IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2023, 21:13   #1
Standart Çocuk Beslenmesinde Yapılan Yanlışlar

Çocuk Beslenmesinde Yapılan Yanlışlar

1
Pazarlık Yapmayın
Çikolata diye tutturan çocuğunuza “Çorbanı içersen çikolatanı vereceğim” demeyin ve ona pazarlık yapmayı öğretmeyin. Aksi takdirde o da çok yakında size “Kurabiye vermezsen fasulyemi yemem!” diyecektir.

Kurabiye isteyen çocuğunuza şu anda ana öğün saati olduğunu ve sağlıklı büyüyebilmek için ana öğünde yenen yiyeceklere ihtiyacı olduğunu söyleyin. Yemiyorsa o öğünü atlayın ve bir sonraki öğüne kadar abur cubur yemesine izin vermeyin.

2
Kuralları Esnetmeyin
Yemek konusunda az kural koyun ancak koyduğunuz kuralı istikrarla uygulayın. ‘’TV karşısında yemek yok’’ ise çocuğunuz öğle yemeğini atladı ve aç kaldı diye yumuşamayın. Göreceksiniz ki akşama yiyecektir. Hiçbir çocuk aç kalmak istemez.

3
Yemedi Diye
Makarna Yapmayın
Yemek seçme konusunda dengeli bir katılıkta olun. Çocuğunuz bir sebzeyi sevmiyorsa başka sebze vermenizde sorun yok. Tıpkı büyükler gibi, o da her şeyi sevmek zorunda değil. Ancak sebzeyi önüne koyunca “İstemem makarna yap” diyorsa gidip makarna yapmayın.

Baştan iki alternatif sunun, birinden birini yiyecektir. Eğer yine yemezse sakin hareketlerle tabağını sofradan kaldırın ve o öğünü atlayın.

ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:49.