IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2020, 21:36   #1
Kendi Hikayesinin Kahramanı
NeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple, Avrupa Birliği soruşturmalarıyla karşı karşıya

Apple, Avrupa Birliği soruşturmalarıyla karşı karşıya

Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından olan Apple, Avrupa Birliği soruşturması haberiyle gündeme geldi. Tekel kurulması önleyici şefi Margrethe Vestager, App Store ile Apple Pay servislerinin rakipleriyle arasında rekabeti önleyici durumların bulunduğunu savunuyor.

Firma daha önceden de bu tür soruşturma haberleriyle gündem olmuştu. Ancak geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliğinden Android için büyük soruşturmalar yaşanmıştı. Birlik, şimdi de Apple için çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

Apple, Avrupa Birliği soruşturması ile gündemde
Apple’a, rekabeti önlediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Uzun süre vergi rekortmeni olarak isimlendirilen firmanın, uygulama mağazasında yüksek komisyon oranlarıyla uygulamalara satış izni verdiği belirtildi. Avrupa Birliği soruşturmada, bir geliştiricinin mağazaya yüklediği uygulamada satış yapması sonrasında, Apple’ın bundan yüzde 30 oranında komisyon aldığını belirtti. Rekabet Kurulu bu işlemlerde de Apple Pay için bazı avantaj sağlayıcı kısıtlamalara gidildiğini belirtti.

Vastager yaptığı açıklamada “Öyle görülüyor ki Apple bir bekçi rolüne bürünmüş durumda. Bu durum uygulama ve içeriklerin, Apple’ın popüler servisleri aracılığıyla kullanıcılarla buluşmasıyla gerçeğe dönüyor. ” dedi. Açıklamanın devamında ise Vestager, Apple’ın kurallarını sağlama almak gerektiğini, bunun da pazar rekabetini engellememesi gerektiğini bildirdi. Apple’ın uygulamalarının diğer uygulamalarla benzer şekilde olmasını gerektiğini belirten Vestager, Apple Music ve Apple Books uygulamasını örnek gösterdi. Bu uygulamaların rekabeti önlediğini savundu.

Apple, Avrupa Birliği soruşturmalarıyla karşı karşıya

Apple Pay için de cihazlar, uygulamalar ve içeriklerde büyük uyumlulukla çalıştığı böylelikle diğer servisler için çalışma olanağının azaldığı kaydedildi. Ayrıca bazı özelliklerin kullanımının sadece Apple Pay ile yapılabildiği belirtildi. Bunun da diğer servislere karşılık büyük bir avantaj olarak elde edildiği belirtildi.

Spotify’dan konuyla ilgili açıklama
Apple Music’in rakibi ve önde gelen müzik servislerinden olan Spotify, Apple Avrupa Birliği soruşturması için bir açıklama yaptı. Açıklamada, yaşanan gelişmenin müşteriler, Spotify ve uygulama geliştiriciler için yararlı olduğu belirtildi. Apple’ın rekabeti engelleyici davranışlarının, Apple rakipleri için dezavantaj oluşturduğunu ve kullanıcıların seçiminde büyük etki sağlandığı savunuldu. “Avrupa Komisyonu tarafından alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz” denildi. Bu gelişmenin iOS‘a ve dolayısıyla dijital ekonomiye katkısı olacağı belirtildi.

Avrupa daha önce de bazı teknoloji firmalarına yüklü miktarda cezalar kesmişti.

Alıntıdır..
________________

Doğallığın verdiği huzuru, doğal olmayan yollardan arama. Çünkü sadelik, sahtelik sevmez.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:36.