IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Haziran 2020, 23:17   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zayıflatan baharatlar

Mate yaprağı: Zayıflama çaylarının içerisine de konulan mate, yağ emilimini engelleyerek vücutta su atılmasını kolaylaştırıyor. Obezite tedavisinde de kullanılan mate, iştahı keserek kilo almayı engelliyor. Göbek eriten 8 baharat

Zencefil: Aromatik tadı nedeniyle tüketilmesi pek sevilmeyen,zencefi
l‬
, mide sorunlarını yatıştırıyor. Aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan zencefil antioksidan deposu bir baharat. Tıpkı acı biber gibi kapsaisin içermesinden dolayı, metabolizmayı hızlandırdırarak, kalori yaktırıyor. Zencefil tokluk duygusu verir.


Biberiye: Bu bitkide bulunan karnosik asit, açlık kan şekeri seviyesini düşürerek kilo alımını engeller. Polifenol ve flanonoid bileşenlerini içeren biberiye Tip 2 diyabetle ilgili enzimlerin engellenmesine yardım eder. Biberiye çayı da zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği bitkilerdendir.

Zerdeçal: Birçoğumuzun sadece öksürüğe iyi geldiğini zannettiği zerdeçal, yağ yakılmasını da kolaylaştırıyor. Kurkumin içeren baharat, bu özelliğiyle vücudun iltihaplı şikayetlerinde doğal destek saağlar. Enflamasyonu gidermek ve metabolizmayı uyarmakta etkilidir. Zerdeçalın sağlık için birçok faydası daha vardır.

Pulbiber: Baharata acı tadını veren kapsaikin maddesi, metabolizmayı hızlandırmayı sağlar. Yemeklere küçük dozlarda,pul‬ biber katmak (2.56 mg kadar kapsaikin), negatif enerji dengesi artmış yağ oksidasyonunu artırarak, yağ yakılmasını hızlandırır.

Kırmızı biber: Acı yemek, açlık hissinin baskılanmasını ve yemeklerin sindirilmesini kolaylaştırır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi, soğuk algınlığı ve bakterilerle mücadeleye yardım ediyor.

Hardal Tohumu: Hardal bitkisinden elde edilen keskin kokulu baharat, metabolizmanın güçlenmesinde yardımcıdır. Hardalda bulunan homobrasinolit bileşeni, kas hücrelerini uyararak vücudun dayanıklılığını ve kas kütlesini artırır. Mutluluk ve uyku veren melatonin hormonu içerir. Bu hormon, “bej yağlar” denilen, kalori yakan ve kilo kontrolünü sağlayan yağ hücreleri grubunu uyarır.



Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:02.