Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ağustos 2022, 11:34   #6
Güz
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

üstün hocamı sorumluluklarının bilincinde ve cesur bulmuşumdur hep. çoğu zaman zor ve sıkıntılı dönemlerde bile söylenmeyenleri söyleyebilmesini takdirle ve gıpta ile takip edip beğenmişliğim vardır. bir zamanlar psikolog ücretleri konusunda nevzat tarhan a nefis yanıtlar vermişti. çokca aydınlandığım ve başka bir bilinçle okuduğum kitaplarına, toplumu bilinçlendirmeye yönelik konuşmalarına, korkusuzca tavırları olan insanlara ülkece ihtiyacımız var. eğer üstün hoca bir sey diyorsa, durup üstünde epey düşünmek gerekir.

yakın zaman içinde çok yakınım vasıtasıyla bir olay yaşadık. beni tanıdığı için danışanım olmak istemedi. bende çok karışmak istemedim esasen. kendi kendine bir psikolog bulmuş gitmiş, derdini anlatmış. beklentisi yüksek tabi. ilk terapinin sonunda -tatlım, sen git bir güzel namazını kıl ve yüreğini ferah tut. bi daha da gelme senin hiçbişeyin yok demiş. malesef böyle meslektaşlarım da var.

konuya yeniden gelecek olursak. terapistin nötr olmasının gerektiğini ve bunun da mümkün olduğunu savunan ekoller elbet var. mümkün olmadığına inanıyorum bende. cinsel yönelim, toplumsal cinsiyet, yaş, mezun olduğunuz okullar, ofisinizin yeri ve içindeki eşyalar, üstünüze başınıza giydiğiniz yahutta giymeyi tercih etmediğiniz her şey kişiyle ilgili bir bilgi içerir. şık bir takım elbise de, bir jean ya da tişört de başka bir şeyin sembolüdür. alyans da aynı şekilde yani her şey bir semboldür. sembollerden arınmış bir duruş sanıyorum mümkün değil. birbirimize zıt dünya görüşlerimiz olsa da insan insana bağ kurabileceğimize inananlardanım ya da onlardandım. bazı zamanlar bundan emin olamıyorum artık.

üstün hocanın söyleminin konuşmasının bütününü dinledim. yaşadığımız örnekte de görüldüğü üzere dar açıdan değil de geniş açıdan bakarsak eğer; diğer meslek gruplarında bu durumun aktif olduğunu, yıl olmuş 2022 bu tür konuların hala gündemde ve dillerde olmasını kötü niyetli buluyor ve hocamın bazı görüşlerine katılmayı zorunlu addediyor, içinde yasak geçen ve yasak olmalı fikirlerine katılmıyorum.

________________


anlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.