IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Eda


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2020, 16:55   #1
Eda
IRC Süper Moderatör
Eda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart iPhone 12: Apple A14 Bionic performans testinde!

Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 serisinin güç alacağı Apple A14 Bionic işlemci hakkında ilk detayları sizlerle paylaşmıştık. 5 nm fabrikasyon süreci ile üretilmesi beklenen Apple A14 Bionic performans testi ile karşımızda.
Hali hazırda iPhone 11 serisine güç veren A13 Bionic ile çok yüksek performans elde etmeyi başaran Apple yeni işlemcisinde bunu çok daha ileri taşıyacak. Zira, tek ve çoklu çekirdek skorlarında büyük bir artış elde edildiği görülüyor.
Apple A14 Bionic performans testi ortaya çıktı

Karşılaştırma yapmak gerekirse: soldaki sonuçlar 2018 iPad Pro’ya güç veren A12X Bionic‘e ait. Bu işlemcinin 6 çekirdekli birçok Intel işlemcilerden güçlü olduğu görülüyor. Sağdaki sonuçlar ise Apple A14 Bionic’e ait ve böylece birçok dizüstü bilgisayardan daha hızlı bir mobil işlemci ile karşı karşıya olacağız.
Daha önce paylaşılan bir performans analizi, A14’ün 15 inç Macbook Pro’yu utandırabileceğini belirtiyordu. Apple’ın yeni işlemcisi ile bu kadar yüksek skorlar elde etmesinde yüksek çalışma frekansının etkisi oldukça büyük.
Bu işlemcinin 3 GHz hızında çalışacağı dile getiriyor. Şu anda birçok kişi bu hızlarda çalışacağına pek inanmıyor, ancak Apple bunu başarırsa termal (sıcaklık) yönetim konusunda çok büyük bir başarıya imza atmış olacak.
Bu rakamlar ARM işlemcili Macbook’a geçiş konusunda da Apple’ın büyük bir yol kat ettiğini gösteriyor. Tabi, bunların neredeyse tamamı şu anda bir iddiadan ibaret ve kanıtlanması için biraz daha süreye ihtiyaç var.alıntı.iPhone 12: Apple A14 Bionic performans testinde!

Konu Eda tarafından (16 Mart 2020 Saat 16:59 ) değiştirilmiştir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:29.