| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Eğitimde üniversitelerin çok olması kalitenin yükseleceği anlamına gelmiyor. Üniversiteye gelinceye kadar olan eğitim süreci önemli. İlk ve ortaöğretimde öğrenciler yarış atı gibi sınavlara hazırlanıyor. Sürekli bir gelecek kaygısı var. Çünkü sistem bunu gerektiriyor. Altyapı oluşturulmadan uygulanan projeler yapılan yanlış hamleler o dönemin neslini olumsuz yönde etkiliyor. Eğitimde istikrarın önemli olduğunu düşünüyorum. Sürekli değişimin olması birine adapte olmadan diğerinin uygulamaya geçmesi ve buna benzer durumlar eğitimi olumsuz yönde etkiliyor. Çocuklar hangi mesleği seçersem mutlu ve başarılı olurum diye düşünmüyor. Hangi mesleği seçersem daha çok para kazanırım düşüncesi hakim. Bunun nedeni de eğitimdeki aksaklıklar. Çok fazla sınav odaklı eğitim sistemimiz.Çocukları yarış atı gibi sınavlara hazırlarken onlara milli ve ahlaki değerleri vermeyi unutuyoruz.Onun için merhametsiz doktorlar,özverisiz öğretmenler adaletsiz hukukçular oluyor. Dünyada 1. Sırada olan Finlandiya'nın eğitim sistemi gerçekten takdir edilecek durumda. Çocukları sınava değil hayata hazırlıyorlar. Ayrıca herkes üniversite okuyarak meslek sahibi olacak diye bir şey yok Bu ülkenin Her meslek grubundan kişiye ihtiyacı var. Zorunlu eğitimle okumayan çocuğu okula bağlamak başlı başına bir fiyasko.. Bu durumda bir söz geliyor aklıma ağaç yaşken eğilir. 17 yaşında liseden mezun olan çocuklar üniversiteyi kazanamadığı zaman elinde de hiçbir becerisi olmadan boşta kalıyorlar. Bu örnekler çoğaltılabilir.Her şeye rağmen İnşallah her şey çok güzel olacak.. Temennimiz bu yönde.. |