![]() |
| | #1 |
| [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] Instagram'da Atatürk'le ilgili bir paylaşım yaptıklarında hemen altına onlarca hakaret içerikli ve iftira içerikli yorumlar geliyor. Son seçimden sonra daha da coştular. Ülkemiz iyice yozlaşıyor. İnsanlar atalarına düşman oluyor. Cumhuriyetçiler Osmanlıya, Osmanlı torunuyuz diyen malum kesim de Atatürk'e düşman. Bu durumu gördükçe üzülüyorum. Neden son yıllarda Atatürk'e hakaret eden ve sevmeyen kişi sayısı arttı? 👍 4
________________ Gönül nasıl derin bir kederde... ![]() ![]() | |
| |
| | #2 |
| Ataturk sayesinde ben bugun buraya rahat gelip . rahatca yazabiliyorum. Ataturk sayesinde ozgurum. Ben Turk kadınıyım . Ne mutlu Turkum diyene. YİLDİZ cim cok sey yazmak istiyorm ama . sanırım ne demek istedigim anlasılmıstır. 👍 5 | |
| |
| | #3 |
| Asıl Osmanlı torunları iki kanattır. Bir kanat sürgünden sonra Avrupa ülkelerine yerleşmiştir. Diğer kanat ise Mısır'a yerleşmiştir. Avrupa ülkelerine gidenler, hayatta çektikleri tüm zorluklara rağmen evrensel değeri benimsemiş bireyler olarak yetişmişlerdir ve Cumhuriyetin ne kurucularıyla ne de ideolojisiyle bir karşıtlık içine girmemişlerdir. Mısır kanadı ise geldikleri yerde gayet refah içinde yaşayacak şekilde ağırlanmışlardır ve Cumhuriyeti inşa edenlerle de ideolojisi ile de dertleri hiçbir vakit bitmemiştir. İran'daki İslam devriminden sonra Türkiye'de de aynı rejim değişimini isteyen gruplar türedi. Bundan muzdarip ordu tarafından 80 darbesi yapıldı ve yeni anayasal düzen YÖK gibi, seçim barajı ve Atatürk'ü koruma kanunu konması gibi yeni uygulamalarla inşa edildi. Gene de bu durum İslâmcı grupların politik yükselişini durdurmaya yetmedi. Sadece istediklerini elde etmelerini 20 - 25 sene kadar geciktirdi. Milliyetçilik akımlarının doğumundan evvel, din, bir yönetici gücün güdümünde kitleleri bir arada tutmada ve orduları savaşa iknada temel araç idi. Milliyetçilik akımları doğduktan sonra bu akım dinin yerini aldı. Günümüz Türkiyesinde ise milliyetçilik ve din, artık birbiriyle entegre hâlde olan akımlar. Türkçülük, turancılık, ülkücülük ve bunun bir diğer türevi olan Kürtçülük politik yönelimlerde çok belirleyici akımlardır. Zira kitleleri manipüle etmekte ve sorgusuz sualsiz gütmekte işlevsel kalıplardır. İslâmdaki cihatçılık, sonradan kızıl elmacılığa dönüştürülmüştür. Hâlbuki Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet ideolojisi altı ilkeden müteşekkildir ve milliyetçilik bunlardan sadece biridir. 👍 5
________________ çöplük varsa, kedi de vardır | |
| |
| | #4 |
| Algı yaratma olayları başlamış desenize . Suriyeliler için destan yazan tayfadir çok ciddiye almayın. 👍 5
________________ | |
| |
| | #5 |
| ẞencil ßir toplumun 3 5 kişinin eğitimsiz akılsızCa çıkardıkları lafLar yüzünden ßu üzücü ve acıncak Hâle geliyorlar... onLarın ne dediği zerre umrumda değil. ♥ BİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN ÇOCUKLARIYIZ ♥ 👍 4 | |
| |
| | #6 |
| Katıksız Veledi Zinalar Çoğaldığı için Atatürk'e Hakaret arttı Atatürk'ü Sevmek Ve Anlamak İçin Önce onurlu Bir Yaşam Gerekir Onursuz Karaktersiz Olunca Kaçınılmaz Oluyor Hakaret 👍 4
________________ Aşk bir güneşe benzer. | |
| |
| | #7 |
| Yobaz sürüsü çoğaldığı için olabilir . 👍 4 | |
| |
| | #8 |
| Aslında artmadı her zaman vardı ancak baskıdan dolayı sesleri çıkmıyordu. Ve bu- halka rağmen Mustafa Kemal devrimleri yaptı .Ki halkın çoğu bu devrimleri desteklemiyordu..Bu tarih 29 Ekim 1923'ten bu yana mevcut zaten.. "Yaşasın cumhuriyet!" diye halk bağırırken o halkın içinde %68'i lakayıt idi maalesef, evet artık insanlar artık özgürüz, özgürlük adı altında - hakareti ve hakaret içerikli paylaşımları yapıyor.Ve Atatürk düşmanlığı çocuklara ta küçük yaşlarda işleniyor ..23 nisan 19 mayıs bayramlarının saçmalık olduğu o yaşlarda hafiyyeden anlatılıyordu çocuklara ama sadece Atatürk'ten iblis gibi ve din düşmanı yobaz vsvssv benzetmelerle.... cahilce ,geçersiz ,belgesiz: öylesine... bunları çocuklarına bile anlatırken hakaret eder gibi , bilgisizce anlatan ailelerin çocuklarını siz düşünün artık,, sonra bu toplum nereye gidiyor safsataları. Bugün aileler Bugün toplumlar ve bir çok medeniyetler; atalarına dillerine (özellikle) ve örf ve adetlerine sahip çıkmadıkları için devrildiler. yıkıldılar, perişan oldular.. helak oldular. .. Eminimki Mustafa Kemal Atatürk kalkıp mezarından çıkıp gelse : hepimizin yüzüne tükürür. ziyadesiyle tükürülecek yüzler çoğaldı/bundandır Atatürk'ten zillet gibi bahsedenler ordusu.. 👍 1
________________ Ve Kimse size eşitlik ya da adalet veremez. Cesaretiniz varsa, kendiniz alırsınız. | |
| |
| | #9 |
| Sayılarının arttığını ben de fark ediyorum. Lâkin kategorize ve genellemeyi doğru bulmuyorum. Örneğin; ben hep demişimdir Cumhuriyetçi Atatürkçü kadınım. Ve aynı oranda da Osmanlı Devletini benimsiyorum, malum kesimi de. Sevgilerimle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] 👍 2
________________ Est sularus oth mithas. | |
| |
| | #10 |
| Biraz siyasi olacak belki ama yazmadan duramayacağım. Başlamadan önce tüm forum yönetiminden özür dilerim. Atatürk'e hakaret edenler biraz araştırma yapsın önce... Ne idik ne olduk... Osmanlı son zamanında okur yazarlık oranı neydi? Bırakın ülkeyi yönetenleri mahallesinin muhtarını bile seçebiliyorlar mıydı? 13 yaşında tahta geçen şehzade vardı kardeşim sen bi düşün 13 yaşında neler yapabiliyordun? Kadınlara seçme Seçilme hakkı ne zaman verildi? Oku araştır... Kurtuluş savaşı başlamasaydı ne durumda olacaktın? Ya da bulunduğun esaretlerden işgal lerden ne şekilde çıkacaktın bir düşün... Atatürk'e bu kadar laf edilebilmesinin en büyük sebebi Bir devlet adamının ayyaş diyebilne hadsizliği,pervasızlığı nankörlüğü ve şımarıklığıdır!!! Bunun başka açıklaması yok... Keşke o ayyaş olmayanlar çıksa da bugün ülkemizin ekonomisini düzeltebilecek adımlar atabilse... 👍 4
________________ | |
| |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |