ölen öldüğü ile kalır vesselam. | |
| |
| Kilitli |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |