Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Nisan 2020, 16:59   #1
Yazgı
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Peri Pengueni

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kendinizi Avustralya ya da Yeni Zelanda kıyılarında yürürken bulursanız bölgenin en sevimli sakinlerinden biriyle de karşılaşmanız muhtemeldir. Ayrıca mavi penguen olarak da adlandırılan bu hayvanın bilinen en küçük penguen türlerinden biri olduğu düşünülmektedir. Bu şaşırtıcı hayvan hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin!


Peri pengueni: sınıflandırılması

Bu tür ile ilgili kayda geçen ilk yazı 1781 yılında yazılmıştır. Türün sınıflandırması, Eudyptula minor tanımı bu sevimli hayvanlara bilimsel isimlerini veren doğacı Johann Reinhold Forster tarafından kaleme alınmıştır. Günümüzde bu hayvanlar henüz resmi olarak sınıflandırılmamış olmalarına rağmen peri penguenlerine ait birkaç alt tür olduğunu biliyoruz.

Küçük boyutları, Avustralyalıların onları genellikle peri penguenleri olarak adlandırmalarına neden olmuştur. Bununla birlikte, Maori dilinde kororā ismiyle de bilindikleri Yeni Zelanda’da genellikler mavi penguenler olarak adlandırılırlar.


Peri pengueni özellikleri ve davranışları

Peri pengueninin en dikkat çekici özelliklerinden biri kayrak taşı mavisi tüyleridir. Bu tüyler, genellikle 38 cm’den uzun olmayan ve 0.9 kg’dan daha ağır olmayan tüm vücudlarını kaplar.

Alıntı