Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2022, 14:22   #4
rainbow6
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
Arap kültürüyle yoğrulmuş bir yaşam biçimi Müslümanlık değildir.
Güzel bir tespit. Olan bu zaten. Ortada bir arap emperyalizmi var, dayatması var. Din adı altında resmen arap kültürü empoze edildi ve ediliyor.

Atatürk o kadar büyük bir insandı ki, bunu gördü ve Türkçe ibadet, Kuran dedi. Çünkü bu kültür yozlaşmasının olmasını istemedi. Adam çıkıp, Kuran'ı Türkçe okuma diyor. Arapça oku diyor. Ee, ne anladın diyorsun, anlamadım ama Kuran öyle diyor. Sonra bu müptezeller ahkam kesiyor.

Alıntı:
Allah'ın Kitabı'nı bir sayfa karıştırmayan, din alimi olup çıkıyor karşımıza.
Ben diyorum. Nüfus sayımı gibi hepimizi evlere kapasınlar ve herkese sorsunlar, Kuran okudun mu diye. Yemin ediyorum 85 milyonun en fazla 100 bini okudum der. Ama lafa gelince hepsi müslüman.

Cuma'yı kaçırmazlar, alkole karşı gelirler tamamdır. onlar için bu kadar yeter :). bir de din için ahkam kesen bir iki siyasetçiye taptılar mı (!!) ohh, yemede yanında ya :).

Ben zamanında Kuran'ı da, İncil'i de okudum. Bazı dini tartışmalarda okumayan kişi bana ahkam kesiyor. Yanlış diyor. Ulan ayet böyle diyorum yok sen Türkçe okudun, anlamı başka diyor. Bak arapça rörörö diyor diye anlatıyor. Ne diyor diye soruyorsun, ne yapacaksın, sorgulama diyor ahahaha.

Uzun lafın kısası; din bireyseldir. Din ile ahlak olmaz. Doğru orantılı değildir zaten. Bunun en büyük kanıtı Japon halkı vs. arap halkı :).

++

Bu hususta sevdiğim iki sözü de paylaşayım.

Malum Yusuf islam. Dünün Cat Stevens'ı. Malum müslüman olmuştu. Yıllar sonra şu sözü söyledi;
"Eğer İslam'ı Kuran'dan değil de müslümanlardan öğrenseydim, eğer Kurandan önce müslümanları tanısaydım asla müslüman olmazdım."

Ayrıca Mısırlı düşünür Mustafa Mahmud'un şu sözü de efsanedir, muhteşemdir;
"Bir mümin ile bir kafir denize düşse yüzme bilen hayatta kalır. Allah cehaleti kayırmaz."