IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2023, 14:05   #1
Standart Bu 7 cümleyi çocuğunuza söylemeyin! Geleceğini kodluyorsunuz

Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz, çocuğunuza söylememeniz gereken 8 cümleyi sıraladı.
Bu 7 cümleyi çocuğunuza söylemeyin! Geleceğini kodluyorsunuz
Çocuklar anne ve babalarının söylediği her şeyi gelecek için beyninde kodlar. Bu da onların gelişiminde büyük rol oynar. Çocuğunuza söylememeniz gereken 8 cümleyi Uzman Psikolog Tuğçe Yılmaz anlattı.

ABLALAR/ABİLER KORKMAZ:Korkan bir çocuk anlaşılmak ister. Onu cesaretlendirmek yerine, korkunun altında yatan duyguyu bulup çıkarmak ve onun üzerine çalışmak gerekir.

SENİ BIRAKIP GİDERİM:Ayrılık kaygısı yaşayan bir çocuk anneye daha bağımlı hale gelir. Uykuya dalmada zorluk, okula gidememe gibi sorunları da beraberinde getirir.

BÜYÜKLERİNE KARŞI GELME:Kültürel olarak büyüklere koşulsuz saygı duyulması gereken bir toplumda yaşasak da saygının karşılıklı olması gerektiği, çocukların da saygı duyulması gereken bireyler olduğu ve bazı haklarının olduğu aşılanmalıdır.

ŞU AN ÇOK MEŞGULÜM GİT BAŞIMDAN:Bu cümle çocuğa kendini değersiz hissettirebilir. Çocukların büyüklerin ilgisine ihtiyacı vardır. 'Ben de seninle vakit geçirmek istiyorum ama şu an bir işim var, işimi hallettikten sonra seninle ilgileneceğim' daha doğru olacaktır.

BUNU YAPAMAZSIN YA DA SEN HER ŞEYİ BAŞARABİLİRSİN:Bu iki tabir de yanlış tabirlerdir. Çocuklara azmi, çalışmayı, sebat etmeyi öğretmek doğru olan davranıştır. Sürece odaklanmak emeğini takdir etmek onların kişisel olarak emek vermenin önemini kavramalarına yardımcı olur.

BENİ ÜZERSEN HASTA OLURUM:Çocuklarınıza anksiyete yüklemekten başka bir işe yaramaz. Sizin hastalık durumunda tüm suçu kendinde görür.

NEDEN ONUN GİBİ DEĞİLSİN:Çocukları başka akranlarıyla kıyaslamak çocuğun kıskançlık duygularını harekete geçirir. Sürekli kıyaslanan bir çocuk sorumluluk almaktan kaçınır. Sosyal ilişkilerinde zorluk yaşayabilir.

Bu 7 cümleyi çocuğunuza söylemeyin! Geleceğini kodluyorsunuz
(KAYNAK)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Bu 7 cümleyi çocuğunuza söylemeyin! Geleceğini kodluyorsunuz
 
Alt 24 Nisan 2023, 14:19   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aynen çok doğru

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:35.