IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2023, 15:49   #1
Standart Bebek Şampuanı Nasıl Yapılır?

Bebeğiniz için şampuan almak istediğinizde fiyatlarının diğerlerine göre daha pahalı olduğunu görürsünüz. Bebek şampuanlarının diğer şampuanlarından en temel farklı gözleri yakmamasıdır. Bebeğinizin cildi hassastır ve kimyasallarla karşılaşmaması çok daha iyidir. Bunun için evinizde hem ucuza hem de kimyasal kullanmadan bebeğiniz için şampuan hazırlayabilirsiniz.


Lavantalı Bebek Şampuanı için gerekli malzemeler
4 su bardağı damıtılmış su
1 fincan Castile sabunu
2 Tatlı kaşığı rafine edilmemiş hindistancevizi yağı
1/4 fincan aloe vera jel
3 çorba kaşığı Guar zamkı (başta gıda olmak üzere, birçok endüstriyel alanlarda ve değişik sektörlerde kıvam alıcı olarak kullanılır)
30 damla Lavanta esansiyel yağı
1.5 çay kaşığı NeoDefend (Koruyucu madde)
2 çorba kaşığı Sitrik Asit


Yapılışı
Tüm malzemeleri kastilya sabunu hariç bir kabın içine koyun ve iyice karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra sabunu ilave edin ve şampuanı kullanacağınız kabın içine koyun.

Guar zamkı şampuana yoğunluk vermesi için kullanılıyor. Bu yüzden çok fazla kullanmayın, şampuan çok yoğun bir hale gelebilir.


Sabunun pH’ını düşürmek için Sitrik Asit ekliyoruz. Castile sabunu çok yüksek pH değerine sahiptir ve bebeğinizin cildi tahriş olmamasına ya da kurumaması için pH seviyesinin düşürülmesi gerekir. Ayrıca, bu temizleyiciyi korumaya ve bakterilerin ürememesi için sertifikalı, organik, ve glütensiz bir koruyucu olan neoDefend’i de ekledik.
Koruyucuyu kullanmak istemezseniz o zaman şampuanı iki hafta içinde kullanmanız gerekir. Daha uzun süre kullanırsanız, şampuanı bakterilere açık hale getirirsiniz.

Çocuğunuzun saçları çok yağlıysa, hindistancevizi yağından kaynaklanmaktadır. İsterseniz koymayabilirsiniz.

Bu şampuan % 100 gözleri yaşartmıyor. Ama yine de siz yıkama sırasında dikkatli olur. birkaç yıkamadan sonra çocuğunuzun saçları yağlı gibi görünüyorsa o zaman organik bir şampuan alın. Bu hazırladığınız şampuanı ise bebeğinizin vücudunu yıkayın.


** Uyarı – Castile sabunu çok sert olabilir. Çocuğunuz hassas bölgelerde yaralanma şikayetinde bulunursa, daha fazla su ekleyin



Alıntı
 
Alt 20 Şubat 2023, 04:41   #2
Standart

zwitsal var zaten kokusuda super

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:40.