IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Arama Motorları Haberleri Arama motorları hakkındaki tüm yenilik ve gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2020, 22:56   #1
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google'ın sözlü savunma toplantısı, Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirildi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google'ın "genel arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, sözlü savunma toplantısı yapıldı.

Rekabet Kurumu, Google’ın genel arama hizmetlerine yönelik yaptığı algoritma güncellemeleri ve "Google Ads" reklamları ile, hakim durumunu kötüye kullandığı iddiaları hakkında soruşturma başlatmıştı.

Google'ın "genel arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sözlü savunma toplantısı, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle başkanlığında internet üzerinden gerçekleştirildi.

"İDARİ PARA CEZASI UYGULANMALI"

Google'ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğunu ve "genel arama sonuçlarının en üstünde, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vermek suretiyle, kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların pazar faaliyetlerini zorlaştırdığını" iddia eden Soruşturma Heyeti Temsilcisi, şirkete idari para cezası uygulanması gerektiğini söyledi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Temsilci, Kurul tarafından belirlenecek makul bir süre içinde, metin reklamlarının organik sonuçları pazardan dışlamayacak ölçek veya konumda sunulması, reklam niteliğindeki belirsizliğin, organik sonuçlardan açıkça ayrıştırılacak şekilde giderilmesi ve internet sitelerinin metin reklamı vermesinin organik sıralaması üzerindeki etkilerinin bertaraf edilmesine ilişkin önemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Soruşturma Heyeti Temsilcisi, şirketin söz konusu şartların zamanında ve eksiksiz yerine getirmemesi durumunda günlük idari para cezası uygulanması gerektiğini yineledi.

GOOGLE: RAPORDA HATA VAR

Hakkında soruşturma yürütülen Google temsilcileri ise soruşturma raporundaki değerlendirmelerin maddi yönden hatalı olduğunu ve Google’ın metin reklamı uygulamasının Rekabet Hukuku kurallarıyla uyumlu olduğunu savundu.

Ayrıca temsilciler, Google'ın metin reklamlarının reklam olduğunun açık bir şekilde belirtildiğini ve şirketin reklam etiketlemesinin diğer çevrimiçi platformlara göre daha gelişmiş olduğunu vurguladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google temsilcileri, metin reklamlarının ücretsiz sonuçlarda genel olarak yüksek sıralama elde edemeyen küçük ve orta ölçekli internet sitelerinin ziyaret edilmesine yardımcı olduğuna işaret etti.

Ayrıca Google yetkilileri, metin reklamlarının Türk internet siteleri için tanıtım fırsatı sağladığını ve soruşturma raporundaki tedbirlerin, reklam fiyatlarını artırarak ülkedeki küçük internet sitelerine zarar verebileceğini söyledi.

KARAR 19 KASIM'DA

Rekabet Kurumu, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 19 Kasım'da açıklayacak. Kararın daha erken alınması durumunda ise Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden açıklanması bekleniyor.

Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:14.