Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2025, 21:21   #7
Sean
Sean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sadece caydırıcı cezaların eksikliğine bağlamayı doğru bulmuyorum Toplumun genelinde büyük bir sevgisizlik ve empati yoksunluğu var. Tarihte yapılan bir deney var mesela, çoğu kişi bilmeyebilir 13. yüzyılda bir kral, bebeklerin hangi dili konuşacağını merak edip onlara hiç sevgi, ilgi ve temas göstermeden büyütmeye çalışıyor. Deneyin sonucun bütün bebekler, yaklaşık 4 ila 12 ay içinde sevgi ve temas eksikliğinden hayatını kaybediyor. (Bu da ayrı vahşet) İşte biz de sevgisiz, ilgisiz, empatisiz insan yetiştiriyoruz. Sonrası maalesef şiddet, tahammülsüzlük ve nefret olarak dönüyor topluma. şiddetin sebebi de biraz burada yatıyor bence. İnsan sevgisiz büyürse, sevgisiz sever, öfkesini kontrol edemez, sahiplenmeyi sevgi zanneder.Zihniyetin değişmesi şart. Gel gör ki ne yazık ki bu zihniyeti değiştirmesi gereken kitle, üç kuruşluk makarna, kömür, kumanya ve seçim öncesi verilen karton kolilerle susturulmuş. Ülkenin kaderi üç poşet makarnaya, bir torba kömüre teslim edilmiş. Eğitim desen hak getire, sorgulama desen tırtt aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası. Sonra da bu sevgisiz ve boş kafalar çocuk yetiştiriyor, insan öldürüyor, şiddeti meşru görüyor. O koliyi verene canını bile teslim eder ama bir kadın cinayeti haberi görünce eee ne işi varmış o saatte dışarda tövbe est demeyi de ihmal etmiyor . İşte biz böyle çürüyoruz. Hem zihniyetle, hem suskunlukla, hem de sevgisizlikle...

Üslup muhattaba göre şekil alır
.