IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
52Beğeni(ler)

Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2020, 18:01   #1
Standart Dedeme..

Dedeme..

Ben ailedeki ilk kaybımı 2008 yılında bir bahar mevsiminde yaşamıştım. Öncesinde bir yakının kaybını hep komşular yaşar bize uğramaz diye düşünürdüm.Belki de bu gerçekle yüzleşmek istemediğimdendi ölümden kaçışım. Kimsenin sevdiğini kaybetmek istemeyeceğini ilk 2008’de tatmıştım ben de. Bir şey vardır hayatta .. bir ahvali yaşamaya başlayınca arkası çorap söküğü gibi gelir.. 2008’de tanıştığım ölüm olgusu her yıl bir sevenimi daha kopardı benden. Tamam ölüm bir temizlik , gerçek yaşantıya geçiş, ölen için kurtuluşa eriş evet ama kalan için bazı günler ızdırap oluyor işte..
Yine o günlerden birindeyiz . Takvim yaprakları 07.04.2020’yi gösterirken bir ebedi ayrılış haberi daha aldım sabahın ilk ışıklarıyla.. hem de nüfusa göre doğduğu gün ölmüştü . DEDEM.. Birini her iki yönlü nasıl hatırlarsını çok güzel yaşatmıştı takvim yaprakları.. Doğduğu gün ebedi saadete göç etmesinin bir kandile de denk gelmesi büyük mucizeydi belki de..

Dedemi kaybettim evet.. belki bugüne kadar hiç düşünmediğim düşüncelerle yolcu ettim onu bu şehirden.. Evet daha önce deneyimlemiştim bu duyguyu ama her yaşanılan bir parça daha olgunluk katıyor hayata.. Benim dedemle çok güzel dede torun ilişkim olmadı maalesef hayat boyu.. bu belki uzak büyümemizden, belki hayat meşguliyetimizden. Ergenlik dönemlerimde yaz aylarında her köye gittiğimizde kavga ederdim ve bir daha ki yaz gelmeyeceğim diye söylenerek ayrılırdım yanından.. ama çocuk kalbi ne kadar kızgın kalabilir ki.. diğer yaz soluğu yine yanlarında alırdım.. evet bizim dediğim gibi çok kuvvetli bir dede torun ilişkimiz olmadı ama yüreğinde bizi ne denli büyük sevdiğini hissederdim gözlerinden.. ve bende hissettirebildiğimi düşünürdüm küçücük kollarımla kocaman sarılarak..
Bugün dedemi kaybettim evet.. Ama bugün bir hayat arkadaşının ne kadar önemli olduğunu deneyimledim . Cenaze için babaannemi memlekete götürürken yalvaran gözlerle rica minnet ses tonuyla “ ‘O’nu bi göreyim de öyle gideyim “ cümlesi bir ömrünü geçireceğin kişinin tüm kavgalara, tüm anlaşmazlıklara rağmen yan yana ,gönülden gönüle kalabilmenin ne denli değerli olduğunu öğretti bir kere daha bana.. Öldüğünü söyleyememiştik ki dedemin nasıl gösterirdik .. hayat bu acı yüzünü 30’lu yaşlarımda babaannemin bir cümlesiyle gösterdi işte..

Tüm bunları neden yazdım, neden burada paylaştım bilmiyorum.Ya da biliyorum.. Gözyaşlarımı saklamak zorunda kaldığımdan , yapmak istediklerimi yapmak için çok geç kaldığımdan içimi böylesi bir yazıyla döküp gönlümde ki darlığı giderme çaresi yazmak..
Nitekim güzel insanlar geç kalmayın sevdiklerinizle geçirebilecek güzel günleriniz varken. Bahaneleri bir kenara bırakıp sarılın gönülden sizi özleyenlere . Yarın çok geç olmadan bugünü yaşayın doyasıya..
👍 8

Konu Berru tarafından (07 Nisan 2020 Saat 18:12 ) değiştirilmiştir..

Alt 07 Nisan 2020, 18:02   #2
Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mekanı cennet olsun.

👍 4

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alt 07 Nisan 2020, 18:02   #3
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Allah rahmet eylesin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] mekanı cennet olsun . :(

👍 3

Sayonaraaa..

Alt 07 Nisan 2020, 18:04   #4
Rakipsizsohbet.Net
aLeyna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] mekani cennet oLsn seni oLe ei anLiorumki yuregune sagLik bu acinin adida yok tarifide yok hepimiz yasadik yasioruz aLLah hrsyin hayirLisuni versn oLumun dahi

👍 5

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alt 07 Nisan 2020, 18:07   #5
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok üzüldüm @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] cum başınız sağolsun nurlar içinde yatsın;uzl

👍 2

Alt 07 Nisan 2020, 20:27   #6

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah rahmet eylesin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] mekanı cennet olsun . :(
Amin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok sağol

👍 3

Alt 07 Nisan 2020, 20:28   #7

Alıntı:
aLeyna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] mekani cennet oLsn seni oLe ei anLiorumki yuregune sagLik bu acinin adida yok tarifide yok hepimiz yasadik yasioruz aLLah hrsyin hayirLisuni versn oLumun dahi
Amin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] inşallah

👍 2

Alt 07 Nisan 2020, 20:28   #8

Alıntı:
Allecra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok üzüldüm @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] cum başınız sağolsun nurlar içinde yatsın;uzl
Canım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok sağol Allah razı olsun

👍 1

Alt 07 Nisan 2020, 20:42   #9
Hacker Tugbu
tugbu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Basın sagolsun canım Allah taksiratini affetsin...

👍 3

Alt 07 Nisan 2020, 21:52   #10

Alıntı:
tugbu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Basın sagolsun canım Allah taksiratini affetsin...
Allah razı olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)