IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2023, 02:16   #1
SqL
Ey Allah'ım! Beni, bana nasip etmeyeceğin bir şeyin peşine düşürme!
SqL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kendi küçük etkisi büyük!

Kendi küçük etkisi büyük! Cinsel güç artırıcı bu tohum iltihaba ve kansere karşı koruyor.


Yemeklerde kullandığımız gıdalar sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Eski Mısır'da şifa kaynağı olarak görülen ve Tutankhamun'un mezarında bulunan bir tohumun faydaları oldukça şaşırtıcı olabiliyor. Cinsel problemlerde kansere kadar birçok sağlık sorununda etkili sonuçlar sağlayan bu tohumu mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Susam tohumları, yüksek yağ içeriği ve zengin, fındıksı tadı sayesinde dünya çapında mutfaklarda yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Susam tohumu, insanlığın bildiği en eski yağlı tohum olarak kabul edilir. Tutankhamun'un mezarında bulunan susam tohumları Mısırlılar tarafından sık sık kullanılmıştı. M.Ö. Mısırlılar ona iyileştirici, güç verici, erkekliği artırıcı etkiler atfetmişler ve buna sesem adını vermişlerdir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

A, B1, B2 ve E vitaminleri içerir. Tiamin ve B6 vitamini içeriği sayesinde, uygun hücre fonksiyonu ve metabolizması için gerekli olduğundan iltihaplanmaya karşı etkili olan susam tohumlarının faydaları saymakla bitmez.

SUSAM FAYDALARI

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Susam yüksek kaliteli protein içerir, bu protein kasların korunmasına ve gelişmesine yardımcı olur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Magnezyum mineralini içerdiğinden kan basıncını düşürmeye yardımcıdır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Yapılan çalışmalarda susam yağının diyabeti önleyebildiği ve diyabet hastalarında görülen plazma glikozunu düzenlemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Kolesterol üretimini engelleyen fitosteroller içerir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Yüksek lif içeriği bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcıdır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Susam yüksek oranda çinko içerir. Bu özelliği ile kolajen üretimine destek olur. Cilde elastikiyet kazandıran susam, hasar gören hücreleri ve vücut dokularını da onarır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Susam yağı düzenli kullanıldığında cilt kanseri riskini azaltabilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Sesamol adı verilen antioksidan ve iltihap karşıtı bileşik sayesinde aterosklerotik lezyonları önleyerek kalp sağlığına fayda sağlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Susam stres giderici mineraller olarak bilinen kalsiyum ve magnezyum içerir. Ayrıca sakinleştirici vitaminler de içermektedir. Bu sayede ruh halini iyileştirir, ağrıları azaltır ve derin bir uyku çekmenize yardımcı olur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Siyah susam demir bakımından çok zengindir. Halsizliği ve kansızlığı olan kişilere siyah susam önerilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Eklem, kemik ve kan damarlarının güçlenmesine destek olur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Sağlıklı karaciğer fonksiyonunun devamlılığını sağlar, alkolün olumsuz etkisini azaltır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bir avuç susam bir bardak sütten daha fazla kalsiyum içerir beraberinde yüksek çinko içeriği ile kemik mineral yoğunluğunu arttırır. Düzenli olarak susam tüketimi yaşlı bireylerde kemik erimesini (osteoporoz) önlemeye yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmada diyetle düşük çinko alımı ile kalça ve omurgada kemik erimesi arasında bir bağlantı olduğu gösterilmiştir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Cilt parlaklığı ve saç uzaması için gerekli kompleks B vitaminlerini içerir.

SUSAMIN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Fazla miktarda kullanımı tansiyon veya kan şekeri düşüklüğüne sebebiyet verebilir. Susam yüksek oranda lif içerir, iyi huylu anastomoz darlığı olan kişilerde bağırsak tıkanması riskini artırabilir. Hamileyken veya emzirirken susam kullanımın güvenli olup olmadığını bilmek için yeterli güvenilir bilgi yoktur. Alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 17 Nisan 2023, 15:32   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Şifa kaynağıyms

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:54.