IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Anketimiz: Apple sizce kendi bünyesinde "yenilenmiş telefon" pazarına girer mi?
Evet 0 0%
Hayır 0 0%
Bilemiyorum 0 0%
Katılımcı sayısı: 0. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2022, 09:52   #1
"The One"
Keanu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Apple'ın Yeni Türkiye Pazarı Stratejisi

Dünya teknoloji devlerinden Apple'ın, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde uyguladığı yeni satış modelini Türkiye’ye de getirmesi bekleniyor.

Yenilenmiş telefon satışları hem dünyada, hem de Türkiye’de yayılmaya devam ediyor. Bu işin öncülerinden birisi de Apple diyebiliriz. Cupertino merkezli şirket bu modeli şimdi de Türkiye’de uygulamak istiyor.

Çok uzak değil, birkaç ay öncesine kadar; Türkiye, Apple'ın en önemli pazar payına sahip olduğu ülkelerden biriyken, döviz kurlarında gerçekleşen önemli dalgalanma ve değişimlerin de etkisiyle bu konumunu kaybetti. Agresif bir fiyatlama politikasına sahip olan Apple'ın, Türkiye satış fiyatlarını, değişen döviz kurlarına göre revize etmesi; Türkiye'deki Apple severlerin bu markadan uzaklaşmasına, neredeyse her yıl güncellenen modellerin satışlarının düşmesine sebep oldu. Bu önemli pazar payını kaybetmek istemeyen Apple ise öncelikle; 2020 öncesi modelleri için, iPhone 12 modeli ile tekrardan hayatımıza giren köşeli kasa yapısını fason üretimle tekrar getirerek, piyasada popülerliğini artırmak niyetiyle çıktığı yenilenme projesini, mağazalarına taşıyarak, yenilenmiş yani kullanılmış bir iPhone'un ihtiyacı olan tüm bakım ve revizyonlarını tamamlayarak sıfıra yakın bir iPhone olacak şekilde satılması için gerekli girişimlerde bulunacak gibi görünüyor.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz kasa revizyonu için kısa bir örnekle açıklama yapalım. 2017 yılında pazara girmiş olan iPhone X modelini kullandığınızı varsayarak, iPhone X büyüklüğünde ama 12 pro kasası şeklinde boş bir kasa üretiliyor, daha sonra elinizdeki mevcut iPhone X'in kasasını bu kasa ile değiştiriyorlar ve büyüklük ya da donanımsal olarak aynı olmasa da görüntü itibariyle bir iPhone 12 pro sahibi olmuş oluyorsunuz. İşte bu fikrin biraz değiştirilmiş hali de yenilenmiş iPhone'ların, ki bugün birçok mobil teknoloji satıcısı ya da teknik servisin uyguladığı bir satış modelidir, Apple mağazalarının raflarında yerini alması ile sonuçlanacak ve ikinci el telefon pazarını önemli ölçüde etkileyecek bir girişim olarak ifade ediliyor.

Apple, kendi mağazalarında; kullanılmış olan iPhone'ların genel bakımını, onarımını ve revizyonunu yaptıktan sonra, "yenilenmiş" ifadesi ile daha makul fiyatlara satmayı planlıyor. Yedek parça konusunda tedarik sıkıntısını kendisi için yaşamayacağına emin olduğumuz Apple böylelikle belki de ikinci el pazarını da kendi elinde tutacaktır. Tabi ki şu an için bu; hızlı değişen ve sürekli güncellenen mobil teknoloji ve akıllı telefon pazarı için bir söylentiden ibarettir.

Bu girişim ile ilgili Apple'ın önümüzdeki kısa-orta vade planlarının nasıl ilerleyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Fikirleriniz bizim için önemli. Siz de konu ile ilgili fikrinizi bizimle buradan paylaşabilir ve durum değerlendirmelerinizi tüm foruma iletebilirsiniz.

Sağlıkla kalın,
________________

What I have done, cannot be undone.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:40.