IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Romeo


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2021, 10:28   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Apple, bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 13 üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bilindiği üzere, iPhone 12 serisi ile birlikte ciddi satış rakamlarına ulaşan şirket, bu başarısını iPhone 13 serisi üzerinde de sürdürmek istiyor. Özellikle tasarım konusunda oldukça yüksek beklenti oluşturan iPhone 13 serisi, en son iPhone 5s’de kullanılan keskin ve köşeli tasarıma geçiş yaparak kullanıcılardan tam not almayı başarmıştı.

Yeni iPhone 13 lansmanına yalnızca birkaç saat kalmışken telefonlara dair yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max olarak piyasaya sürülmesi beklenen akıllı telefon serisi, ortaya çıkan raporlara göre özellikle ekran tarafında bazı yenilikler ile gelecek.

iPhone 13 tasarımı:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Boyutlar aynı kalacak:

• iPhone 13 mini – 5,4 inç
• iPhone 13 – 6,1 inç
• iPhone 13 Pro – 6,1 inç
• iPhone 13 Pro Max – 6,7 inç

Şarj girişi kalacak ve Lightning portu kullanılacak.
Çentik küçülecek.
Daha kalın ve ağır iPhone'lar göreceğiz.
Kamera çıkıntıları da kalınlaşacak.

Şimdiye dek paylaşılan render görüntüleri ve sızıntılar, iPhone 13'lerin tasarım anlamında devrim niteliğinde değişiklikler sergilemeyeceğini gösteriyor. Bloomberg'e göre Apple mühendisleri, 2021 model iPhone'ları birer 'S' modeli olarak görüyor ve bu nedenle büyük tasarım değişiklikleri bu nesilde beklenmiyor. Apple, geçmiş nesil iPhone'larda daha küçük güncellemeler alan modellerini 'S' takısıyla piyasaya sürüyordu (Örneğin iPhone 5s, 6s)

Paylaşılan raporlara göre Apple, boyutlarda herhangi bir değişiklik olmaksızın 2021'de 4 farklı iPhone modeli sunmaya devam edecek. Bunların sırasıyla 5,4 inçlik iPhone 13 mini, 6,1 inçlik iPhone 13, 6,1 inçlik iPhone 13 Pro ve 6,7 inçlik iPhone 13 Pro Max olacağını varsayabiliriz. Söylentiler, iPhone 12 mini satışlarının kötü olduğunu öne sürse de Apple'ın planları arasında iPhone 13 mini modelinin yer aldığını belirtmekte fayda var.

Boyutların aynı kalmasına karşın yeni iPhone'ların daha büyük piller nedeniyle biraz daha kalınlaşması (0,26 mm) ve ağırlaşması bekleniyor. Ayrıca kamera çıkıntılarının da artması beklentiler arasında. Kamera tarafında en büyük tasarım değişikliği ise çift kameralı giriş modellerinde sensörlerin üst üste değil, çapraz bir şekilde yerleştirilmesi olacak gibi görünüyor.

Çentik küçülecek:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Tasarım noktasında esas merak edilen sorulardan biri de çentik boyutu. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo da dahil olmak üzere birkaç güvenilir kaynak, 2021 model iPhone'larda çentik boyutunun küçüleceğini öne sürdü. Daha küçük çentik, iPhone 13'lere ait olduğu söylenen sızdırılmış ekran panellerinde de görülebiliyor. Görüntülere göre kulaklık hoparlörü de üst çerçeveye taşınmış durumda.

Nisan ayında Mac Otokara'nın paylaştığı görüntülerden yola çıkarak iPhone 13 Pro, 5,3 mm yükseklik ve 34,83 mm genişliğe sahip olan iPhone 12 Pro'ya kıyasla 5,35 mm yüksekliğinde ve 26,8 mm genişliğinde bir çentiğe sahip olacak.

Şarj girişi kalacak:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Apple'ın uzun zamandır hedefi temiz, modern bir cihaz görünümü için bağlantı noktası veya düğmelerden arındırılmış bir iPhone oldu. Öyle ki bu yılın başlarında çıkan söylentilerde Apple'ın 2021'de Lightning bağlantısı olmayan portsuz bir iPhone tanıtılacağı öne sürülmüştü ancak bu şimdilik mümkün görünmüyor.

USB-C de yok:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple'ın iPhone serisini Lightning'den USB-C'ye geçirme gibi bir niyeti yok. Apple'ın, MagSafe aksesuarları portsuz bir iPhone tasarımına izin verecek kadar yaygınlaşana kadar Lightning bağlantı noktalarını kullanmaya devam etmesi bekleniyor.

Kalbimizde bir yara: Touch ID

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Bloomberg'e göre Apple, iPhone X'in piyasaya sürüldüğü günden bu yana iPhone modelleri için bir ekran içi Touch ID parmak izi tarayıcısını test ediyor. Öte yandan bazı raporlar, Apple'ın optik teknoloji kullanan bir ekran içi parmak izi sensörü üzerinde çalıştığını öne sürerken bazı raporlarda da ultrasonik teknolojiye işaret edildi.

Parmak izini anlamlandırmak için ses dalgalarını kullanan ultrasonik teknoloji, optik teknolojiden daha güvenli ve daha etkili bir şekilde çalışıyor. Ancak yine de Apple'ın Touch ID konusunda niyetinin ne olduğuna dair net bir bilgi bulunmuyor.

iPhone 13 ekranı:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

• 120 Hz
• Her Zaman Açık Ekran

iPhone 12 serisi piyasaya sürülmeden önce üst seviye iPhone 12 modellerinin 120Hz ProMotion ekranlara sahip olabileceğini öne süren birçok söylenti vardı ancak batarya endişeleri nedeniyle bu özelliğin 2021'e ertelendiği ortaya çıktı.

Bu noktada en az iki iPhone 13 modelinin, düşük güç tüketimiyle çalışan ve 120 Hz yenileme hızına imkan veren LTPO arka panel teknolojisine sahip OLED ekranlarla gelmesi bekleniyor. Burada önemli bir detay olarak Samsung'un Mayıs 2021'de Apple için LTPO OLED ekran üretimine başladığını belirtmekte de fayda var.

Her Zaman Açık Ekran:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Bloomberg'e göre iPhone 13, Apple Watch'a benzer şekilde her zaman açık bir ekrana sahip olabilir. Bu teknolojiyle ekran kapalı durumdayken bile tarih, saat ve bildirimler gibi bazı veriler iPhone ekranında görüntülenebilecek.

iPhone 13 performansı: Apple'ın en iyi olduğu konu

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

A15 Bionic yonga seti

mmWave ve 6 GHz altı 5G ağlarını destekleyen 5nm Snapdragon X60 modem
Kablosuz bağlantıları daha da hızlandıracak Wi-Fi 6E bağlantı teknolojisi
Her nesilde olduğu gibi iPhone 13'lerin de selefine göre bir çip yükseltmesi alacağını söyleyebiliriz. Bu noktada yeni iPhone'lara güç verecek olan yonga seti, muhtemelen A15 Bionic olarak adlandırılacak. Genel performansı ve verimliliği artıracak olan yeni yonganın yine 5 nm'lik üretim sürecinden çıkması bekleniyor.

Ayrıca Apple'ın 100 milyondan fazla A15 yonga siparişi verdiği de bilgiler arasında ki bu, yeni iPhone 13'lere olan talebin önceki nesilden daha fazla olduğunu gösteriyor. Ortaya çıkan raporlar, A13 Bionic yonga seti ve A14 Bionic yonga seti arasındaki %17’lik CPU ve %8’lik GPU performans farkının, A14 Bionic yonga seti ve A15 Bionic yonga seti arasında olmasa bile iki yonga seti arasında kayda değer artışlar olacağını bildiriyor.

iPhone 13 kameraları: LiDAR'a devam

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Kamera tarafında her zaman kullanıcıların yüzünü güldürmeyi başaran Apple, zaten başarılı olan iPhone 12 kameralarını çok fazla değişiklik yapmadan yeni nesle taşıyacak gibi görünüyor. Bu noktada Apple analisti Ming-Chi Kuo ise iPhone 13 serisindeki ultra geniş açı kamerasının ilk kez otomatik odaklamayı destekleyeceğini öne sürdü. Bu da daha keskin görüntüler anlamına geliyor ancak iPhone 14'lere kadar genel kamera yapısında büyük bir değişiklik beklememek gerek.

KGI analisti Ming-Chi Kuo'ya göre; iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max hem ultra geniş kameralar, hem de daha geniş sensörlere sahip olacak. Kuo ayrıca iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin f/1.8 diyafram açıklığına sahip olacağını, bunun daha kaliteli fotoğraflar çekme ihtimalini artıracağını söylüyor. Kuo ayrıca, iPhone 12 Pro Max modelinde kullanılan optik görüntü sabitleyicinin, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde kullanılacağını söyledi. Boy ölçmek gibi ciddi yetenekleri bulunan Lidar tarayıcının, artık sadece Pro modellerinde değil tüm modellerde kullanılacağını belirtmek isteriz. Son olarak sızdırılan bazı render görüntüleri, iPhone 13 Pro Max'teki lenslerin gözle görülür bir şekilde büyüdüğünü bizlere gösteriyordu. Bu da lenslerin daha fazla ışığı alabileceği, dolayısıyla daha başarılı düşük ışık çekimleri anlamına geliyor.

Depolama ve Pil:

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

• Tüm modellerde batarya kapasitesi artacak.
• 25W hızlı şarj desteklenecek.

Depolama konusunda iPhone 13 ile ilgili çok ciddi bir iddia ortaya çıktı. Doğru çıkan sızıntılarıyla ön plana çıkan Jon Prosser, geçtiğimiz günlerde atmış olduğu bir tweet ile iPhone 13 serisinde 1 TB depolama alanı kullanılmaya başlanılacağını iddia etti. Daha önce hiçbir akıllı telefonun 1 TB depolama alanı ile gelmediği düşünülürse, eğer bu gerçekleşirse fiyat olarak cep yakan iPhone’lara ulaşmamız biraz daha zor olabilir. Ancak şu ana kadar almış olduğumuz bilgiler, iPhone 13 serisinin 128 GB, 256 GB ve 512 GB varyantlarında satışa çıkacağı oldu.

Apple'ın Android rakiplerine kıyasla en zayıf olduğu noktalardan biri batarya. Paylaşılan raporlara göreyse Apple, tüm iPhone 13 modellerinde daha büyük bataryalar planlıyor. Bu noktada en büyük artışı 3.687 mAh'den 4.352 mAh'e %18'lik bir artışla iPhone 13 Pro Max modelinin alması bekleniyor. Diğer iPhone modellerinin de nispeten küçük sayılabilecek artışlarla gelmesi bekleniyor.

Şarj kısmındaysa Apple'ın bu yılki iPhone modellerinde 25W hızlı şarj sunacağı iddia ediliyor. Bununla birlikte düşük bir ihtimal olsa da iPhone 13'ün ters şarj teknolojisini destekleyeceği de dedikodular arasında yer alıyor.

iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?

iPhone 13 Bugün Tanıtılıyor

Bildiğiniz üzere iPhone 12 lansmanı, pandemi nedeniyle ertelenerek 13 Ekim tarihinde yapılmıştı. Pandemi dolayısıyla geçen yılki etkinliğini ertelemek durumunda kalan Apple'ın bu yılki iPhone'ları tam zamanında tanıtması bekleniyor. Herhangi bir aksilik olmazsa yeni nesil iPhone ailesi, 14 Eylül 2021 tarihinde ilk kez gösterilecek.

İşte iPhone 13 serisi fiyat listesi:

iPhone 13 mini: 699 ABD doları
Kur karşılığı ~5.986 TL + vergiler

iPhone 13: 799 ABD doları
Kur karşılığı ~6.843 TL + vergiler

iPhone 13 Pro: 999 ABD doları
Kur karşılığı ~8.556 TL + vergiler

iPhone 13 Pro Max: 1099 ABD dolar
Kur karşılığı ~9.412 TL + vergiler


Fiyat konusunda ise genellikle sabit kalmayı seven Apple, iPhone 13 ile birlikte herhangi bir fiyat değişikliği yapmayı düşünmüyor. Bununla birlikte iPhone 13 mini modelinin 699 dolar başlangıç fiyatı ile gelmesi beklenirken, iPhone 13 799 dolar, iPhone 13 Pro 999 dolar, iPhone 13 Pro Max’in ise 1099 dolar başlangıç fiyatı ile satışa sunulması bekleniyor.


Alıntı..

________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 14 Eylül 2021, 10:45   #2
IRC Vip Üyesi
Romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

37 bin TL pro max

________________

"̶t̶h̶e̶y̶'̶r̶e̶ ̶n̶o̶t̶ ̶l̶i̶k̶e̶ ̶m̶e̶"
 
Alt 14 Eylül 2021, 11:21   #3
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Romeo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
37 bin TL pro max
Ben sana alıcam.

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 14 Eylül 2021, 11:25   #4
IRC Vip Üyesi
Romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Lyra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Ben sana alıcam.
Söylemen yeter canımınicisiiiii

________________

"̶t̶h̶e̶y̶'̶r̶e̶ ̶n̶o̶t̶ ̶l̶i̶k̶e̶ ̶m̶e̶"
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:19.