IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By YiLDiZ


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Aralık 2022, 17:21   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Demirhindi ne kadar tüketilmeli, faydaları nelerdir?

Hint hurması, tamarind ve temr-i hindi şeklinde isimlendirilen demirhindi, Afrika kökenli bir bitkidir. Fakat Mısır, Hindistan gibi ülkelerde de yetişiyor. Demirhindi ağacındaki olgunlaşmış meyveler baharat olarak da kullanılıyor. Bitkinin meyveleri hamurumsu ve etli yapıdan oluşuyor. Demirhinin tadıysa hem ekşi hem de tatlıdır. Baklagiller familyası mensubu olan demirhindi, 20-25 cm uzunluğa sahip bir ağaç türüdür. Türkiye’de Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu topraklarında yetişiyor. Birden fazla tüketilme şekli vardır. Turşu, yemek, salata ve çorbalara takılabilen demirhindi, üzerine toz şeker serpilip çiğ şekilde de tüketiliyor. Şerbet ve reçel yapımında kullanılmasının yanı sıra içki üretiminde de kullanılır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Demirhindi nasıl tüketilir?

Faydalı bitkiler arasında yer alan demirhindi ağaçta yetişen bir meyve türüdür. Ağaçtaki hâli keçiboynuzuna çok benzer. Ağaç dallarının ucunda çiçekleri kırmızımsı ve sarı salkımlar şeklinde görünür. Baklagiller ailesinin mensubu olan bu bitkinin meyveleri hem kurutuluyor hem de reçel yapılıyor. Ekşi tada sahip olduğu için taze tüketileceği zaman meyve içlerine toz şeker serpiştirilmesi önerilir. Yaprakları iki türlü kullanılır. Suyu kaynatılıp içilmesinin yanında yem olarak da kullanılır. Demirhindinin kaynatılmış suyu solucan düşürücü olarak da bilinir. İç yumuşatıcı özelliğinden dolayı da çok tüketilir.

Demirhindi meyvesi olgunlaştıktan sonra hurma gibi etli kısmını tüketebilirsiniz. Demirhindi şerbet ve yemeklerin içine koyularak tüketilebilir. Yemeklere koyulduğunda baharat özelliği taşır. Salata ve soslara koyulduğunda da renk verir. Osmanlı saraylarında şerbet yapımı çok yaygındı. Demirhindi şerbeti, Osmanlıdan günümüze gelen bir lezzettir. Demirhindinin en çok tüketim şekli bitki çayı olarak ya da şerbet olarak görülür.
Demirhindi ne kadar tüketilmeli?

Demirhindi bitkisinin müshil özelliği vardır. Fazla tüketildiği takdirde ishale neden olur. Tüketim miktarını ayarlamak için hurmayı temel alabilirsiniz. Demirhindi fazla tüketildiğinde böbreklere zarar verir. Çünkü besin değerleri bakımından zengin olduğu için böbreklere aşırı miktarda mineral yüklenir. Demirhindi çayının ve demirhindi şurubunun günde en fazla 2 bardak tüketilmesi önerilir.
Demirhindi çayı kaç gün içilmeli?

Demirhindi şerbeti kadar çayı da çok faydalıdır. Demirhindi çayını günde 2 defa sabah ve akşamları tüketebilirsiniz. Çayın kaç gün içileceği kişinin kullanma sebebine bağlı olarak değişir. Kaç gün içilmesi konusunda en doğru bilgi için bir uzmana danışabilirsiniz. Çayın tüketiminde aşırıya gidildiği takdirde demirhindinin içindeki bileşenler vücudun rahatsızlanmasına sebep olur. Karaciğer gibi iç organları tahribata uğratır.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 19 Aralık 2022, 07:06   #2
Standart

Adını bile ilk defa duydum

 
Alt 21 Aralık 2022, 03:39   #3
Standart

baslik dikkatimi cekti

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:52.