Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Nisan 2020, 21:15   #20
Loverman
Loverman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

zordur mutlu olmak. gerçekten bir gün oturup arkana yaslanıp, iyi ki burdayım, mutluyum demek başarıdır hayatta. çünkü sadece mutsuz olmanın tersi değildir mutlu olmak daha da ötesidir. her insana nasip olmaya bilir. hayatta herşeyinin tam olması demektir. oturup düşünecek hiç bir kaygının, hiç bir üzüntünün, hiç bir şüphenin yer almaması demektir. nefes alırken havayı içinde hissetmek o anın anlamını anlayabilmektir.

zordur mutlu olmak ya. hiç öyle doğru düzgün içime sine sine mutluyum diyemedim ben, diyeni de tanımıyorum acıkcası. mutluyum denilir dile vurur, bazen yüze de yansır bu ama içinde hep bir şey içini yer insanın, hep yarının kaygısı, dünün pişmanlıkları akla gelir. geçmiş zaman unutulmaz, gelecek de geçmiş olana kadar kaygılandırır insanı.

anlık mutluluklar bile, önemli olmalı o yüzden. bugün arkadaşlarınla gülerken yarın bir sevdiğinin ölüm haberini alabilir insan, ya da sevinçten göz yaşları akıtırken hastanede olacağını bilmez bir sonraki gün. mutlu olmak lafını duyunca mutsuzum diyemiyorum, çok kötü hayatlar yaşayanlar var çünkü, mutsuzum demek ayıp gibi geliyor genelde. mutlu olmak mutsuz olmanın tersi değildir demiştim ya öyle işte, mutlu olmak bambaşla bir şeydir. her an içinde insan, iş, sağlık, başarı içeren bir hayatta mutlu olmak imkansız gibi birşeydir.

o yüzden umutlu olmak gerekir işte, mutluluğun en yakın dostudur umut. umut mutluluğun kokusunu aldırır bedene ve o an ufacık da olsa, minicik zaman dilimi için de olsa mutlu olursunuz.

bende dahil bilmiyorum aga ne zaman başladı, ne zaman bitti.. / neyi ne kadar sevdiysem, o kadarı gitti.