Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ocak 2022, 22:03   #3
ihaveanidea
ihaveanidea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bir kişiyle konuşurken asla çok konuşan siz olmayın. çok konuşan birisi karşısındakini yorarak bir şeyleri ikna etmek isteyen düşüncesiz biri gibi görülür.

karşınızdaki kibar ise siz de kibar, sert ise siz de sert olmalısınız. sanılanın aksine sert kişiler istediğinizi yapmaya daha çok meyillidirler. size gösterdiği sertlik, bu dirayetsizliğini gizlemek içindir.

ikna etmek istediğiniz mevzuya önce siz ikna olacaksınız ve kendinizi nasıl ikna ettiğinizi ezberleyeceksiniz. bir insan, bir konuda sizin gibi nasıl düşünebilir? buna kafa yoracaksınız.

ikna etmek istediğiniz kişi tanımadığınız biri ise asla beden dili kullanmanızı tavsiye etmem. en azından biraz samimiyet varsa kullanın derim.

ikna etmeden önce karşınızdakine nasıl davranmışsanız sonrasında da aynı şekilde davranmaya devam etmelisiniz. örneğin tüccarsanız ve kalitesiz bir malı satın almaya birini ikna etmişseniz nasılsa kaktırdım malı diye o kişiyi sallamamazlık etmeyin. aksine o kadar ilgilenin ki malın ayıbını örtün ya da elimine edin.


ikna bir sanattır.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-