IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Koray


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2022, 11:46   #1
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı
Koray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Apple’a rağmen: Fortnite, iPhone’a geri döndü

Apple’a rağmen: Fortnite, iPhone’a geri döndü

Epic Games’in popüler battle royale oyunu Fortnite, Apple’ın ödeme sistemi yerine kendi sistemini kullandığı için App Store’dan kaldırılmıştı. Böylece iPhone ve iPad cihazlara indirilemez hale gelmişti.

Yaklaşık iki yıldır Apple ile Epic arasında yasal zeminde devam eden Fortnite mücadelesi hala bir sonuca ulaşamazken, bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Microsoft’un bulut oyun hizmeti Xbox Cloud Gaming’e Fortnite’ın eklendiği duyuruldu. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte oyun uzun süre sonra resmen iPhone’da oynanabilir hale geldi.


iPhone kullanıcıları Fortnite oynayabilecek

Xbox Cloud Gaming Ürün Başkanı Catherine Gluckstein, “Fortnite’ı desteklenen platformlarda kullanılabilir hale getirmek için Epic Games ile ortaklık kurduğumuzu açıklamaktan heyecan duyuyorum” açıklamasıyla, battle royale oyununun Xbox Cloud Gaming hizmetinin aktif olduğu 26 ülkede oynanabileceğini belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnternet erişimi olan bir iOS, iPadOS, Android telefon / tablet veya Windows PC’ye sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca Xbox Cloud Gaming, oturum açma yoluyla kullanılacağından bir Microsoft hesabınız da olmak zorunda. Bu gereksinimleri karşılıyorsanız Safari’yi açıp xbox.com/play adresine giderek oynamaya başlayabilirsiniz.

Türkiye’de kullanılamıyor

Kötü haber şu ki: Xbox Cloud Gaming Türkiye’de henüz aktif değil. Ancak bu Türkiye’deki iPhone kullanıcılarının Fortnite oynayamayacakları anlamına gelmiyor.

Hizmet sadece ABD, İngiltere, İsviçre, İsveç, İspanya, Slovakya, Portekiz, Polonya, Norveç, Hollanda, Meksika, Kore, Japonya, İtalya, İrlanda, Macaristan, Almanya, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Çekya, Kanada, Brezilya, Belçika, Avusturya ve Avustralya’da kullanılabiliyor. Bu ülkelere VPN ile bağlanarak Fortnite oynayabilirsiniz.


Apple’a gönderme yaptı

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, paylaştığı tweette “Fortnite artık Xbox Cloud aracılığıyla iPhone, iPad ve Android’deki web tarayıcılarında ÜCRETSİZ akışla oynanabilir” dedi. Apple’ın uygulama için satın alımlardan komisyon alma politikasını da hatırlatan Sweeney, “%30 Apple vergisi yoktur” diyerek göndermede bulundu.

ALINTIDIR...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:35.