IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2020, 09:11   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple Kullanıcılarının Yıllardır Beklediği Özgürlük Geliyor

Apple Kullanıcılarının Yıllardır Beklediği Özgürlük Geliyor

Apple Kullanıcılarının Yıllardır Beklediği Özgürlük Geliyor

Apple WWDC 2020 etkinliği gerçekten de beklendiği kadar iyi şekilde kullanıcılarla buluştu. YouTube üzerinden isteyen herkesin ulaşabildiği bu etkinlikte yazılımsal açıdan çığır açan özellikler tanıtıldı. Her geçen gün yeni özellikler ve farklı kullanımlarla karşımıza çıkan iOS 14’te kullanıcıların bir süredir beklediği özellik geliyor. Apple varsayılan tarayıcısını iOS 14 ile değiştirmeyi mümkün kılıyor.

Apple varsayılan tarayıcı noktasında adım atıyor
Apple’ın iOS 14 güncellemesi bu sonbaharda kullanıcılara ulaştığında, iPhone kullanıcıları, e-posta uygulamalarını ve tercih ettikleri internet tarayıcılarını varsayılan seçenek olarak değiştirebilecekler. Apple varsayılan tarayıcı adımıyla birlikte, kullanıcılarının yıllardır istediği bir değişikliği yapıyor.

Bu özellikle birlikte artık, Apple’ın Safari tarayıcısı ve Apple’ın Posta uygulamasının yanı sıra bir e-posta uygulamasını tercih ederseniz, bir bağlantıyı tıkladığınızda veya bir e-posta oluşturduğunuzda bu hizmetleri varsayılan uygulamalarınız olarak ayarlayabileceğiniz anlamına geliyor.

iPhone kullanıcıları için kolaylık sağlayacak hoş bir eklenti olmasına rağmen, birçok kişi Apple’ın neden sadece internet tarayıcıları ve e-posta uygulamaları için varsayılanları değiştirme seçeneğini sunduğunu merak ediyordu. Haritalar veya müzik gibi diğer popüler kategoriler neden bu özgürlüğü kazanmıyordu?

Apple’ın yazılım mühendisliği tarafında karşımıza çıkan Craig Federighi bir süre önce teknoloji noktasında adını söz ettiren Marques Brownlee ile YouTube üzerinden yaptığı bir röportaj ile cevaplandırmış oldu.

Bilindiği gibi Apple, aslında geliştiricilerin Apple’ın kuralları üzerinde çalışmasını ve kullanıcıları potansiyel olarak yanlış yönlendirmelerini önlemek için temkinli bir yaklaşım izliyor. Yani şirket, kontrollü ilerlemeyi seviyor.

Platformların nasıl kaosa dönüşebildiklerini söyleyen Federighi, güvenilir olmayan bir tarayıcıyı, varsayılan tarayıcınız olarak seçtiğiniz noktada güvenliğinizin tehlike altında olabileceğini ve bu deneyimin yalnızca masum görünen bir reklam izlemesi olmabileceğini vurguluyor.

Apple’ın gizlilik ve güvenlik noktasında verdiği kararlar birçok kullanıcının hoşuna gitse de yine de bazı durumlarda özgürlüğün kısıtlanması anlamına geliyor. Apple’ın bazı şeyleri değiştirmeyi planladığını ima eden Federighi, Apple’ın varsayılan tarayıcı ve e-postayı değiştirmeyi sunmasının bir başlangıç olduğunu söylüyor. Bu ikisinin seçilmesinin nedeni ise kullanıcıların en çok bu iki uygulamayı özelleştirmek istemişi olarak gösteriliyor.

Apple, pazartesi günü WWDC sırasında iOS’un yeni sürümünü ve en ürünleri için diğer kritik güncellemeleri duyurdu . Güncelleme bu sonbahar ayında sunulmaya başlanacak.

Alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:18.