Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Haziran 2022, 20:04   #10
Kyo
Kyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Mylife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,

İç içeden kastınız yan yana bir kullanım mı yoksa if then else kullanımı kastettiniz anlamadım ama bir kaç bilgilendirme bırakıcam.

Text eventi içerisin de sorgu oluşturma;

Kod

on *:text:*:*: { if $regex($1,/[\.!]sor$/Si) { msg # $nick, 1 ile 1 in toplamı kaçtır? } | elseif $regex($1,/[\.!]cevap$/Si) { msg # $nick, 1 ile 1 in toplamı 5 dir. } | else { return } }
Burada basit anlaşılması için örneklendirdim... bu sorgu oluşturma olayını text eventi içerisin de değil bütün kodlama eventlerin de kullanabilirsiniz. Buradaki mantık çok basittir aslında...

Açıklaması;

Herhangi birisi .sor yazdığında belirtilen soruyu kanala yansıtır. Burada if ( EĞER ) kanala .sor yazıldıysa bu soruyu sor dedik.

Daha sonra kanala sor yazılmak yerine .cevap yazılmışsa elseif ( eğer ilk sorgu değilse ) kullandık belirtilen cevabı kanala yansıt dedik ve son olarak da else ( sorguların hiç biri değilse ) return yani başa dön.

Burada tavsiye olarak şunu belirtebilirim mircscripting kodlaması yaparken görüyorum bir çok kod yazılımları sadece if kullanarak yapılıyor kendinizi bu şekilde alıştırmayın if - elseif - else kullanımlarını düzenli olarak yaparsanız hem kodlama yolu olarak daha akıcı şekilde yapabilecek aynı zaman da daha sağlıklı olacaktır.

Umarım açıklayıcı olmuştur. İyi forumlar.
Emeğine sağlık, açıklama için cok tesekkür ederim.