IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2023, 15:56   #1
Standart Bebeğinizin Hıçkırığını Nasıl Durdurursunuz?

Bebek hıçkırıklarına diyaframın daralması ve ses tellerinin çabucak kapanması neden olur. Ses kordonlarının hızla kapanması, hıçkırık sesi yaratan şeydir.

Hıçkırık yetişkinleri rahatsız etme eğilimi gösterdiği için çoğu insan bebeği de rahatsız ettiğini varsayıyor. Bununla birlikte bebekler genellikle hıçkırıktan etkilenmezler. Hıçkırıklar bebeğinizin nefes almasını çok nadiren etkiler.

Ancak, bebeğinizin hıçkırıklarından kurtulmak istiyorsanız, bazı ipuçları



1. Yemeğe mola verin ve sırtına vurun

Bebeğinizin hıçkırıklık yaşağı sırasında yemek veriyorsanız, yemeğe ara verin. Hıçrıkığın geçmesi için bebeğinizi dik duruma getirin ve sırtına hafif bir şekilde vurun. Kesinlikle sert bir vuruş uygulamayın.

2. Bir emzik kullanın
Bebeğinizin hıçkırıkları her zaman besleme sırasında başlamaz. Bebeğiniz kendi başına hıçkırmaya başlarsa ağzına bir emzik verebilirsiniz. Emzik diyaframın rahatlamasına yardımcı olur ve hıçkırıkların durmasını sağlar.

3. Kendi kendine durmasını bekleyin
Çoğu zaman, bebeğinizin hıçkırığı hiç müdahale etmeden durur. Eğer bebeğiniz hıçrıktan rahatsız değilse o zaman siz müdahale etmeyin.

Eğer müdahale etmiyorsanız ve bebeğinizin hıçkırıklıkları kendi kendine durmazsa bebeğinizin doktoruna haber verin. Nadiren de olsa, hıçkırıkların daha ciddi bir tıbbi sorunun işareti olabilir.

4. Gaz Giderici Verin
Bebeğiniz hıçkırıklıkları yüzünden rahatsız görünüyorsa, gazını gidermek için gaz giderici kullanabilirsiniz. Gaz gidericiler farklı otlardan olabilir. Bunlar arasında zencefil, rezene, papatya ve tarçın olabilir. bebeğinize bu bitkileri vermeden önce mutlaka doktoruyla konuşun.

Hıçkırık ne zaman endişelendirmeli?
12 aydan küçük olan bir bebekte, hıçkırık normal kabul edilir. Bebek hala rahimdeyken bile hıçkırır. Bununla birlikte, bebeğiniz çok fazla hıçkırıyorsa, özellikle de bebeğiniz hıçkırırken rahatsızlık duyuyorsa doktoruyla konuşun.

Bebeğinizin hıçkırıklıkları uykusunu rahatsız ediyorsa, doktorunuzla konuşun. Ayrıca çocuğunuzun ilk doğum gününden sonra sık sık hıçkırık nöbetleri olursa doktorunuzla konuşın.

Hıçkırık tuttuğu zaman, bebeğinizi şaşırtmak veya korkutmak ya da dillerini çekmek gibi şeylerden kaçınılmalıdır. Bunlar genellikle bebekler için işe yaramaz ve iyilikten daha çok zarar verebilir.



Alıntı
 
Alt 20 Şubat 2023, 04:39   #2
Standart

Bebek olsunda durdururum ben oys yerimm

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:34.