Konu: Veda
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mayıs 2020, 21:34   #1
Loverman
Loverman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Veda

Zara - Burası Adıyaman

Hz. Ali dedi ki;
*
Asla sahip olmadığın şeyler için üzülme!
*
Kısmetinde varsa, onlar seni bulur zamanı gelince...
*
Her şey gelip geçici ey gönül.
*
Bak az önce aldığın nefes dahi geldi geçti.
*
Allah, Ömrümüzün kalan kısmını, geçen kısmından hayırlı eylesin...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ve gün gelecek; hayat şu yorgun yüzüme gülümseyerek bakacak ve diyecek ki; Hazır ol güzel insan, sıra sende.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hayat tahmin ettiğimden daha zor. çocukken hep unuturdum güzeldi, şimdi her şeyin izi kalır oldu, her yerim yara bere. nefes alabilmek, bir nefes uğruna dovusebilmek çok zor. gözümü kapatmak istiyorum çok uzun bir süre, görmemek istiyorum yorulan, üzülen, kırılmış insanları hatta mutlu insanları bile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

güle güle papatyam... bu bir veda havasıdır. bu son vedadır, zira hiç ayrılmamak üzere bir gidiştir bu hayatından. her veda, ayrılık getirmez sevgilim. her gidiş bir son değildir. bazı insanlar öyle bir ölür ki, bir daha asla ölmemecesine bir diriliştir o ölüm. yani sevgilim, ayrılık da sevdaya dahil, ayrılanlar hala sevdalı demiş şair. bu ayrılık tam da öyle işte, sevdamıza dahil.

mecburi ayrılıklara yenilmeyecek kadar büyük ve güçlüdür bizim sevdamız sevgilim. bedenlerimizin ayrı düşmesi yenemez bu sevdayı. bu dünyanın, bu zamanın dışında sevdik biz birbirimizi, dünyevi engellere yenilmez bizim sevdamız. ölümsüz şairlerin şiirlerinde, efsane ozanların türkülerinde sevdik, seviştik biz. bir kuru veda ayıramaz bizi.

fakat yine de gitmek zamanı geldiyse, gitmeli insan. gitmenin de bir onurlu ve kahramanca tarafı vardır her şeye rağmen. ne kadar paramparça olsa da içimiz, vakit geldiyse gitmeyi bilecek kadar cesur ve kahramanca sevdik biz.

Alinti

bende dahil bilmiyorum aga ne zaman başladı, ne zaman bitti.. / neyi ne kadar sevdiysem, o kadarı gitti.