IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2023, 04:56   #1
Standart Evde Yapılabilecek 3 Yaş Etkinlik Önerileri

Evde Yapılabilecek 3 Yaş Etkinlik Önerileri

Çocuğunuz 3 yaşına geldiğinde artık kendini daha iyi ifade edebilecektir. Gün içinde sıkılacak ve en temel ihtiyaçlarından olan oyun ve etkinlik ihtiyaçlarının karşılanmasını bekleyecektir. Aktiviteler yapmak çocuğunuzun hem sıkılmasını önler hem de bilişsel ve bedensel gelişimine katkı sağlar.


3 Yaşındaki Çocuğunuzla Evde Hangi Oyunları Oynayabilirsiniz?
Çocuğunuzun güvenliğini tehlikeye atmadan onunla eğlenceli ve eğitici oyunlar oynayabilirsiniz. Unutmayın ki oyun; çocuğun, gerçek hayatın provasını yaptığı, deneyim alanıdır. Aşağıdaki evde yapılabilen etkinliklerle çocuğunuzla güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Patates Baskı
Soyulmuş bir adet büyük patatesi ortadan ikiye bölün. Yarım patateslerin üzerine kalıbını çıkaracak şekilde desenler (kar tanesi, çiçek, çam ağacı, kalp, gülen yüz, yıldız, sayılar…) çizin. Daha sonra bu desenler kalıp olarak ortaya çıkana kadar patatesin kenarında kalan kısımları bıçakla oyun. Boyama aşamasını çocuğunuza yaptırarak beyaz bir kağıt üzerine baskı yapmasına yardımcı olun. Kullandığınız renkleri, yaptığınız desenleri çocuğunuza söyleyerek kelime dağarcığını geliştirebilirsiniz.



Makarna Boyama
Sulu boya, delikli makarna ve ip yardımıyla çocuğunuzun ellerinden bir kolyeniz olabilir. Boyama işlemini yaparken etrafın çok fazla kirlenmemesi için altına bir örtü serebilirsiniz. Çocuğunuz bir fırça yardımıyla makarnaları istediği renklere boyayabilir. Bu esnada makarnayı ve fırçayı tutuşu, el-göz koordinasyonunu artıracaktır. Daha sonra makarnaları kurutup bir ipe dizmesi için yönlendirme yapabilirsiniz. Yapmış olduğu kolyeyi takmanız onu mutlu etmeye yetecektir.



Desen Kesme
Bir kağıdın üzerine üçgen, kare, yuvarlak gibi basit desenler çizin. Çizdiğiniz desenlerin isimlerini söyleyin. Çocuklar için tasarlanmış, ucu keskin olmayan bir makas yardımıyla şekli etrafından kesmesi konusunda yönledirin. Mükemmel bir şekilde kesmesini beklemeyin. Önemli olan kısmın, makası tutmayı öğrenmesi ve süreçten keyif alması olduğunu unutmayın. Aktivite esnasında çocuğunuzu elinde makasla yalnız bırakmayın.



Fosil Çıkarma Etkinliği
Buzluğa sığacak derin bir kabın içerisine çocuğunuzun küçük oyuncaklarından koyun. Kap içerisindeki su donunca buzluktan çıkarın. Çocuğunuzla beraber sert bir cisim yardımıyla oyuncakları buzdan çıkarın. Çocuğunuzun etkinlik esnasında buzla temas kurması soğuk kavramını duyusal olarak öğrenmesine katkı sağlayacaktır.



Balık Tutmaca
Su dolu geniş bir kabın içerisine, suda erimeyecek bir malzemeden yapılmış balık desenlerini atın. Çocuğunuzdan ahşap bir çubuk yardımıyla bu balıkları tutuyormuş gibi suyun içerisinden çıkarmasını isteyin. Bu oyun sayesinde çocuğunuzun küçük kas becerilerini desteklemiş olursunuz.

Evde Yapılabilecek 3 Yaş Etkinlik Önerileri

ALINTI
 
Alt 24 Şubat 2023, 06:19   #2
Standart

Belinay küçükken makarna boyardık biz, sonra ipe dizer kolye yapardık o aklıma geldi

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:35.