Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2022, 02:54   #33
ihaveanidea Ayın Yıldızı
ihaveanidea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tüm kitaplar komünisttir ya. Düşün ne kadar zengin ya da fakir olursan ol Dostoyevski'nin yazdığı eserler bellidir ve kişiden kişiye değişmez. Siz hiç zengine ayrı fakire ayrı gelen bir kitap gördünüz mü? Fakat mesela bir eğlence merkezine gittiğinde cebindeki paranın miktarına bağlı olarak oradan alacağın zevk miktarı artabilir ya da azalabilir.

Misal doğum olayı da öyle hatta. Aynı şekilde ne kadar gelir düzeyin yüksek olursa olsun sen çocuk rahmimde 9 ayını tamamlamasın, ne bileyim bacağımda tamamlasın diyebiliyor musun? Diyemiyorsun. En fazla lüksünden ödün vermemek için devlet hastanesinde değil de acıbadem'de falan doğuruyorsun bebeğini. Etki edebildiğin maksimum durum bu.

Kişiden kişiye değişmeyen, donuk, dogmatik kavramlar bu hayatın gerçeği. Bizim yanlış ve yersiz histerilerimizi törpüleyen şey. Din de öyle. Din zaten günümüze göre güncellense vasfını yitirirdi. Hele bir de "Din her çağa cevap verir" diyenler var shdhdnj. Olm her çağa cevap verse amorf bir şey olurdu kimse sallamazdı onu.

Son olarak dürümle ayranı aynı anda bitirebiliyorsan tebrik ediyorum...

________________

.










-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-