IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
seviyeli sohbet


🎙️ LAFZONA Sesli ve görüntülü konuşma • İnteraktif yayıncılık • Müzik ve sohbet bir arada Katıl →
23Beğeni(ler)


 
Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2021, 13:30   #22
Kayıtlı Üye
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Razor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam kardeşim anladım,hepiniz ekonomistsiniz.
Sizce de baymadı mı bu kadar ekonomi sohbeti?
Konuşmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz ve boş teneke çok ses yapar.
Doların tarihçesinde zaten sürekli yükseliş yaşayıp düşen bir eko.
Ne yapalım cahiller gibi "çıkar göster telefonunu mu" diyelim yoksa iktidar gibi anlatılan masallara mı inanalım. Veya yandaşlar gibi ekonomi süper mi diyelim. Olmadı malum seçmen gibi "ekonomi süper yaeee, siz geçmişi bilmezsiniz mi" diyelim.

İktidar ülkeyi öyle bir hale getirdi ki, 10 yaşındaki çocuklar bile artık youtube'da ekonomistlerin, iktisatçıların videolarını izliyor, analiz kasıyor. Stagflasyon nedir, döviz şoku nedir google'a sorup, öğreniyorlar.

Ve evet, halk olarak konuşmaktan başka çaremiz yok. Hoş bu bile tehlikeli bu ülkede. sokağa çıksan zaten terörist ilan edileceksin :). Konuşsan yine sakata gelme ihtimalin var :).

Aklı ve vicdanı hür olan, şu olanlara kayıtsız kalamayan susmaz zaten. Ülkesini seven, geleceğinin kararmamasını isteyen, ülkenin perişan edilmesine isyan edenler susmaz zaten.

Susacak olsaydık, gider ampülcü olurduk ahaha :p.

İktidarda bunu istiyor zaten. Konuşmayın!!. Zira yandaş medyaya bak. Konuşan yok. Konuşmazsan deniz bulanmaz. Ama herkes konuşursa bir şeyler değişir. Bu tarihte hep böyle olmuştur.

Mesela ortaçağ'da dünya güneşin etrafında dönüyor diyenler çıkıp konuşmamayı tercih etse idi, şu an reform ve rönesansları göremeyecekti Avrupa. Hatta o zamanda "ya öff yine mi dünya güneş etrafında dönüyor. sıktı ama hep aynı şeyler. konuşup duruyorsunuz ne yapalım" diyen çok vardı :).

++

Dolar sürekli düşen ve artan bir eko değildir bu arada. Eğer sağlam bir ekonomin, vizyoner bir yönetimin, tutarlı para politikaların varsa, dolar onlarca yıl sabit seviyede kalabilir. Dünyada örnekleri var. Hatta sıcak para akışıının olduğu dönemde ve Kemal Derviş'in politikalarını bir süre uygulanan ülkemizde yaşandı bu. Bkz. 2003 - 2012

 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:40.