Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2022, 19:35   #1
SonsuZ
SonsuZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bursa'daki çöp evden 'çocuk' çıktı

Bursa'daki çöp evden 'çocuk' çıktı: 1 yıl boyunca aç ve susuz kilitli bırakılmış

Bursa'da bir çöp evde ölmek üzereyken bulunan 9 yaşındaki C.M.A.'nın hayatı tam anlamıyla dram çıktı. Küçük çocuğun annesinin psikolojik problemlerinin olduğu, bu sebeple velayetinin anneannesine verildiği, 2020 yılında o da ölünce teyzesi Kamuran Pınar A.'ye teslim edildiği anlaşıldı. C.M'nin uzun süredir baygın bulunduğu odada kilitli tutulduğu anlaşıldı. Teyze Kamuran Pınar A. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yeniden gözaltına alındı.

Adrese gidildiğinde dairede Kamuran Pınar A.(44) ve Esra Zeynep A.(16) bulundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kamuran Pınar A. ve kızı hakkında 'Çocuğun Kaçırılması ve Alıkonulması, Basit Yaralama suçlarından ayrı ayrı kayıt bulunduğu anlaşıldı.

Kamuran Pınar A. hakkında kız kardeşi Yasemin A. tarafından yapıldığı anlaşılan bir şikayet ile ilgili yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

İki isim yakalanarak gerekli işlemeleri için Polis merkezine intikal ettirildi. Yakalama kararının gereği olarak yapılan işlemler ardından nöbetçi savcısının talimatı ile bu kişiler salıverildi.

Aynı gün saat 19:00 sıralarında bahse konu çöp eve Nilüfer Belediyesi Temizlik görevlileriyle giden Avukat Batuhan Arısoy, evin içerisinde ve kilitli olduğu görülen bir odadaki çöplerin arasında sağlık durumunun iyi olmadığı anlaşılan erkek çocuğu gördü.

Polise verilen bilgi üzerine isminin C.M. A. olduğunu ve 2012 doğumlu olduğunu belirlenen çocuk, annesinin Kamuran Pınar A. olduğunu beyan etti.

Yapılan sorgulamalarda buluntu çocuğun annesinin Kamuran Pınar A. kız kardeşi Yasemin A. olduğu tespit edildi.

Şahsın 05 Mart 2020 günü İstanbul Şile'de annesinin cenazesinden sonra kardeşi olan Kamuran Pınar A.'nın oğlunu kaçırdığını ve bu tarihe kadar haber alamadığını şeklinde müracaatı olduğu anlaşıldı.

Fotoğrafta: Kamuran Pınar A.

Yaşı küçük C.M. A.'nın annesi teslim alana kadar tedavisinin yaptırılması ve Çocuk Esirgeme Kuruma teslim edilmesi kararlaştırıldı. Tedavisinin yapılması akabinde çocuk Antalya'dan otobüsler gelen annesi Yasemin A.'ya teslim edildi.

Diğer taraftan Kamuran Pınar A. hakkında küçük çocuğun bakımını yapmaması sebebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeniden gözaltı kararı verildi.

Kamuran Pınar A. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yeniden gözaltına alındı.

SAVCILIKTAKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!

Öte yandan, emniyette susma hakkını kullanan Kamuran Pınar A.'nın savcılıktaki ifadesinde, annesi istemediği için yeğenine kendisinin baktığını söyledi.

Güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, eşinden boşandığı ve 1 çocuğunun bulunduğunu belirten Kamuran Pınar A. ifadesinde, "Yeğenim anneannesi ile beraber kalıyordu. Annem öldükten sonra şehir dışında yaşayan kardeşim ile iletişim kurmaya çalıştım. Fakat annesi çocuğu istemedi.O yüzden çocuğu yanıma aldım. Annesi istemediği için yeğenime ben bakıyordum. Kardeşimin çocuğunu kabul etmesi için de zaman zaman iletişim kurup, ikna etmeye çalışıyordum"dedi.
Alıntı