IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2023, 02:26   #1
Standart Çocuğum Yemek Seçiyor mu Diyorsunuz?

Çocuğum Yemek Seçiyor mu Diyorsunuz?

Artık bebeklik dönemi sıkıntılarını geride bıraktınız. Ama çocuğunuz her geçen gün karşınıza vermeniz gereken yeni sınavlar çıkarmaya devam ediyor.
“Hiçbir şey yediremiyorum. Sürekli abur cubur ve tatlı istiyor. Farklı yemekler yapıyorum ama hepsi çöpe gidiyor. Ne yapacağımı şaşırdım.” dediğinizi duyar gibiyiz. Üzülmeyin, yalnız değilsiniz!

Yemek seçmek çocukluğun bu safhasında rastlanılan, geçici ve doğal bir dönem. Bazı çocuklar yemek konusunda doğuştan pek maceracı değildir. Bazıları 18 ay civarında ona sunulan her şeyi yerken, 2 yaşına gelince bir anda 2-3 yiyecek dışında her şeyi reddetmeye başlar.

Çocuğunuz gelişiyor, büyüyor ve enerjik görünüyorsa sağlığını sürdürmek için yeterince yiyor demektir. Buna rağmen çocukların tek tip ya da az çeşit besinle beslenmeleri sağlıklı gelişimleri için yeterli değildir. Bu süreçte çocuğunuzun yemek çeşitliliğini arttırmaya çalışmanız önem taşıyor.

Sofraya aç oturması için ara öğünlerin porsiyon ve zamanlamalarına dikkat edin. Yeni yiyeceklere alışmaları için yemeseler dahi o besinleri 10-12 kere görmeleri gerekir. Yemiyor diye bunları pişirmekten ve tabağına koymaktan vazgeçmeyin. Asla yemeye zorlamayın ve bunun geçici bir dönem olduğunu kendinize hatırlatın. Çocukları alışverişe dahil etmek, yemeği birlikte hazırlamak ve tatmak, yiyeceklerin sunumunda yaratıcı tabaklar hazırlamak onları yemeye motive eder. Bu süreçte bunun gibi motivasyonları bol bol kullanın.


ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:14.