IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat

💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!

Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2022, 08:28   #1
'Koşmayın, yazıldıysa yetişirsiniz'
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hamilelik tarih oluyor!

Hamilelik tarih oluyor! Bilim insanlarının yeni buluşu hem şaşırttı hem ürküttü

Çinli bilim insanları yapay zekanın kontrol ettiği yapay rahim geliştirdi. Kadınlardaki hamilelik sürecini baştan sonra yapabileceği ileri sürülen yapay rahim ile hamilelik sürecinin tarihe karışacağı düşünülüyor. Hamilelik süreci dışında bu sistem sayesinde doğmamış bebeklerin olası hastalıklarının bile tespit edilebileceği söyleniyor.

Hamilelik tarih oluyor!

Çin'de hizmet vermekte olan Suzhou Biyomedikal Mühendisliği ve Teknolojisi Enstitüsü bünyesinde çalışan bilim insanları, tıp tarihine geçecek bir çalışma yürüttüler.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda yapay zekanın yönettiği yapay bir rahim oluşturmayı başaran uzmanlar, bu rahimde embriyo büyütmeyi başardılar. Şu an için yalnızca fareler için kullanılan sistemin ilerleyen dönemlerde insanlar için de kullanılabilir hale getirilebileceği söyleniyor.

HAMİLELİK TARİH OLUYOR

Webtekno'nun aktardığı habere göre, bilim insanları, yaptıkları çalışmalar sonucunda rahim ortamını tam anlamıyla kopyalamış oldular. Bu da bir embriyonun yapay bir rahimde gelişmesini sağladı.

Embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için gerekli olan tüm molekülleri kullanan ve bunların iletimini yapay zeka ile gerçekleştiren bilim insanları, bu çalışma ile kadınları hamilelik sürecinden kurtarabileceklerine inanıyorlar. Üstelik bu sistem sayesinde anne rahmindeki olası hastalık riskleri de ortadan kalkıyor. Zira sistem, embriyoyu her an takip ediyor.

Hamilelik tarih oluyor!

Çinli bilim insanlarının geliştirdiği yapay rahim ile ilgili dikkat çeken bir husus var. Uluslararası yasalar gereğince bir insan embriyosunun aylar boyunca rahim dışında tutulması yasak. Bu da bilim insanlarının elini kolunu bağlıyor. Zira yapay zekâ, şu anda sadece fareler üzerinden eğitim alıyor. Bu da çalışmanın insanlar üzerinde etkili olup olmayacağının anlaşılmasını imkânsız hale getiriyor. Ancak ilerleyen dönemlerde bu durum değişebilir. Böylece Çinliler, bir insan embriyosu ile yapay zekayı eğitebilirler.

''Alıntı''

Geç kalınmış gibi değilde,artık gerek kalmamış gibi..

Alt 11 Şubat 2022, 08:46   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Türk kadını hamilelik sürecini yaşamak ister bence aman Çinlilerin vücudu bozulmasın ;d

Alt 11 Şubat 2022, 09:02   #3

Yapay zekadan bir çocuğum olsun istemem.

Gerçi o da benden istemez büyük ihtimalle

Alt 11 Şubat 2022, 09:17   #4
𝐏𝐚𝐫𝐥𝐚 ✨
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hamilelik de çok korkutucu duruyo ama yapay zekadan da çocuğumuz olsun istemezdim.

vâki olanda hayr vardir. .

Alt 11 Şubat 2022, 10:59   #5
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yok artik

quod relinquis, alienum est

Alt 11 Şubat 2022, 11:05   #6

Biz kışın kime çilek alacağız olm?

.

𝒯𝒽𝑒 𝒲𝑜𝓇𝓁𝒹 𝒾𝓈 𝒴𝑜𝓊𝓇𝓈..

Alt 11 Şubat 2022, 11:14   #7

Anne sütü ve annelik hormonları sorunlarını da çözerlerse bence gayet kullanışlı.

Alt 12 Şubat 2022, 07:19   #8
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben sevmedim bunu ;d doğuracam ben bu ne be fkdjdjs

"schengen'imi çıkartıp masaya vuruyorum :d"

Alt 12 Şubat 2022, 09:37   #9

Başlığı okuyunca ben şok. Çok saçma bence, her kadın o duyguyu tatmak ister. Yapay zekadan çocuk nedir ya.

Alt 12 Şubat 2022, 15:04   #10
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ne gerek var böyle antin kuntin işlere

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)