Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Haziran 2022, 00:56   #236
Regex
Özel Üye
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
selam, beni hatırla kutucuğu seçili ama arada bir hesaptan atıyor masa 12 yarım saat daha diyesim geliyor. bir bakabilir misiniz rica etsem?
Merhaba,

Problemi tam anlamak için şunu sorayım. Forumda takılırken anlık olarak mı hesaptan atıyor? Yoksa 4-5 saat boyunca işlem yapmazsanız mı?

İlki için; forum son zamanlarda birkaç defa hosting değişikliği yaptığından bazen session tablosu sıfırlanabiliyor. Bu, MySQL sunucu taraflı bir durum. Eğer hesaptan düştüğünüzde "kimler çevrimiçi" alanına bakarsanız ve diğer üyeleri de düşmüş görürseniz bu konunun hosting tarafında çözülmesi gerekiyor. Sıklıkla yaşanan bir durum olduğunu gözlemlemedim, geri bildiriminize göre bakalım.

İkincisi ise; IR çerez sürelerinde çoğu foruma nazaran hileye başvurmuyor. Cookie kalıcılığı için öngördüğümüz süre saniye cinsinden; 15000 saniye. Bu da ortalama 4 saate tekabul ediyor. Eğer forumda 4 saat ve üzeri işlem yapmamanızın sonucunda hesaptan düşüyorsanız bu normaldir, süreyi uzatmak kimler çevrimiçi listesinde hileye kaçmak olacağından tasvip edilmez sanırım. Bu durumda yeniden oturum açtığınızda "kimler çevrimiçi" listesi düşmemiş, ancak siz 4 saat boyunca işlem yapmadığınız için hesabınız çevrimdışına düşmüş demektir.

Problemi tekrar yaşadığınızda detaylı belirtmeniz halinde çözüm için çalışma yapabiliriz. İyi forumlar dilerim.

________________

  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.