Merhaba
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
,
İç içeden kastınız yan yana bir kullanım mı yoksa if then else kullanımı kastettiniz anlamadım ama bir kaç bilgilendirme bırakıcam.
Text eventi içerisin de sorgu oluşturma;
Kod
on *:text:*:*: { if $regex($1,/[\.!]sor$/Si) { msg # $nick, 1 ile 1 in toplamı kaçtır? } | elseif $regex($1,/[\.!]cevap$/Si) { msg # $nick, 1 ile 1 in toplamı 5 dir. } | else { return } } Burada basit anlaşılması için örneklendirdim... bu sorgu oluşturma olayını text eventi içerisin de değil bütün kodlama eventlerin de kullanabilirsiniz. Buradaki mantık çok basittir aslında...
Açıklaması;
Herhangi birisi .sor yazdığında belirtilen soruyu kanala yansıtır. Burada if ( EĞER ) kanala .sor yazıldıysa bu soruyu sor dedik.
Daha sonra kanala sor yazılmak yerine .cevap yazılmışsa elseif ( eğer ilk sorgu değilse ) kullandık belirtilen cevabı kanala yansıt dedik ve son olarak da else ( sorguların hiç biri değilse ) return yani başa dön.
Burada tavsiye olarak şunu belirtebilirim mircscripting kodlaması yaparken görüyorum bir çok kod yazılımları sadece if kullanarak yapılıyor kendinizi bu şekilde alıştırmayın if - elseif - else kullanımlarını düzenli olarak yaparsanız hem kodlama yolu olarak daha akıcı şekilde yapabilecek aynı zaman da daha sağlıklı olacaktır.
Umarım açıklayıcı olmuştur. İyi forumlar.