Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2020, 22:45   #10
Yazgı
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba sevgili arkadaşlar ramazan hepimiz için hayırlı olur inşallah. Biliyorsunuz ki bütün gün kan şekerimiz düşer ve tatlı krizleri yaşarız ben öyleyim sizi bilemiyorum ;d Ramazan sofrasına yakışır bir tatlı tarifiyle geldim, sizler için bizzat denedim, tattım, şiddetle öneriyorum. Gelelim tarife;


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

💗 Fındıklı Şekerpare

Malzemeler ;

☕125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
☕2 adet yumurta bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak
☕Yarim şu bardağı sıvı yağ
☕Yarim şu bardağı irmik
☕Yarim şu bardağı çekilmiş fındık ( kavrulmuş olursa daha lezzetli oluyor)
☕1 paket kabartma tozu
☕1 paket vanilya
☕4-4.5 su bardağı un

Şerbeti için ;

🍬 3 bardak şeker
🍬 3.5 bardak su
🍬 çeyrek limon suyu

Üzeri için;

☕1 yumurta sarısı
☕1 çay kaşığı kakao

Yapılışı;

👉 Tatlı yapımına şerbetle başlayalım. Şu ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika pişirmeye devam edelim. Son olarak limon suyunu ekleyip 4 dakika daha kaynatıp ateşten alıp soğumaya bırakalım.

👉 Yoğurma kabına yağları, pudra şekerini, yumurtayı vanilyayı alıp iyice karıştıralım. Irmik, fındık, kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş ününü ekleyip yoğuralım. ( Kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde edelim.)

👉 Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp oval şekil verelim. Tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerine çok az kakao karıştırdığımız yumurtayı çatal yardımıyla bastırarak sürelim.

👉 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti şekerparelerin üzerine kepçe yardımıyla gezdirelim. Arada kaşıkla şerbeti sekerparelerin üzerine gezdirelim. Üzerine hindistancevizi, fındık serperek servis yapalım.

Afiyet olsun. :)