IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2024, 12:42   #1
Tıpkı “Dört Mevsim ” gibidir insan.
Gülerken ” yaza”
Sevinirken ” İlkbahara”
Sogurken “Kışa”
Hayalleri yıkılırken… “Sonbahara benzer
.
BLackLorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Boston Gezilecek Yerler

Boston Gezilecek Yerler

Boston Gezilecek Yerler

Boston, Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusunda, Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan Massachusetts eyaletinin başkenti. 100’den fazla üniversitenin, 250 binin üzerinde üniversite öğrencisinin bulunduğu Boston, ABD’nin en önemli kültürel, akademik ve eğitim şehirlerinden biri. Bu özelliğinden dolayı Amerika’nın Atina’sı unvanını taşıyan Boston’da ülkedeki ilk devlet okulu olan Boston Latin Okulu’nun yanı sıra, Harvard Üniversitesi ve ABD’nin ilk metrosu da yer alıyor.

Üniversite gençliğinin dinamizmi ile birleşen köklü tarihi geçmişiyle tarihi ve kültürel gezilerden hoşlananlar için adeta bir cennet olan Boston’da, her köşe başı, sokak ve caddede insanı nostaljik bir atmosfer karşılıyor. Şehrin enerjisini taşıyan liman, yeşil bahçe ve parklar, Charles Nehri’ndeki büyüleyici köprüler, tarihe uzanan çan kuleleri ve kubbelerle Boston, geçmişle geleceğin tam ortasında önemli bir durak olmayı başarmış. Tarihi modern dünya ile buluşturan şehirde, 19. yüzyıla ait mimari eserlerin yer aldığı sokaklar zamanda yolculuk yaşatırken, gökdelenlerin cam kaplamaları modern dünyadan izler taşıyor.

Boston Gezilecek Yerler

Boston Gezilecek Yerler

Boston’da 1,5 km uzunluğundaki Rose Kennedy Greenway şeridi, önemli bir şehir parkı. Peyzajıyla etkileyen bu park North End, Financial District, Chinatown ve Liman bölgeleri arasında sanat galerileri ve plazalar arasında uzanıyor. Tarihi ve çağdaş sanat galerilerinin yer aldığı Isabella Stewart Gardner Müzesi yıl boyunca düzenlenen konser ve özel etkinliklerin merkezi. Antik Roma’dan İslam eserlerine kadar çok geniş bir yelpazedeki sanat eserleri koleksiyonda yer alıyor.

Liman içerisindeki Seaport semtindeki Çağdaş Sanat Enstitüsü, hem eserleri hem de modern ve şık görünümlü binasıyla şehre bambaşka bir hava katıyor. Burası şehirde hareketin durmadığı yerler arasında. Dünyada ismi en çok duyulan, saygın üniversitelerden Harvard ve MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) Boston’un banliyölerinden Cambridge’de bulunuyor.

1. Özgürlük Yolu

Boston Gezilecek Yerler

Park Caddesi boyunca yer alan on altı kırmızı kiremitli İngiliz mimarisine sahip nostaljik yapının ziyaret edildiği, 4 km’lik bir tarih gezisi olan Özgürlük Yolu, hiç kuşkusuz gezi için ilk durak olmalı. Özgürlük Yolu’nda, Paul Revere’nin 17.yüzyıldan kalma evi ve mezarının bulunduğu Granary Mezarlığı, 18.yüzyılın izlerini hissettiren Old North Kilisesi, ahşap kubbesiyle dikkat çeken Massachusetts State House görülmesi gereken yapılardan.

2. Boston Güzel Sanatlar Müzesi

Boston Gezilecek Yerler

Boston Güzel Sanatlar Müzesi, 450 bin eseriyle ABD’nin en büyük müzelerinden. Şehrin en eski, en büyük ve en prestijli sanat merkezi olan Boston Güzel Sanatlar Müzesi, dünyanın en kapsamlı sanat eseri koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Müzede 18. ve 19. yüzyıl Amerikan sanatı eserlerinin yanı sıra, Mısır, Fransız ve Avrupa sanatına ait eserler yer alıyor. Boston Güzel Sanatlar Müzesi içerisinde üç popüler restoran ve bir de kitap ve hediyelik eşya mağazası da bulunuyor.

3. New England Akvaryumu

Boston Gezilecek Yerler

New England Akvaryumu, Massachusetts bölgesinin en büyük deniz yaşamı merkezi. 1969’dan bu yana ziyarete açık olan New England Akvaryumu, türü tükenme riski taşıyan su altı canlıları başta olmak üzere geniş bir yaşam alanına sahip. Dev deniz akvaryumunun çevresini dört kat boyunca saran spiral merdivenler sayesinde su altı yaşamını istediğiniz kattan ve açıdan izleme şansına sahip olabilirsiniz.

4. Halk Bahçeleri ve Kuğulu Botlar

Boston Gezilecek Yerler

Amerika’da kurulan ilk botanik bahçesi olan Halk Bahçeleri, 600’den fazla farklı ağaç ve çiçek türünün bir arada görsel bir hazine yarattığı büyüleyici bir mekân. 1870’ten beri uygulanan eski bir Boston geleneği de, Halk Bahçeleri’nin içerisinde yer alan büyük göl üzerinde, bir tarafları dev kuğu maketleriyle süslü Kuğulu Botlar ile gezintiye çıkılıyor. Hiçbir Boston seyahati, Halk Bahçeleri’nde tur atıp göl üzerinde Kuğulu Botlar ile gezinmeden tamamlanmış sayılmaz!

5. Cambridge

Boston Gezilecek Yerler

Boston’un banliyölerinden biri olan Cambridge, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Harvard ve M.I.T. ‘ye (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ev sahipliği yapmasıyla ünlü. Yemyeşil, düzenli ve sakin bir yapıya sahip olan Cambridge’te Harvard ve M.I.T kampüsleri, M.I.T Müzesi, Harvard Doğal Tarih Müzesi, Peabody Arkeoloji ve Etnoloji Müzesi, The Fogg Art Müzesi, Cambridge Sanat Komitesi Galerisi, Washington Elm ve Longfellow Ulusal Tarih Alanı’na ev sahipliği yapan muazzam bir bölge.

6. John F. Kennedy Müzesi ve Kütüphanesi

Boston Gezilecek Yerler

Amerika’nın unutulmayan başkanlarından John F. Kennedy adına kurulan John F. Kennedy Müzesi ve Kütüphanesi, önemli bir siyasi arşiv hizmeti sunuyor. Kennedy’nin konuşmaları, videoları ve dokümanlarının yer aldığı müzede, araştırmacılar için özel bölümler mevcut. 1939’da Franklin Roosevelt tarafından başlatılan Başkanlık Kütüphanesi geleneğinin devamı niteliğindeki John F. Kennedy Müzesi, 10 dönümlük bir parkın içerisinde yer alan bina ayrıca Hemingway’e ait yazılara da ev sahipliği yapıyor.

7. Quincy Market ve Faneuil Hall

Boston Gezilecek Yerler

Alışveriş, yeme-içme ve eğlence bakımından keyifle ziyaret edebileceğiniz Faneuil Hall, 1743’ten bu yana pazar alanı ve toplantı salonu olarak kullanılıyor. Boston Ulusal Tarih Parkı’nın bir parçası olan yapı çevresindeki sanat eserleri ve çan kulesi, çekirge şekilli rüzgâr gülü gibi ayrıntılarıyla mimari açıdan oldukça estetik bir görünüm sergiliyor. Binanın hemen yanındaki Quincy Market ise günümüzde yerel halkın mutfak alışverişi yaptığı, restoranlarla dolu tarihi bir kapalı pazaryeri. 2 katlı binanın çevresinde sokak satıcıları ilginizi çekebilecek çok sayıda stant kuruyor.

8. Prudential Kuleleri

Boston Gezilecek Yerler

1960-1964 yılları arasında inşa edilen ve Boston’un en yüksek ikinci yapısı olan Prudential Kuleleri, John Hancock Kulesi’nin 11 Eylül terör saldırıları nedeniyle kapatılması sonucunda New England’ın en yüksek gözlemevi olarak kabul ediliyor. Kulelerin 50. katındaki Skywalk’ta kentin muhteşem manzarasını izleyebilir, 2 kat yukarı çıkarsanız da kentin en popüler restoranı olan Top of the Hub’da keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Diğer yandan ilk kattaki alışveriş merkezinde 70’e yakın mağaza bulunuyor.

9. Boston Körfezi Adaları

Boston Gezilecek Yerler

Boston Körfezi üzerinde bulunan 34 adadan biri olan Boston Körfezi Adaları, Şehir hayatından uzaklaşmak ve doğayla bütünleşmek isteyen Bostonluların en favori kaçış rotaları. Şehir merkezinden kısa bir vapur yolculuğu ile ulaşılabilen Boston Körfezi Adaları’nın büyük bir bölümü, yemyeşil ormanlardan oluşan doğal rekreasyon alanı. Bu alanlarda kamp, doğa yürüyüşü, kayak, yüzme, scuba dalışı, balık tutma, rafting gibi aktivitelerde bulunmak mümkün.

10. Bilim Müzesi

Boston Gezilecek Yerler

1830’da doğa tarihine meraklı 6 bilim insanı tarafından kurulan Bilim Müzesi, 700’ün üzerinde interaktif sergiye sahip müzede bulunan gökevindeki şovlar ve IMAX sinema salonunda gerçekleştirilen gösterimlerle her yaş grubundan ziyaretçiyi kendine çekiyor. Kültürel tesisteki sergiler dinozor fosillerinden, 1965’te dünyanın çevresini turlayan “Gemini” uzay aracına kadar oldukça ilgi çekici ögeleri barındırıyor.

Boston gezilecek yerler sırasında yorulup acıktığınızda, kentte ağırlıklı olarak deniz ürünleri, sebze ve süt ürünlerinin tüketildiği Boston mutfağının tadına bakabilirsiniz. Midye çorbası ve diğer çorba çeşitleri, ızgara balık, ıstakoz, fırında pişirilmiş fasulye Boston’un başlıca lezzetlerinden. Şehrin etrafındaki tarım alanlarında yetiştirilen elma özellikle tatlı, kek ve hamur işlerinin en önemli malzemesine dönüşmüş. Bu yüzden Boston’un elmalı tartı çok ünlü.

Uluslararası çok sayıda restoranın bulunduğu Boston‘da Faneuil Hall Çarşısı, restoranların sıralandığı hareketli bir yer. Uzak Doğu ve Asya mutfağı örneklerinin yer aldığı restoranların bulunduğu bu çarşıda sokak lezzetlerini de deneyimlemek mümkün. Şehrin kuzey ucunda ise İtalyan restoranları olmak üzere Avrupa mutfaklarına rastlanıyor.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:30.