IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By 1903


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2022, 22:51   #1
Standart Yeni iPhone Hakkında Tüm Bilinenler: iPhone 14

Her sene olduğu gibi bu sene de yeni iPhone modellerinin tanıtılması bekleniyor. Sonbahar aylarında bir etkinlik ile yeni ürünlerini tanıtan Apple’ın iPhone 14 serisini tanıtması çok yakında gibi gözüküyor. Biz de bu nedenle yeni iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modelleri hakkında tüm bildiklerimizi bir içerikte derledik.

Yeni iPhone Modeli: iPhone 14 Max
iPhone 14 serisi için ortaya çıkan önemli iddialardan biri serinin yeni üyesi oluyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz iki sene Apple, iPhone mini modelleri ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak iPhone 14 ile birlikte şirketin yeni iPhone 14 Max modelini kullanıcılara sunması bekleniyor.

Böylece şirketin yeni iPhone modelleri sırasıyla: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max oluyor. Apple’ın bu hamlesinin sebebi olarak ise iPhone mini modellerinin beklenen ilgiyi görmemesi öne sürülüyor.

Bunun yanı sıra yeni iPhone 14 serisi ile ilgili birçok iddia ve söylenti ortaya çıktı. Telefonun donanım, tasarım, kamera ve benzeri detayları sizler için bir araya derledik. Ancak bu içerikte yer alan tüm bilgilerin birer iddia, tahmin ya da söylenti olduğunu unutmamanızı hatırlatırız. Apple’ın piyasaya çıkaracağı ürüne dair şimdilik herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır.

iPhone 14 Özellikleri: Tasarım
Daha önce de belirttiğimiz üzere iPhone 14 dört farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Geçtiğimiz senelerde Apple standart iPhone serisi ve Pro serisini tasarım anlamında birbirinden çok uzaklaştırmıyordu. Ancak bu yıl ortaya çıkan iddialar bu durumun değişebileceğinin habercisi oldu.

Özellikle Pro serisinde önemli bir tasarım değişikliği söz konusu. Ayrıca bu durum cihazın donanım parçalarında da kendisini gösterecek gibi gözüküyor. Standart seride ise tasarım konusunda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Boyutlar
iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinden oluşan standart serinin boyutları geçtiğimiz senelerde çıkan ürünler ile benzerlik gösteriyor. Klasik iPhone 14 modelinin ekran boyutu 6.1 inç olarak ifade ediliyor. Yeni iPhone 14 Max modelinin ise ekran boyutunun 6.7 inç olacağı belirtiliyor.

Aynı ekran boyutları iPhone 14 Pro serisinde de karşımıza çıkıyor. iPhone 14 Pro modelinin tahmin edilen ekran boyutu 6.1 inç (geçtiğimiz seneyle aynı) olarak belirtiliyor. Bunun yanı sıra iPhone 14 Pro Max modelinde de aynı durum söz konusu. iPhone 14 Pro Max modelinin ekran boyutu ise 6.7 inç olarak tahmin ediliyor.

Her iki serinin de aynı boyutlara sahip modeller ile kullanıcıların karşısına çıkacağı iddialar arasında. Ancak ürünler arasında tasarım ve donanım anlamında ciddi farklar olması bekleniyor.

Üretim Malzemesi
Apple’ın yeni iPhone 14 modellerinin son derece güçlü bir malzemeyle üretileceği tahmin ediliyor. Bir araştırma raporuna göre Apple, yeni iPhone 14 serisinde yüksek kaliteli titanyum alaşımlı bir kasa tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Üstelik bu malzeme yalnızca iPhone 14 Pro modelleri için değil aynı zamanda standart modeller için de geçerli olacak. Böylece çizilme ve aşınmaya karşı daha dayanıklı bir iPhone 14 serisi kullanıcılara sunulacak. Titanyumun daha önce kullanılan alüminyum ve çelik gibi malzemelerden daha güçlü olduğu da biliniyor.

Apple daha önce Apple Watch modellerinde de titanyum kullanmıştı. Ancak bu iPhone modelleri arasında bir ilk anlamına geliyor. Dayanıklılık anlamında yeni bir devir başlatacağına ise şüphe yok.

Yeni iPhone Hakkında Tüm Bilinenler: iPhone 14

iPhone 14 Pro Serisinde Çentik Olmayacak
Yeni iPhone 14 serisinin tasarımıyla ilgili en önemli iddia Pro serisini önemli ölçüde ilgilendiriyor. Bildiğiniz üzere Apple, iPhone modellerinde çentikli bir tasarım tercih ediyor. Ancak iPhone 14 Pro modellerinde bu çentik tasarımı ortadan tamamen kalkabilir.

iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin alışageldiğimiz çentikli tasarımla piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor. Fakat iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde çentikli tasarımın rafa kalkması söz konusu. Bunun yerine “hap” benzeri bir şekle sahip kamera çıkıntısı ekranda yer alabilir.

Ekranın tam orta-üst kısmında yer alacak bu tasarım çentiğin yerini dolduracak. Aynı zamanda eskiden çentik olan kısmın ekran ile doldurulacağı tahmin ediliyor. Apple’ın bu önemli tasarım değişikliği kullanıcılar tarafından uzun süredir bekleniyordu.

Önemli Detaylar
Bunların haricinde tasarımla ilgili birkaç önemli detay da gündeme geldi. Bunlardan birisi iPhone 14 Pro modelleri için geliştirildiği tahmin edilen yeni soğutma sistemi oluyor. iPhone 14 Pro serisinin güçlü donanımı nedeniyle ısınma sorunlarının ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle Apple cephesinden bir soğutma sistemi hamlesinin geleceği tahmin ediliyor.

Apple ile rekabet eden büyük akıllı telefon üreticileri benzer sistemlerden faydalanıyor. Apple’ın da bu seneden itibaren Pro serisine soğutma sistemi ekleyeceği tahmin ediliyor. Ancak şimdilik sistemin detayları hakkında bir bilgi mevcut değil.

Bir başka iddia ise Lightning girişi ile ilgili oluyor. Apple’ın Lightning girişini tamamen kaldıracağı ve MagSafe ile şarj konusunda bir adım atacağı iddia ediliyor. Fakat bu iddianın da 2022 yılında gerçekleşecek iPhone tanıtım etkinliğinde ortaya çıkması kesin değil.

iPhone 14 serisinin renkleri hakkında da bazı iddialar var. İddialara göre iPhone 14 ve iPhone 14 Max modelleri siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve mor renkler ile kullanıcıların karşısına çıkacak. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ise grafit, altın, gümüş ve mor renklere sahip olacak.

iPhone 14 Özellikleri: Donanım
Tasarımın ardından merak edilen bir başka kısımla devam edelim. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro serisinin donanım özellikleri hakkında da birçok iddia ortaya çıktı. Bu iddialar sonucunda performans anlamında son derece güçlü cihazların kullanıcılarla buluşacağı tahmin ediliyor. Ancak bazı gelişmeler iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin donanım olarak Pro serisinden biraz daha farklı olacağını gösteriyor.

A16 Bionic ve A15 Bionic
Geçtiğimiz senelerde piyasaya çıkan tüm iPhone serileri aynı çiplere sahipti. iPhone 13 serisindeki tüm modeller A15 Bionic çipi ile kullanıcılara sunulmuştu. Fakat Apple iPhone 14 serisi ile birlikte bu durumu değiştirecek gibi gözüküyor. İddialara göre yalnızca yeni iPhone 14 Pro serisi yeni bir çipe sahip olacak.

Araştırmacı Ming-Chi Kuo, iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin geçtiğimiz sene piyasaya çıkan A15 Bionic çipi ile tanıtılacağını iddia etti. Yeni A16 Bionic çipinin ise sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde yer alacağını söyledi.

Her ne kadar durum böyle olsa da A16 Bionic çipinin A15 Bionic’ten çok farklı olmayacağı söz konusu. Yalnızca ufak iyileştirmelere sahip olacak olan A16 Bionic’in de 5nm üretim sürecinden geçeceği tahmin ediliyor. Bu da iyileştirmeleri kısıtlayacak gibi gözüküyor. 3nm ve 4nm için verilen tarih ise 2023 olarak ifade ediliyor.

RAM
iPhone 14 modellerinin RAM’i ile ilgili ortaya çıkan iddia ise bir değişiklik olmayacağını gösteriyor. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi her tüm modellerin 6 GB RAM’e sahip olacağı tahmin ediliyor. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro serilerinin aynı miktarda bellek ile kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtiliyor.

2 TB Depolama İddiası
Geçtiğimiz sene iPhone 13 ile 1 TB depolama alanı iddiası gündeme gelmişti. Daha sonra Apple tarafından açıklanan resmi bilgiler iPhone 13 Pro modellerinde 1 TB depolama alanı olduğunu doğruladı. Fakat iPhone 14 serisinde bu durum değişebilir gibi gözüküyor.

İddialara göre iPhone 14 Pro serisinde 2 TB depolama alanı kullanıcılara sunulacak. Ancak bu iddianın doğruluk payı hakkında şüpheler mevcut. Güvenilir bir kaynağın da konuyla ilgili henüz açıklama yapmadığını söyleyelim.

Yeni Face ID Donanımı
iPhone 14 Pro serisinin tasarım değişikliği ile birlikte donanımda da birtakım değişiklikler söz konusu. İddialara göre Apple yeni Face ID donanımında da değişiklik yapabilir. Ekranın üst kısmında yer alacak “hap” şeklindeki bölgede Face ID bileşenlerinin de olması muhtemel. Bir başka iddia ise Face ID bileşenlerinin bazılarının ekranın altına gömülmesi oluyor. Ancak şimdilik kesin olmadığını bir kez daha hatırlatalım.

Yeni iPhone Hakkında Tüm Bilinenler: iPhone 14

ProMotion Desteği
Bazı iddialar yeni iPhone 14 modellerinin tümünün 120 Hz ekran yenileme hızını ve ProMotion teknolojisini destekleyeceğini öne sürüyor. Ancak bu iddianın muhtemelen gerçek olmayacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle ProMotion desteğini yalnızca iPhone 14 Pro modellerinde görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır. Ayrıca iPhone 14 Pro modellerinin Always-on-Display özelliğine de sahip olması söz konusu.

iPhone 14 Araba Kazalarını Tespit Edebilecek
iPhone 14 serisiyle ilgili önemli bir başka iddia ise yazılım ve donanım birleşiminden ortaya çıkıyor. İddiaya göre Apple, yeni iPhone serisine araba kazalarını tespit etmeye olanak sağlayan bir özellik ekliyor. İvmeölçer gibi sensörlerden faydalanacak teknolojini Apple Watch’larda yer alan düşme tespiti ile benzer olacağı tahmin ediliyor.

iPhone 14 Özellikleri : Kamera
Birçok kullanıcı için iPhone modellerinin en önemli kısmı olan kamera ile devam ediyoruz. İddialara göre iPhone 14 modellerinin tamamı ultra geniş açılı kamera için önemli geliştirmelere sahne olacak. Ayrıca iPhone 14 Pro modellerinde de önemli kamera geliştirmelerinin gündeme geldiğini belirtelim.

Kuo tarafından ortaya atılan iddiaya göre iPhone 14 Pro modelleri 12 MP yerine 48 MP çözünürlüğe sahip bir geniş açılı kameraya sahip olacak. Ayrıca Pro modellerine 8K çekim desteğinin de gelmesi muhtemel. Üstelik bu kameranın düşük ışıklı ortamlarda 12 MP fotoğraflar çekeceği de ifade ediliyor. Böylece düşük ışıkta bile yüksek kaliteli görseller yakalamanın mümkün olacağı belirtiliyor.

Bu iki özelliğin de iPhone 14 Pro serisi için gündeme geldiğini bir kez daha hatırlatalım. Standart iPhone 14 modelleri için ise ultra geniş açılı kamerada birtakım değişikliklerin söz konusu olduğunu belirtmek mümkün. Ayrıca tüm cihazların ön kamerasında da otomatik odaklama ve birtakım geliştirmelerin karşımıza çıkması muhtemel.

Yeni iPhone Hakkında Tüm Bilinenler: iPhone 14

iPhone 14 Özellikleri: Bağlantı
Yeni iPhone 14 hakkında ortaya çıkan bağlantı özellikleri ile devam ediyoruz. İddialara göre şirket yeni iPhone modellerinde yeni bir modem kullanacak. Snapdragon X65 modem ile çok daha hızlı bir bağlantı sunacağı tahmin ediliyor. Dünyada bir ilk olduğu da belirtilen 10 Gigabit 5G modem iPhone 14 modellerinde ortaya çıkacak gibi gözüküyor.

Wi-Fi 6E
Geçtiğimiz sene iPhone 13 modelinin Wi-Fi 6E ile sunulacağı söz konusuydu. Ancak iddialar gerçek çıkmadı. Bu sene ise iPhone 14 serisi için aynı iddia ortaya çıktı. Doğru olması halinde çok daha hızlı bir Wi-Fi bağlantısı iPhone kullanıcılarını bekliyor gibi gözüküyor.

Fiziksel SIM Kartı
Apple’ın yeni iPhone 14 serisinde fiziksel SIM kartı girişini kaldırabileceği de ortaya çıkan iddialar arasında. Böyle bir durumda yalnızca eSIM destekli bir iPhone 14 serisi görmemiz muhtemel. Fakat tüm dünyada eSIM’in ulaşılabilir ve yaygın olmadığını hatırlatalım. Bu nedenle Apple’ın bu modeli bir opsiyon olarak sunması da söz konusu.

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro Ne Zaman Çıkacak?
Yeni iPhone 14 modellerinin ne zaman tanıtılacağı şimdilik kesin olarak bilinmiyor. Ancak geçtiğimiz senelerdeki etkinlikler göz önüne alındığında 2022 yılının eylül ayında Apple’ın yeni cihazlarını tanıtacağını ön görmek mümkün. Hatta ilk ya da ikinci haftada bir etkinlik olacağını söyleyebiliriz.

Yine aynı şekilde geçtiğimiz senelerde edindiğimiz tecrübelere göre Apple’ın yeni iPhone modellerini etkinlikten yaklaşık bir ay sonra satışa çıkaracağını söylemek mümkün. Bu tarihin ekim ya da kasım ayına kadar uzaması da muhtemel gözüküyor. Ancak şimdilik net bir tarih vermenin imkansız olduğunu bir kez daha hatıralatalım.


Yeni iPhone Hakkında Tüm Bilinenler: iPhone 14

iPhone 14 Fiyatı Ne Kadar Olacak?
iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinin fiyatı hakkında da bazı iddialar söz konusu. Söylentilere göre Apple, iPhone 14 serisinin başlangıç fiyatını 799 dolar olarak açıklayacak. Bu ücretin iPhone 13 ile aynı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Fakat ürünün ülkemizdeki başlangıç fiyatı hakkında bir yorum yapmak maalesef ki mümkün değil. En iyi akıllı telefonları önerdiğimiz listeden de anlayacağınız üzere ülkemizdeki telefon fiyatları neredeyse her gün değişiklik gösteriyor. Dövizin hareketliliğinden dolayı yeni iPhone 14 serisinin fiyatının ne kadar olacağını şimdiden söylemek oldukça zor. Ancak halihazırda iPhone 13’ün 21.000 TL’den satıldığını hatırlatmakta fayda var.

iPhone 14 Pro Fiyatı Ne Kadar Olacak?
Standart serinin ardından yeni iPhone 14 Pro modellerinin fiyatı ile devam edelim. İddialara göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max fiyatları ufak bir artış görecek. Yaklaşık %10 civarında bir artışa sahne olacağı tahmin ediliyor. Bu değerin iPhone 13 Pro serisi baz alınarak hesaplandığını da belirtmekte fayda var.

Fiyat artışının ardından yeni iPhone 14 Pro modelinin 1.100 dolar olacağı belirtiliyor. iPhone 14 Pro Max için verilen fiyat ise 1.200 dolar olarak ifade ediliyor. Bu fiyatların başlangıç fiyatı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Depolama alanını yükselterek daha yüksek iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max fiyatlarıyla karşılaşmanız mümkün.

Türkiye’deki durum hakkında yine bir yorum yapmanın zor olduğunu belirtelim. Ancak iPhone 13 Pro modelleri 30.000 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Artış ile birlikte başlangıç fiyatının 33.000-34.000 TL arasında olması şaşırtıcı olmayacaktır. iPhone 13 Pro Max fiyatı ise 33.000 TL olarak belirtiliyor. iPhone 14 Pro Max için ise 37.000-38.000 TL arasında bir fiyat görmemiz muhtemel.


Alıntı
 
Alt 04 Aralık 2022, 00:44   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

21000 ve 33000 arasında diyor fiyatına , insanlar aklını kaybetmiş olmalı.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 04 Aralık 2022, 09:40   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max çılgınlığı herkeste bir merak ve alma isteği.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:19.