Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Haziran 2022, 15:51   #7
ElayS
Emektar
ElayS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kadınların hak ettiği özgür yaşamı, hürriyetlerini ve yeteneklerini gülşen üzerinden tartışmamıza inanamıyorum. evet kadın her istediğini giyebilir fakat günümüzdeki erkek hegemonyasının kadının her istediğini giyebilmesi ile kırılabileceğini sanıyorsanız maalesef yanılıyorsunuz.

insanın taşları birbirine sürterek ateş yakmaya çalıştığı çağlardan günümüze kadar kadın hep bir adım geride kaldı ama bu gerilik kadının yetersizliğinden ya da eksikliğinden değil hayatın olağan akışına göre şekillenmiş rollerden kaynaklı idi. evet belki isa'nın doğumundan günümüze kadar bu böyleydi ama özellikle 21 yy. itibaren bu rol paylaşımı rafa kalktı.

şimdi bunu durkheim'in mekanik dayanışmacı toplum/organik dayanışmacı toplum tasnifi üzerinden de açıklamak mümkündür ama bilimselliğe boğulmak istemedim.

özellikle kadınların şunu anlaması lazım ki özgürlük gülşen'in neredeyse yarım asırlık bedenini sergilemesi değildir, en azından bundan ibaret değildir.

özgürlük hayata karışmak, onurlu bir yaşam sürmek ve en sonunda küçük ya da büyük bir iz bırakmaktır. herkes bunu talep edebilmeli ve bunun için çaba sürmelidir.

+1.