| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Hindistan örneği yeter sanırsam. Dünyaya yön veren ne kadar bilişim insanı varsa, mühendis varsa neredeyse hepsi Hindistanlı. Ama hiç biri Hindistan da durmuyor :).
Mesela bu kişiler Hindistan'da dursa idi, Hindistan şu an dünyanın en gelişmiş ve aşmış ülkesi olurdu. Ama siyasal iktidar yüzüne, cehalet yüzüne, dinin ve milliyetçiliğin sömürülmesi yüzüne, bu insanlar kaçtı. çünkü böyle yerlerde liyakat olmaz. Önem verilmez. Eğitimli insan hor görülür. Ne kadar benzer bize değil mi.
Bizde ise Atatürk sayesinde 1923 ve 1960'lara kadar muazzam işler yapıldı. Ama Amerikanın Menderesi hepsini tarumar etti. Zaten sonra benzer zihniyetler geldi ve gelişmemiz durdu maalesef.
Eğitim sistemi de rezalet. Eğitim sistemine ilim girmesi gerekirken, din giriyor !!. Sonuç ortada. ŞU an bir çok bilim insanı, mühendis vs. yani adını duyduğumuz veya bir çok şeyi yapanlara iyi bakın. Alayının, evet alayının eğitimi Atatürk döneminden miras olan eğitim sisteminden gelmiştir.
Üzücü gerçekten de. |