IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2022, 08:54   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Herkesin çok sevdiği kuruyemiş! Gizli etkileri deşifre oldu

Kaju, mükemmel dokusu ve lezzetiyle herkes tarafından sevilen kuruyemişlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Genelde kajunun kilo yağacağı konusunda önyargı vardır. Ancak hiç de öyle değildir. Hatta kajunun çok az kişinin bildiği faydaları vardır. Kaju sadece protein , lif ve sağlıklı yağlar açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuza birçok farklı şekilde fayda sağlayabilecek çok çeşitli vitamin ve mineraller içerir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kaju fıstığı sadece taşınabilir bir atıştırmalık değil, aynı zamanda inanılmaz derecede çok yönlü bir atıştırmalıktır. Aslında bu böbrek şeklindeki kuruyemişler, kalp hastalıklarından kolesterole, tansiyondan kilo vermeye kadar birçok fayda sağlar.

KİLO VEREBİLİRSİNİZ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Birçok insan, kalorisi yoğun, yüksek yağlı bir gıda olduğu için kilo vermeye çalışırken kuruyemişlerin işe yaramayacağını düşünüyor. Kaju fıstığı ultra zengin bir tada sahip olsa da, badem, yer fıstığı ve ceviz gibi diğer birçok popüler kuruyemişten aslında biraz daha az yağ ve kaloriye sahip olduklarını öğrenmek sizi şaşırtabilir.
TANSİYONU DÜŞÜREBİLİR
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kaju, kan basıncını düşürebilir. Kaju tüketimi aynı zamanda daha düşük trigliserit seviyeleriyle de bağlantılı. Kandaki bir tür yağ, seviyeler yüksek olduğunda inme, kalp krizi ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Yine de tüm kajuların bu konuda eşit yaratılmadığını unutmayın. Paketlenmiş kajuların çoğu tuzlu gelir ve fazla tuzlu yiyecekler yüksek tansiyonla bağlantılıdır.
KOLESTEROLÜ DENGELER
Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde 2017 yılında yapılan bir araştırma, kajuları düzenli olarak tüketmenin "kötü" LDL kolesterolünüzü azaltabileceğini buldu. Sadece bu değil, aynı zamanda Journal of Nutrition'da 2018 yılında yapılan bir araştırma, kajudan zengin bir diyetin "iyi" HDL kolesterol düzeylerini artırdığını gösterdi.
KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Journal of Nutrition'da yayınlanan 2018 tarihli bir araştırma, tip 2 diyabetli kişilerin 12 hafta boyunca günde 30 gram çiğ, tuzsuz kaju fıstığı yediklerinde, kardiyovasküler risk faktörlerinde bir düşüş yaşadıklarını buldu: kan basıncı ve HDL kolesterolü düşürdü. Kaju fıstığının kardiyovasküler hastalık riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmesinin olası nedeni, iyi bir tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri kaynağı olmalarıdır, bu da LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.
BAKIR VİTAMİNİ SAĞLAR
Bakır, kalp atış hızı ve kan basıncının düzenlenmesi, kırmızı kan hücrelerinin üretimi, kemik, kan damarları ve bağ dokusunun gelişimi ve bağışıklık sisteminin aktivasyonu dahil olmak üzere vücutta çeşitli işlevlerde önemli bir rol oynar. Bir avuç (yaklaşık 30 gram) kaju, günlük bakır vitamininin yüzde 70’ini karşılar.
HÜCRELERİ KORUR
Kuruyemişler ve tohumlar, etkileyici antioksidan içerikleri ile bilinir. Antioksidanlar, vücudunuzda hasara neden olan serbest radikalleri nötralize edebilen, böylece vücudunuzu hastalıklardan koruyan ve genel olarak iltihabı azaltan bileşiklerdir. Özellikle kaju fıstığı, iki tür antioksidan için mükemmel bir kaynaktır: polifenoller ve karotenoidler. Bununla birlikte, kavrulmuş kajuların , çiğ olanlardan daha fazla antioksidan aktiviteye sahip olduğunu unutmayın.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 07 Ekim 2022, 12:48   #2
Standart

ben sevemedim bunu

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:16.